Το δύσκολο πολιτικό και συνταγματικό πρόβλημα για την αλλαγή της ηγεσίας της δικαιοσύνης προβληματίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νόμος του δένει τα χέρια γιατί και να ήθελε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που του εστάλη από το υπουργικό συμβούλιο, απαγορεύεται, και αυτό...
κατέστη σαφές σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», κατά τις επικοινωνίες Προεδρίας – Μαξίμου, από την πρώτη στιγμή. Η υπόθεση της υπογραφής ή μη του Προεδρικού Διατάγματος, άρχισε να δραματοποιείται, όχι εξ αιτίας της παρεμβάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά εξ αιτίας των παρασκηνιακών παρεμβάσεων συγκεκριμένων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Προέδρου, που προσπάθησαν να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπογράφει επειδή υποκινείται από συγκεκριμένα συμφέροντα, λέγοντας ότι έτσι ο κ. Παυλόπουλος, προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο νομικός σκόπελος που πρέπει να υπερβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο νόμος Πεπονή που απαγορεύει τις υπηρεσιακές μεταβολές την προεκλογική περίοδο, προφανώς αποτελεί λεπτομέρεια για τους συγκεκριμένους υπουργούς. Κατανοόντας το αδιέξοδο, το Μαξίμου πρότεινε την εναλλακτική λύση να μην ανακοινωθούν οι αλλαγές στις 20 Ιουνίου εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά μετά τις 8 Ιουλίου που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές. Πάντως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, δήλωσε ότι σε περίπτωση που ο Π. Παυλόπουλος αποφασίσει να μην υπογράψει, το μόνο ανεκτό επιχείρημά του είναι να πει ότι είναι αντισυνταγματικός ο διορισμός, αλλά πρέπει να το θεμελιώσει. Ωστόσο, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πολιτική αναταραχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.