Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ποιοί και γιατί «εξαφανίζουν» τους Χριστιανικούς Σταυρούς?…: Ποιοί ενοχλούνται από τους Σταυρούς στα εκκλησάκια της Σαντορίνης?… (Φωτό)

Εξαφανίζουν τους Σταυρούς από οπουδήποτε διότι ο Σταυρός προφανώς ενοχλεί. Σε διαφήμιση για μια κάρτα υγείας και συγκεκριμένα της «European Health Insurance Card» για μια ακόμη φορά οι Σταυροί στα εκκλησάκια της Σαντορίνης «έσβησαν»...

Και λέμε «για μια ακόμα φορά» διότι είχε ξανασυμβεί αυτό πριν 2 χρόνια σε άλλη διαφήμιση, αυτή την φορά της Lidl.
Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl αποφάσισε να… αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης από φωτογραφία!
«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα.
Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση.
H φωτογραφία πριν (πάνω) και μετά
Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά.
Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας.
Mετά τα Lidl τα οποία αφαίρεσαν τον Σταυρό της Ορθοδοξίας από εκκλησία της Σαντορίνης (αλλά τουλάχιστον στην συνέχεια ζήτησαν συγγνώμη) έρχεται και η NESTLE να κάνει ακριβώς το ίδιο:
Έτσι στο γιαούρτι ελληνικού τύπου που πουλάει στα σουπερμάρκετ της Ελβετίας οι εκκλησίες εμφανίζονται χωρίς Σταυρούς!
Θα ήταν κάπως κατανοητό εάν αυτό γινόταν σε μουσουλμανικές ή γενικότερα άλλου θρησκεύματος χώρες, αλλά όταν αυτό λαμβάνει χώρα σε χριστιανικά κράτη, τότε αυτό φανερώνει μια γενική θρησκευτική και ιδεολογική υποχώρηση της Δύσης έναντι των «άλλων» και ειδικότερα του Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive