Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Καζάνι που βράζει η Σάμος: Συγκρούσεις προσφύγων και λουκέτο στο Δημαρχείο

Λαθρομετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του ΚΥΤ .Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων λαθρομεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. Λουκέτο μπήκε από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου...
ως διαμαρτυρία για τη συγκέντρωση πολλαπλάσιων προσφύγων και μεταναστών από αυτούς που μπορεί να φιλοξενήσει το νησί.
Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν μέσα στον φόβο και ζητούν άμεσες κινήσεις για την εκτόνωση της κατάστασης.
Πρόσφυγες και μετανάστες νωρίτερα πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.
Τονίζουν πως ζητούν ειρήνη και όχι συγκρούσεις. Ήρθαν στην χώρα μας για να γλυτώσουν τον πόλεμο.
« Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε.», λένε.
Για ένα ακόμα 24ωρο η Σάμος παραμένει καζάνι που βράζει.
Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του ΚΥΤ .Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν μόνο 7 αστυνομικοί για την ασφάλεια 7.000 ανθρώπων.Την ίδια ώρα, για αίσθημα ανασφάλειας λόγω μη επαρκούς αστυνόμευσης κάνουν λόγο οι κάτοικοι.
Ίδια εικόνα και χθες το απόγευμα στο νησί, με περισσότερους από 100 μετανάστες από χώρες τις Αφρικής να διαδηλώνουν στο κέντρο του νησιού.
Στο περιθώριο των γεγονότων, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε δώσει στην κυβέρνηση για αποσυμφόρηση του νησιού, κινητοποιήσεις ξεκινάει από σήμερα και η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου.
«Τα ζητήματα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας είναι πλέον στο κόκκινο. Σας μιλάω μέσα από ένα κλειστό δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Χρυσοχοΐδη και υπάρχει υπόσχεση από την πλευρά του ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση του νησιού της Σάμου τα επόμενα 24ωρα.», αναφέρει
Κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.

1 σχόλιο:

  1. Παράνομη μετανάστευση: Έκρυθμη η κατάσταση στα νησιά - «Μογκαντίσου» η Σάμος – Επεισόδια στα Διαβατά (upd - βίντεο)

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/813753_paranomi-metanasteysi-ekrythmi-i-katastasi-sta-nisia (αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και τα βιντεο που επιβεβαιωνει για αλλη μια φορα την απατη με τους δηθεν προσφυγες,οπως θα δειτε ολοι ειναι αφρικανοι,αλλο ενα νησι καταστρεφεται αλλο ενα νησι αφρικανο-ισλαμοποιειται)

    ''Ταυτόχρονα στη Σάμο μαίνονται οι ταραχές στο νησί με το ΚΕΠΑ του νησιού να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη ή Μογκαντίσου.Οι αλλοδαποί κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους με τους κατοίκους να αντιδρούν, από την πλευρά τους, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο «αποσυμφόρησης» προκειμένου οι αλλοδαποί να μεταφερθούν στην περίφημη ενδοχώρα.
    Δεν είναι κάποια φυλή στη ζούγκλα της Αφρικής....Στη Σάμο, στην Ευρώπη του 2019, οι ψευτο-πρόσφυγες απαιτούν να μεταφερθούν σε δωρεάν διαμερίσματα και ξενοδοχεία στην ενδοχώρα για ν αρχίσει το "μπόλιασμα".Το μόνο που δικαιούνται, είναι μία ανθρώπινη ΑΠΕΛΑΣΗ.
    https://twitter.com/stavroforos_/status/1184978941481762816?ref_src= ''

    για περισσοτερα στοιχεια εδω:

    «Μπαρούτι» η Σάμος: Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τον υπερπληθυσμό - Πρόσφυγες και μετενάστες ζητούν να φύγουν από το νησί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    http://amfipolinews.blogspot.com/2019/10/blog-post_212.html (αξιζει να διαβαστει ολο και να δειτε και τα βιντεο που επιβεβαιωνει για αλλη μια φορα την απατη με τους δηθεν προσφυγες,οπως θα δειτε σχεδον ολοι ειναι αφρικανοι και ασιατες,αλλο ενα νησι καταστρεφεται αλλο ενα νησι αφρικανο-ισλαμοποιειται)

    ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: ΣΤΙΓΜΕΣ 2015 ΞΑΝΑΖΕΙ Η ΣΑΜΟΣ! ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟΣ!

    https://ethnikismos.net/2019/10/17/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b5%cf%83-2015-%ce%be/

    ''Ενώ πολλοί ασχολούνται με τον πρόσφατο εμπρησμό του hot spot της Σάμου, κανείς δε μιλάει για τις στιγμές του καλοκαιριού του 2015, που ξαναζεί το νησί, λόγω της εκρηκτικής αύξησης της λαθρομετανάστευσης – από τότε που έγινε ο Κούλης Μητσοτάκης πρωθυπουργός.Σε άτυπο καταυλισμό, λοιπόν, έχει μετατραπεί η παραλιακή λεωφόρος της Σάμου, από τα νεοαφιχθέντα «προσφυγάκια» που δεν έχουν που αλλού να πάνε!

    Με τη μόνη διαφορά, πως όσοι έρχονταν στην Ελλάδα το 2015, κάθονταν 2-3 μέρες στα νησιά, έπαιρναν το πλοίο της γραμμής, έβγαιναν στον Πειραιά κι από κει πήγαιναν στα σύνορα κι έφευγαν για τις υπόλοιπες χώρες «ανοιχτών συνόρων – και κυρίως την Γερμανία. Τώρα, που μόνο η Ελλάδα απόμεινε χώρα των «ανοιχτών συνόρων» σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, όποιοι έρχονται μένουν εδώ! Αυτό είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ των Κούληδων!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive