Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Κ. Μητσοτάκης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου για τον Αγιασμό (φώτο)

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον αγιασμό στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές, συνομίλησε με καθηγητές και γονείς διαβεβαιώνοντας πως η Πολιτεία θα κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους. Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:...

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί δάσκαλοι, αγαπητοί γονείς, κ. Δήμαρχε, με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ πέρα στο Γαλάτσι, για να γιορτάσουμε μαζί σας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια σχολική χρονιά στην οποία θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σε όλη τη χώρα, σε 5.500 νηπιαγωγεία με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους.
Είναι, όμως, σήμερα, πράγματι, μια μέρα γιορτής και θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους μικρούς μας μαθητές, ειδικά σε αυτούς οι οποίοι ξεκινάνε για πρώτη φορά το σχολείο.
Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη. Και ειδικά στο διδακτικό προσωπικό, στους δασκάλους μας, να γνωρίζουν πόσο πολύ εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν. Και να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας.
Να ευχηθώ, λοιπόν, από την καρδιά μου να έχετε μια καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά, να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτήν την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία.
Να είστε καλά. Καλή χρονιά από καρδιάς».
Με τη βοήθεια των μαθητών ο Πρωθυπουργός φύτεψε μια ελιά, ενώ του επεφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη προσφέροντάς του μια μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση που έκαναν επιμελώς την προηγούμενη περίοδο.
Στη συνομιλία του με τους δασκάλους και γονείς ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το σημαντικό έργο του δασκάλου στη συνολική διαμόρφωση και μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. «Όλοι μας, τους καλούς δασκάλους θυμόμαστε», σημείωσε ενώ επαίνεσε τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την σημαντική δραστηριότητά τους, αλλά και την καλή μεταξύ τους συνεργασία.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη.
Δείτε  εδώ φωτο

7 σχόλια:

  1. Μειώνεται δραματικά ο μαθητικός πληθυσμός τα επόμενα χρόνια

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2018/02/blog-post_80.html (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Όλες οι βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος θα επηρεαστούν από σημαντικές δημογραφικές αλλαγές. Έως το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να έχει μειωθεί κατά 14,5 % σε σύγκριση με σήμερα. Η διάμεση ηλικία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 43,4 σε 52,8 έτη, δηλαδή κατά 5 έτη μεγαλύτερη από τον προβλεπόμενο μέσο όρο της ΕΕ10 (VID 2016).Εντός των επόμενων 10 ετών, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5 ετών (ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής σχολικής φοίτησης) αναμένεται να μειωθεί κατά 27 %.11 Κατά την ίδια περίοδο, το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 7-14 ετών θα μειωθεί κατά ποσοστό άνω του 17 %.

    Παρότι έως το 2027 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ελαφρώς ο αριθμός των ατόμων που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και ενδεχομένως εισέρχονται στην ΕΕΚ, στη μεταδευτεροβάθμια ή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών), σε ορίζοντα 20 ετών προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατά 23 % σε σύγκριση με το 2017....Δείτε εδώ όλη την έκθεση...''

    Ένα στα τρία Ελληνικά σχολεία θα κλείσει έως το 2035 και οι μαθητές θα μειωθούν κατά 432.000 άτομα!

    http://www.crete-news.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-2035-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-432000-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1 (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Άλλο ένα «καμπανάκι κινδύνου» για το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος που μαστίζει το Έθνος μας αποτελεί η πρόβλεψη του Ιδρύματος Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τις επιπτώσεις της υπογεννητικότητας και της οικονομικής κρίσης στο εκπαιδευτικό σύστημα και ευρύτερα στην κοινωνική συγκρότηση της Ελλάδας σε λίγα μόλις χρόνια από σήμερα.Η μελέτη «Κρίση, δημογραφικές μεταβολές και επιπτώσεις στην εκπαίδευση» αναλύει τις μεταβολές μεγεθών και δεικτών του εκπαιδευτικού συστήματος και τις επιπτώσεις των δημογραφικών μεταβολών. Οι σημαντικότερες επιπτώσεις θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από το 2027 και θα εντείνονται τα επόμενα χρόνια, μέχρι τουλάχιστον το 2035. Η υπογεννητικότητα διαπιστώνεται ότι «δούλευε» και προ κρίσης, ωστόσο τώρα οι επιπτώσεις της, μαζί με αυτές της κρίσης, επαυξάνονται και τείνουν να δημιουργήσουν μια ζοφερή κατάσταση στα σχολεία.

    Οι γεννήσεις συνεχώς μειώνονται, ενώ και η νέα Ελληνική μετανάστευση στο εξωτερικό συμβάλλει στην μείωση του πληθυσμού. Αυτές οι παράμετροι αναμένεται να έχουν αρνητικές συνέπειες και για την κοινωνία και για την παραγωγικότητα, ακόμη και για την λειτουργία ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος.Ειδικότερα, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές, ο συνολικός μαθητικός πληθυσμός θα μειωθεί κατά 30% ή κατά 432.000 άτομα έως το 2035! Ένα στα τρία σχολεία που σήμερα λειτουργούν, το 2035 θα βάλει λουκέτο ελλείψει μαθητών, ενώ τεκτονικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα επιφέρουν η υπογεννητικότητα και η οικονομική κρίση γενικά στον χώρο της εκπαίδευσης, ενδεχομένως αλλάζοντας ριζικά πολλά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής κοινωνίας.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 423.300 ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΤΟ 2035!

    https://ethnikismos.net/2019/08/06/423-300-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf-2035/ (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσεται σε καρκίνο, ο οποίος απειλεί με θάνατο το Έθνος μας. Έως το 2035, ο αριθμός μαθητών στα σχολεία υπολογίζεται ότι θα έχει μειωθεί κατά 423.000, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, μεταβάλλοντας ριζικά το τοπίο του εκπαιδευτικού συστήματος. Αν δεν συμβεί κάποια δραματική αύξηση των γεννήσεων, τότε το 2035, ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008, όπως υπολογίζει το ΙΟΒΕ. Δηλαδή θα έχουν «εξαφανιστεί» 423.300 μαθητές (-29,2%) !
    Ενάντια στον θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί τον ελληνισμό μία είναι η λύση: περισσότερα Ελληνόπουλα! Μέτρα αποφασιστικά όπως οικονομική ενίσχυση για κάθε παιδί και προπαντός απαγόρευση των εκτρώσεων! ''

    ΠΡΟΒΛΕΨΗ – ΣΟΚ! Η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη: 30% λιγότεροι οι μαθητές έως το 2035

    https://taxalia.blogspot.com/2019/03/30-2035.html (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Στη μελέτη τονίζεται ότι, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, η κρίση έχει μεταβάλει τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Προβλέπεται σταδιακά, μεγάλη μείωση του μαθητικού πληθυσμού τα επόμενα χρόνια, από 1,47 εκατ. το 2018 σε 1,05 εκατ. το 2035, δηλαδή κοντά στο 30%. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να μεταβάλει τα χαρακτηριστικά της δημόσιας δαπάνης, αυξάνοντας τη δαπάνη ανά μαθητή, εκπαιδευτικό και σχολική μονάδα (έως και 37%), ενώ θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ιδιωτική και τη συνολική εκπαιδευτική δαπάνη (μείωση έως 27%).''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Washington Post: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη»

    https://www.pronews.gr/koinonia/731664_washington-post-dramatiki-i-meiosi-toy-plithysmoy-stin-ellada-o-hamiloteros-deiktis (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Αλλη μια σχολική χρονιά άρχισε, έφτασαν τα πρωτάκια και μια μητέρα, αφήνοντας τον γιο της αναρωτήθηκε: Πού πήγαν όλα τα παιδιά;Η Washington Post, περιγράφοντας αυτή τη σκηνή, σε δημοτικό σχολείο στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αναλύει πώς μετά την οικονομική κρίση έρχεται η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.
    Η κατάσταση στο Καλπάκι αντικατοπτρίζει το εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο δημοτικό, το 2018, πήγαν 13 πρωτάκια. Τα μισά σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει. Ολο και περισσότεροι πιθανοί γονείς φεύγουν ή δεν κάνουν παιδιά, επειδή είναι άνεργοι ή βγάζουν μετά βίας τα προς το ζην, αναφέρει η εφημερίδα.
    «Η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται πλέον από τα προγράμματα ούτε θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ. Ομως, η χώρα μόλις τώρα ξεκινά να αντιμετωπίζει την επόμενη φάση της απειλής. Μία μείωση των γεννήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας συρρικνωμένης, αποδυναμωμένης Ελλάδας τα χρόνια που θα έρθουν», σημειώνει το δημοσίευμα.''

    Διαβάστε το π ρ ο σ ε κ τ ι κ ά. Προ-σε-κτι-κά.... ΜΑ... ΜΟΝΟΝ Ε Ν Α ΠΑΙΔΑΚΙ ; Γράφει ο Πέτρος Ούτσης ...Washington Post: Που χάθηκαν τα παιδιά στην Ελλάδα;

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2018/12/blog-post_887.html (αξιζει να διαβαστει ολο)
    https://www.thessalonikipress.gr/washington-post-pou-xathikan-ta-pedia-stin-ellada/ (αξιζει να διαβαστει ολο,τα ελληνοπουλα στο δημοτικο σχολειο καλπακιου ειναι ηδη μειονοτητα)

    ''Ο Στέφανος Χανδάκας, γυναικολόγος και ιδρυτής ΜΚΟ για την στήριξη των της προγεννητικής φροντίδας, δήλωσε στην Washington Post, ότι σε ένα νησί 1.000 κατοίκων, δεν γεννήθηκε ούτε ένα μέσα σε μία τριετία στη μέση της κρίσης.«Υπάρχουν φωτογραφίες από παρελάσεις σε νησιά, στις οποίες συμμετέχει μόνο ένα παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χανδάκας.

    Οι δημογραφικές αλλαγές έχουν αφήσει το στίγμα τους και στις ίδιες τις ζωές των παιδιών. Είκοσι χρόνια πριν, το σχολείο είχε 100 μαθητές. Σήμερα, λόγω του κλεισίματος αρκετών σχολείων της περιοχής, το σχολείο συγκεντρώνει μαθητές από αρκετά γειτονικά χωρία. Και πάλι όμως οι μαθητές του δημοτικού ανέρχονται μόνο στους 70. Από αυτά τα παιδιά τα 20 είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ άλλα 20 είναι προσφυγόπουλα από την Συρία.«Αυτό που βλέπουμε είναι μία συρρίκνωση του τοπικού πληθυσμού», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Μίλτος Μάστορας. «Αν δεν υπήρχαν τα παιδιά από τη Συρία, θα είχαμε τους μισούς μαθητές σε σχέση με 20 χρόνια πριν», πρόσθεσε.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερημώνει η Πατρίδα μας - Έκλεισε μετά από 100 χρόνια το Δημοτικό Σχολείο Ερεικούσας

    http://www.crete-news.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B7%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-100-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CF%82

    ''Το κουδούνι… σίγησε
    Το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού σχολείου είναι ότι ο αριθμός των μαθητών ελαττώνεται με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς από αυτούς με τους οποίους οι ανθέλληνες κυβερνώντες κλείνουν τα σχολεία. Μία σχετική είδηση από την ακριτική Ερεικούσα δεν μπορεί παρά να γεμίζει θλίψη και περισυλλογή όσους αντιλαμβάνονται τα πράγματα με όρους δεκαετιών.

    Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας, λοιπόν, ήταν και το μόνο που είχε απομείνει «ζωντανό» στα Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης των κατοίκων στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Οι δύο από τους τρεις, πέρυσι, μαθητές του σχολείου μετοίκησαν με την οικογένειά τους στην Αθήνα, ενώ ο τρίτος φέτος ακολουθεί τις σπουδές του στο Γυμνάσιο.''

    Η καταστροφή των Μνημονίων- Διαπόντια Νησιά: Δεν υπάρχουν πια Ελληνόπουλα- Εκλεισαν όλα τα σχολεία

    http://www.pronews.gr/koinonia/712136_telos-ta-koydoynia-ton-sholeion-sta-diapontia-nisia (αξιζει να διαβαστει ολο)

    ''Η Ελλάδα από εδώ και πέρα θα βιώνει την καταστροφή των 8 ετών Μνημονίων. Μπορεί σήμερα να ήχησαν τα κουδούνια στα σχολεία όλης της χώρας, όμως στα Διαπόντια Νησιά, στο δαντελωτό βορειοδυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας, οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες των δημοτικών σχολείων παρέμειναν κλειστές.Τα παιδιά δεν ξεχύθηκαν στους δρόμους, οι παπάδες δεν έκαναν αγιασμούς, τα θρανία έμεινα κενά.

    «Δεν έχουμε πλέον παιδιά στα Διαπόντια Νησιά. Είναι τόπος γερόντων» λέει πικραμένη, στο ΑΠΕ η αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Νόνη Μάστορα. Όπως εξηγεί, «οι ακατάλληλες υποδομές και ο πλήρης συγκοινωνιακός θαλάσσιος αποκλεισμός των Διαποντίων Νήσων, οδήγησε και τις ελάχιστες εναπομείναντες οικογένειες με παιδιά που ζούσαν στα τρία αυτά νησιά να εγκαταλείψουν το τόπο τους και να μετοικήσουν στην Κέρκυρα ή σε άλλους τόπους».«Δεν φταίνε τα σχολεία που έμειναν κλειστά, δεν φταίνε οι οικογένειες που άφησαν την πατρίδα τους. Φταίνε οι πολιτικές που ασκήθηκαν και ερήμωσαν τα νησιά μας. Φταίει το κάθε αρμόδιο υπουργείο, φταίει ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας που ακόμη δεν προέβη στον καθαρισμό του λιμένα του Αγίου Στεφάνου» καταγγέλλει η ίδια.

    Το τελευταίο κουδούνι που χτύπησε στα Διαπόντια Νησιά ήταν του Δημοτικού Σχολείου Ερεικούσσας, που μετά από 100 χρόνια λειτουργίας «σίγησε» και αυτό τον περυσινό χειμώνα.«Ο κώδωνας του κινδύνου της απόλυτης εγκατάλειψης των νησιών μας δεν ήταν απόλυτα ηχηρός για να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το τελευταίο βορειοδυτικό σύνορο της Ελλάδας μας να παραμείνει ζωντανό» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μάστορα.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά! Κάθε μέρα πάει με βαρκούλα στη Τέλενδο να διδάξει τα παιδιά (φώτο)

    https://www.pronews.gr/koinonia/715262_i-daskala-me-ta-hrysa-mallia-kathe-mera-paei-me-varkoyla-sti-telendo-na-didaxei-ta

    ''Η Τέλενδος έχει τη δική της «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά». Την 30χρονη Ελένη Τάνου, που κάθε πρωί παίρνει την βαρκούλα από την Κάλυμνο για να περάσει απέναντι όπου την περιμένουν οι λιγοστοί μαθητές του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου, για να πάνε όλοι μαζί στην τάξη....εκεί που ακόμα οι μικρές τοπικές κοινωνίες έχουν τον δάσκαλο ψηλά, αλλά και για την απόφασή της να διδάξει στο σχολείο της Τελένδου, όπου από τον άλλο μήνα, θα μείνει με δύο μόνο μαθητές.
    Τι ιδιαιτερότητες έχει αυτό σχολείο;
    Πρώτα απ΄όλα είναι μονοθέσιο. Εχω τρεις τάξεις αυτή τη στιγμή. Ένα παιδάκι στην πρώτη τάξη, δύο παιδάκια στην τρίτη τάξη και πέντε παιδάκια στην πέμπτη τάξη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρω τις ισορροπίες ανάμεσα σε τρεις τάξεις. Πώς να τους κάνω το μάθημα, το χρόνο που θα αφιερώσω σε κάθε τάξη… Αυτό καλούμαι για πρώτη φορά να το αντιμετωπίσω και να το ισορροπήσω. Ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο το σχολείο θα μείνει μόνο με δύο παιδάκια, γιατί τα υπόλοιπα θα πάνε σε σχολείο της Καλύμνου όταν θα ολοκληρωθεί η σεζόν, αφού οι γονείς τους θα κλείσουν τα καταστήματά τους εδώ και θα επιστρέψουν στην Κάλυμνο για τον χειμώνα. Τα παιδάκια θα επιστρέψουν στο σχολείο της Τελένδου πάλι μετά το Πάσχα. Ουσιαστικά την σχολική χρονιά θα την βγάλουμε μαζί με δύο παιδιά της πέμπτης τάξης.

    Εχετε ξαναδιδάξει σε τόσο μικρό σχολείο;
    Σε τόσο μικρό όχι, αλλά έχω διδάξει στο Βαθύ της Καλύμνου όπου ήταν 24 παιδιά σε όλο το σχολείο κι έχω διδάξει και στους Λειψούς όπου ήταν 38 παιδάκια συνολικά σε όλες τις τάξεις.''

    Η υπογεννητικότητα καλπάζει: Μια μόνο μαθήτρια σε Δημοτικό της Νάξου

    https://www.pronews.gr/koinonia/803506_i-ypogennitikotita-kalpazei-mia-mono-mathitria-se-dimotiko-tis-naxoy

    ''Κόντρα στις αντιξοότητες, με μια μόνο μαθήτρια, Δημοτικό σχολείο στη Νάξο λειτουργεί και δεν βάζει «λουκέτο».Το Δημοτικό Σχολείο Απόλλωνα εδώ και τέσσερα χρόνια ουσιαστικά «παίζει» με τη φωτιά. Από τους τέσσερις μαθητές το 2015 κατέληξε με δύο πέρσι και με έναν φέτος.Εν έτει 2019 η μοναδική μαθήτρια είναι η οκτάχρονη Εφραιμίνα, η οποία θα παρακολουθεί τα σχολικά της μαθήματα σε ύφος φροντιστηρίου.
    Το πρόβλημα στην ορεινή Νάξο έγκειται στο ότι δεν επαρκεί ο αριθμός των παιδιών για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, με την κατάσταση να κρίνεται κρίσιμη καθώς στοίχημα παραμένει εάν θα συνεχίσουν να διδάσκουν οι καθηγητές υπό αυτές τις συνθήκες.''

    Μόλις ένα παιδί στον Αγιασμό στους Αρκιούς - Ο μοναδικός μαθητής του σχολείου

    https://www.pronews.gr/koinonia/803441_molis-ena-paidi-ston-agiasmo-stoys-arkioys-o-monadikos-mathitis-toy-sholeioy

    ''Μόλις... ένα παιδί φοιτά στο δημοτικό σχολείο των Αρκιών, το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Πρόκειται για τον 9χρονο Χρήστο, που φέτος πηγαίνει στην Δ΄ τάξη και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του.Η δασκάλα Μαρία Τσιαλέρα και ο μοναδικός μαθητής του σχολείου στους Αρκιούς μίλησαν στην κάμερα για το πόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι η εμπειρία του σχολείου για αυτούς.
    «Είμαστε χαρούμενοι, προφανώς όπως νοιώθουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές», δήλωσε η δασκάλα στην κάμερα, ενώ στην ερώτηση πώς είναι το μάθημα ένα παιδί, ανέφερε «είναι μάθημα κανονικό, χωρίς όμως άλλη ελληλεπίδραση, δηλαδή άλλους μαθητές και ευγενή συναγωνισμό».''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ετοιμοι και οι αντικαταστατες:

    · → αφελληνισμος παντου,τωρα και στα σχολεια που απεικονιζουν το ζωφερο μελλον(ουσιαστικα εχει ηδη φτασει)της Ελλαδας,λιγοστευουν ολο και περισσοτερο τα ελληνοπουλα,δειτε εδω και εικονες(πανσπερμια φυλων-λαθρομεταναστων=πληρης αφελληνισμος,αν υπαρχει ελλαδα σε μια δεκαετια απο σημερα σφυριξτε μου,η ελλαδα πολυ απλα σε λιγα χρονια δεν θα κατοικειται απο ντοπιους γηγενεις ελληνες

    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: «ΕΙΣΤΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ»

    https://ethnikismos.net/2019/09/11/%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b4%ce%b1%cf%80%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83/

    ''Φιλομεταναστευτική προπαγάνδα του συστήματος με την «εργαλειοποίηση» ανήλικων παιδιών...Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για χιλιάδες παιδιά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρευρέθη στον αγιασμό στο 108ο/170ο Δημοτικό και το 90ο/108ο Νηπιαγωγείο Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πατήσια, σε μια περιοχή της Αθήνας όπου φοιτούν και πολλά παιδιά αλλοδαπών.
    «Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
    Μόλις χθες η υπουργός Παιδείας του Μητσοτάκη φωτογραφήθηκε με ανήλικα παιδιά σε «κέντρο φιλοξενίας» της Λέρου όπου σημείωσε την «άοκνη και συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας και του λοιπού προσωπικού να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων και να υπηρετήσουν στην πράξη το πρότυπο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.»

    Και στις δύο περιπτώσεις διακρίνουμε την φιλομεταναστευτική προπαγάνδα του συστήματος με την «εργαλειοποίηση» ανήλικων παιδιών. Με εντελώς άκομψο – στα όρια του χοντροκομμένου – τρόπο, το σύστημα προσπαθεί να επιβάλλει την ατζέντα του πάνω στις συνειδήσεις των Ελλήνων γιατί ασφαλώς κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να έχει κανείς με ανήλικα παιδάκια αλλά όταν αυτό γίνεται προπαγάνδα στα χείλη εκείνων που δεν κρύβουν την επιθυμία τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο hotspot, τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση.
    Το σύστημα, προβάλλοντας κάποια παιδιά μεταναστών (νομίμων και μη, δεν έχει σημασία όταν μιλάμε για παιδιά) επιθυμεί να διαγράψει από την μνήμη μας την σκληρή πραγματικότητα: Ότι δηλαδή, την ίδια στιγμή που ο Παυλόπουλος μιλάει για το «μέλλον του τόπου», από τα σύνορά μας εισβάλλουν παράλληλα χιλιάδες λαθρομετανάστες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενήλικες και αρσενικού γένους και όχι «ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα»…''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα ιδια και ο λαθρομπακογιαννης:

    Στην τελετή αγιασμού του ίδιου σχολείου, έδωσε το "παρών" και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στον χαιρετισμό του προς τους μαθητές, στάθηκε στον συμβολισμό της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας: "Σηματοδοτεί τη βούληση όλων μας να δώσουμε τη μάχη, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά ίδιες ευκαιρίες" είπε και πρόσθεσε: "Εμείς ως γονείς έχουμε περισσότερη αγωνία από τα παιδιά, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι ότι όλοι μας έχουμε ενθουσιασμό και χαρά. Το σχολείο έχει κάτι διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μετράει πώς σε λένε, δεν μετράει από πού είσαι, από την Αθήνα ή από το Καρπενήσι. Αν οι γονείς σου μεγάλωσαν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα. Αυτό που μετράει είστε εσείς, τα δικά σας "θέλω" και τα δικά σας όνειρα". Παράλληλα, ο Κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε... συμφωνία συνεργασίας με τους μαθητές: "Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα σε αυτό το σχολείο, όπως και σε πολλά σχολεία της Αθήνας για αυτό και εμείς θέλουμε να κάνουμε μία συμφωνία να συνεργαστούμε. Εμείς θα φροντίσουμε ώστε να έχετε το πιο ωραίο, το πιο καθαρό και το πιο ασφαλές σχολείο. Εσείς, να διαβάζετε και να χαμογελάτε. Αυτό είναι που θέλουμε από εσάς!"''

    τα ιδια και η λαθροκεραμεως:

    ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ....Επισκέφθηκα σήμερα στη Λέρο τις Δομές Υποδοχής & Εκπαίδ.Προσφύγων,γνώρισα από κοντά τη συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών &του προσωπικού των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων. Οι κάτοικοι στέλνουν μήνυμα ανθρωπισμού στην Ελλάδα & τον κόσμο

    https://twitter.com/nkerameus/status/1171459776745619456

    Τ’ ΑΚΟΥΤΕ «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ»; Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ» ΚΑΙ «ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»

    https://ethnikismos.net/2019/09/11/%cf%84-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%83-%ce%b7-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83/

    ''Επίσκεψη στην Λέρο και την Κάλυμνο πραγματοποιεί η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης των «εθνικοφρόνων» -ναι, αυτή που είχε παραστεί στην τελευταία συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!- και σήμερα θα παραστεί στον καθιερωμένο αγιασμό σε διάφορα σχολεία.Ωστόσο, πρώτα-πρώτα (αυτή ήταν η προτεραιότητά της!) επισκέφθηκε το hot spot της Λέρου, όπου επιθεώρησε την εκπαίδευση των «προσφυγόπουλων» και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς τους.
    Ιδού και η σχετική ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι η «εθνικόφρων» κυβέρνηση Κούλη δε θέλει «ρατσισμούς», «αποκλεισμούς» και «προκαταλήψεις» για τα «προσφυγόπουλα»:
    «Επισκέφθηκα σήμερα στη Λέρο τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και γνώρισα από κοντά την άοκνη και συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας, αλλά και του προσωπικού των κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης, να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων και να υπηρετήσουν στην πράξη το πρότυπο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.
    Ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, χωρίς προκαταλήψεις. Παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, το έργο τους αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι άνθρωποι της Λέρου στέλνουν καθημερινά μήνυμα ανθρωπισμού στην Ελλάδα και στον κόσμο».Το εμπεδώσατε ωρέ κοπρόσκυλα «εθνικόφρονες»; ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive