Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. «Εργολάβος» στην περιοχή ο κ. Πάιατ; *Του Παναγιώτη Αποστόλου

Μεγάλη απήχηση είχαν στην Εβρίτικη κοινωνία και όχι μόνο – όπως πληροφορούμαι και όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω –  άρθρα μου (έρευνας) για τα τεκταινόμενα στον Έβρο με την θρασύτατη παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα και πιο συγκεκριμένα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ!..
Ο οποίος περιφέρεται στον Έβρο ως επικυρίαρχος της περιοχής, μοιράζοντας εντολές – διαταγές, που δυστυχώς εκτελούνται από τους πραιτοριανούς των Αθηνών αλλά και της Τοπικής Διοίκησης του Έβρου!
Ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα από το άρθρο μου (27/9/2019) με τίτλο: “Υπό αμερικανική διοίκηση ο Έβρος”:
Ο ρόλος  της κάθε Πρεσβείας ξένου κράτους στην Ελλάδα είθισται να είναι διακριτικός με τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας, να σέβεται και να μην παρεμβαίνει σε αυτά, γιατί τότε παραβιάζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία ενός ελεύθερου κράτους, όπως είναι η Ελλάδα!
Επί προκειμένου, η αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει τις ίδιες παραπάνω υποχρεώσεις, όπως άλλωστε κι όλες οι άλλες πρεσβείες, που υπάρχουν στην ελληνική Πρωτεύουσα!
Ωστόσο, η αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών και ειδικότερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει επανειλημμένα υπερβεί τα εσκαμμένα! Σε ρόλο υποκατάστασης της κυβέρνησης – της χθεσινής, αλλά και της σημερινής – υπεισέρχεται στα εσωτερικά μας και θυμίζει άλλες μαύρες εποχές, που ο αμερικανικός παράγοντας ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις στην Ελλάδα!

Κύριε Μητσοτάκη, τέθηκε ο Έβρος υπό αμερικανική διοίκηση;

Πριν από λίγες μόλις ημέρες στο άρθρο μου “Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στον Πρέσβη των ΗΠΑ” αποκάλυπτα ωμή και σκανδαλώδη παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στα εσωτερικά του Έβρου μας!
Κάνοντας αναφορά και σε δυο προηγούμενα άρθρα μου, πως οι ΗΠΑ, διά χειρός κ. Πάιατ ανέλαβαν να τορπιλίσουν οποιαδήποτε συμμαχία – συμφωνία μας με τους Ρώσους, έχοντας σύμμαχο τη δουλικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και την υποταγή τους στο ψευδεπίγραφο δόγμα: “Ανήκουμε στη Δύση”!
Σε αυτά αποδεικνυόταν επίσης, πως το “γεράκι των ΗΠΑ” στην Ελλάδα, ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, είχε αντικαταστήσει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά εξ όσων φαίνεται και την κυβέρνηση της ΝΔ!
Σήμερα συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας, από τον ακριτικό Έβρο – μια από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της Πατρίδος μας – με τις αποκαλύψεις που θα κάνουμε θα ενισχύσουμε τον ισχυρισμό μας, πως ο Έβρος τέθηκε ήδη υπό αμερικανική διοίκηση και θα αναμένουμε την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος!

Ανέλαβε “εργολαβικά” τον Έβρο ο κ. Πάιατ;

Ωστόσο, το στίγμα της ολικής επίθεσης κατά των Ελληνορωσικών σχέσεων, την έδωσε τον Φεβρουάριο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία σε δημοσίευμά της ανέφερε, πως είναι σε εξαιρετικό δρόμο οι σχέσεις των αμερικανών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! Χαρακτήριζε όμως, την Αλεξανδρούπολη ως μια πόλη με παραδοσιακούς στενούς δεσμούς με την Ρωσία και για το λόγο αυτό θα έπρεπε ο αμερικανικός παράγοντας να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη!
Όπερ και εγένετο! Και προφανώς ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο οποίος συχνά ανεβαίνει και “περιοδεύει” τον Έβρο!
Έτσι οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν την Ρωσία (και άλλους) από το να κάνει οτιδήποτε στον Έβρο, ώστε ότι αμερικανικό γίνει ακολούθως, να φανεί σαν όαση στην έρημο. “Ερημώνουν” τον τόπο για να φτιάξουν “όαση” με τις βάσεις τους κλπ και μετά θα επιζητήσουν και το χειροκρότημα!
Αλλά, η πολλών εβδομάδων έρευνά μας για την Αλεξανδρούπολη, μέχρι και τον βόρειο Έβρο, αλλά και η προηγούμενη αναφορά στο άρθρο μας, για την απαράδεκτη συμμόρφωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, με την εφαρμογή των εντολών του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ, να ακυρώσει την συμφωνία συνεργασίας και την αδελφοποίηση με το Επιμελητήριο Συμφερούπολης στην Κριμαία, τάραξαν τα βαλτώδη  νερά στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο.

Αφού μεταξύ άλλων, ο κ. Τοψίδης σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΕΛΤΑ της Αλεξανδρούπολης – όπως ενημερωθήκαμε – προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ότι η διακοπή της αδελφοποίησης με το Επιμελητήριο Συμφερούπολης της Κριμαίας (που παραδόξως “ικανοποίησε τον κ. Πάιατ”) έγινε διότι, το νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου είδε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την ρωσική πλευρά! Δεν υπήρχε δηλαδή όφελος για το Επιμελητήριο… Δηλαδή, όπως του είχε πει παλαιότερα ο κ. Πάιατ;

Στις επάλξεις το “Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΕΛ”…

Στην Ορεστιάδα έχει την έδρα του το “Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΕΛ” και στις 15 Οκτωβρίου εξέδωσε το εξής Δελτίο Τύπου:
«Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι οι αποκαλύψεις του σχετικά με την αντιρωσική εκστρατεία και τον βρώμικο ρόλο του πραξικοπηματία Πρέσβη Πάιατ έφτασαν συνοπτικά ως ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, υπέβαλλε ερώτηση στον ΥΠΕΞ Δένδια (το κείμενο της οποίας ακολουθεί), όπου παραθέτει επιγραμματικά την απαράδεκτη δράση του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, όπως το ΑΚΚΕΛ επανειλημμένα έχει αποκαλύψει και καταγγείλει και έχει επίσης γραφεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Αναμένουμε την απάντηση του κ. Δένδια και ελπίζουμε να απαντήσει πραγματικά.     Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαμε όμως από τότε, που κάναμε τις αποκαλύψεις, η συμφωνία του πολιτιστικού κέντρου Ρώσικο Σπίτι με τον Ελληνισμό της Κριμαίας δεν βρίσκεται στο “πακέτο” των διατάξεων της συμφωνίας του Επιμελητηρίου και εξακολουθεί να ισχύει. Αναμένουμε όμως την τοποθέτηση του ΥΠΕΞ σε αυτό»!

Τι γνώμη έχετε κ. Δένδια για την αμερικανοποίηση του Έβρου;

Πράγματι το φλέγον και αποκαλυπτικό αυτό θέμα έφτασε στην Βουλή των Ελλήνων με ερώτηση που κατάθεσε (αρ. 1205) στις 11 Οκτωβρίου 2019 ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” Βουλευτής Λάρισας, προς τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, με θέμα:  «Αμερικανοποίηση Έβρου»:
Η ερώτηση:
Είθισται ο ρόλος κάθε Πρέσβη χώρας να είναι διακριτικός, να σέβεται και να µην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας στην οποία είναι διαπιστευμένος, γιατί τότε θεωρείται ότι παραβιάζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία ενός ελεύθερου κράτους. Ωστόσο, ο ρόλος του Πρέσβη των ΗΠΑ έχει προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα και παραθέτουμε στοιχεία προς πλήρωση των γραφομένων.
Συνάντηση του Πρέσβη µε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Τοψίδη, µε αποτέλεσμα την ακύρωση της προσυμφωνημένης συνεργασίας και αδερφοποίησης µε το Επιμελητήριο Συμφερούπολης στην Κριμαία, μετά την συνάντηση αυτών.
Ως εκ τούτου µε την απεμπόληση και ακύρωση της Ελληνορωσικής Συμφωνίας
α) δεν καθιερώθηκε η απευθείας σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Αγίας Πετρούπολης, β) επλήγη η αγροτική παραγωγή καθώς, µέσω της αδερφοποίησης, θα προωθούνταν τα Εβρίτικα αγροτικά προϊόντα στην Ρωσία,
γ) ματαιώθηκε η ανέγερση Ορθοδόξου Ναού ρώσικης τεχνοτροπίας, ο οποίος θα ήταν πόλος έλξης τουριστών από Ρωσία, και
δ) κατέρρευσε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στο “Ρώσικο Σπίτι” Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Ελλήνων της περιοχής Συμφερούπολης.
Κατά συνέπεια ο Έβρος επλήγη πολυεπιπέδως και δη η Αλεξανδρούπολη σε ανεπανόρθωτο βαθμό. Σε επίπεδο δηλαδή προβολής ως τουριστικός προορισμός από Ρωσία, σε οικονομικό λόγω του ότι τα αγροτικά προϊόντα του Έβρου δεν προωθήθηκαν στην ρώσικη αγορά, σε πολιτιστικό επίπεδο καθώς και σε θρησκευτικό.
Παρεμπιπτόντως διαφαίνεται το επόμενο διάστημα και ισχυρή αντίδραση κατά της Ελλάδας από την Ρώσικη Ομόλογη Εκκλησία στην περίπτωση αναγνώρισης της “ψευδοουκρανικής” Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Εκκλησία της Ελλάδας, θεωρώντας η Ρώσικη Εκκλησία, ότι υποκρύπτεται αμερικάνικος παρεμβατικός δάχτυλος και σε αυτόν τον τομέα.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ
1)  Διατίθεστε να επαναφέρετε τον ρόλο του Πρέσβη στα αυστηρώς και διεθνώς αναγνωρισμένα καθήκοντα, που η Διεθνής Νομολογία προβλέπει;
2) Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το τρωθέν γόητρο των Εβριτών και της ανάκτησης της δυναμικότητας των κατοίκων του Έβρου, η οποία έχει πληγεί κατάφορα το προηγούμενο διάστημα στους τομείς που σας έχουν προαναφερθεί;

*Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive