Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΣΙ έβλεπαν την εξουσία. Παπαγγελόπουλος το 2015 κάνει νόμο και το 2019 τον ανακαλεί πρίν πάει κατηγορούμενος, Α,ρε μπαγάσα Μίμη. ΕΓΓΡΑΦΑ - ΒΙΝΤΕΟ




Τον Δεκέμβριο του 2015 ψηφίστηκε η διάταξη "Παπαγγελόπουλου" (Αρθρο 65 Νόμος 4356/2015) που έδινε τη δυνατότητα στους εισαγγελείς Διαφθοράς και στον οικονομικό εισαγγελέα να λαμβάνουν υπόψη τους και στοιχεία όπως παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, παρανόμως αποκτηθέντα έγγραφα, μαγνητοφωνήσεις και οπτικό υλικό....

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Μία άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά" για την εξαφάνιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιας διάταξης νόμου η οποία επέτρεπε να λαμβάνονται υπόψη σε υποθέσεις διαφθοράς στοιχεία από παρανόμως κτηθείσες συνομιλίες ή παρανόμως κτηθέντα έγγραφα, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καθώς και οπτικό υλικό.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με αφορμή το γεγονός ότι στη Βουλή έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη διερεύνηση τυχόν παράνομων ενεργειών από τον ίδιο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο με το κατηγορητήριο μάλιστα, να ζητά να διερευνηθούν ακόμα και ενδεχόμενες κακουργηματικές πράξεις.
Τον Δεκέμβριο του 2015 ψηφίστηκε η διάταξη "Παπαγγελόπουλου" (Αρθρο 65 Νόμος 4356/2015) που έδινε τη δυνατότητα στους εισαγγελείς Διαφθοράς και στον οικονομικό εισαγγελέα να λαμβάνουν υπόψη τους και στοιχεία όπως παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, παρανόμως αποκτηθέντα έγγραφα, μαγνητοφωνήσεις και οπτικό υλικό.
Η συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 65 του Ν 4356/2015, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων όταν είχε ψηφιστεί τόσο από τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης όσο και από μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος σήμερα πλέον έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα για την υπόθεση Novartis, τότε υπερασπιζόταν με πάθος και μάλιστα δημοσίως τη συγκεκριμένη διάταξη υπερθεματίζοντας ότι με την εφαρμογή της βγήκαν από το τέλμα μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς που χρόνιζαν.


Η συγκεκριμένη διάταξη η οποία εφαρμόστηκε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και στην Εξεταστική για την Υγεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου μάλιστα στη διάρκεια των εργασιών της Βουλής ακούστηκε παρανόμως αποκτηθέν υλικό διαλόγων εμπλεκομένων στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο η ιστοσελίδα Koutipandoras του κ. Βαξεβάνη, έδινε τη δυνατότητα στους εισαγγελείς Διαφθοράς και στον οικονομικό εισαγγελέα να λαμβάνουν υπόψη τους και στοιχεία όπως παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες παρανόμως αποκτηθέντα έγγραφα μαγνητοφωνήσεις και οπτικό υλικό που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς.

Το κρίσιμο στοιχείο ήταν ότι όποιος είχε στη διάθεσή του ένα τέτοιο υλικό δεν θα διωκόταν κακουργηματικά και έτσι θα άνοιγαν τα στόματα.

Ηταν τέτοια δε η βιασύνη του κ Παπαγγελόπουλου, που η εν λόγω τροπολογία μπήκε σφήνα τον Δεκέμβριο του 2015 στο νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, με το επιχείρημα ότι θα κάλυπτε το νομοθετικό κενό στην έρευνα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Η συγκεκριμένη διάταξη, όμως, καταργήθηκε με την ψήφιση, επίσης, από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος ετέθη σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 586 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που έφερε την υπογραφή του υπουργού κ. Καλογήρου και του αναπληρωτή κ. Παπαγγελόπουλου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 14 Ιουνίου 2019, αποφασίστηκε η κατάργηση της διάταξης του άρθρου 65 του Ν. 4356/2015 σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης, υπό προϋποθέσεις, παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων στα λεγόμενα «σκάνδαλα διαφθοράς».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκείνη την περίοδο είχαν αρχίσει να κορυφώνονται οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του «Ρασπούτιν», καθώς ήδη από τον Οκτώβριο του 2018 η κυρία Ράικου είχε κάνει αναφορές σχετικά με τον «Ρασπούτιν», όπως εξάλλου και ο κ. Αγγελής με δύο αναφορές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς στις 22 Ιουνίου στα «Παραπολιτικά» είχε κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν» για πρώτη φορά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive