Εδω δεν "ήξερε"οτι ο αναρχοαλήτης γιός του ήταν και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ τη γυναίκα του θα ξέρει;;
Υπόθεση που επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις χαρακτήρισε τις πρόσφατες αποκαλύψεις με τις δεκάδες μετατάξεις υπαλλήλων στην Βουλή ο αναρχοπροεδρος Νίκος Βούτσης....
Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι οι μετατάξεις δεν αφορούν 32 αλλά 68...
υπαλλήλους που εργάζονται ως αποσπασμένοι στο κοινοβούλιο από το 2003. Πρόσθεσε ότι με πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού επετράπη η μετάταξη των συγκεκριμένων εργαζόμενων ωστόσο υποστήριξε ότι «δεν γνωρίζαμε από πριν ποιοι θα έμπαιναν στην ρύθμιση». Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μεταταχθέντων είναι η πρώην σύζυγος του κ. Βούτση, οι θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε αρχικά πως «Στη Βουλή υπήρξαν αυτά τα χρόνια μία σειρά νέες υπηρεσίες όπως νομική υπηρεσία, αρχείο, το κανάλι που λειτουργεί σε διαφορετική βάση με αναμορφωμένο πρόγραμμα» ενώ υπενθύμισε ότι ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας υπαλλήλων που είχαν διοριστεί πριν από την δική του θητεία. «Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε όλο αυτό το διάστημα αυτό το προσωπικό δουλεύει μέσα στη Βουλή, κάνει εργασία, δουλεύει αποδοτικά και έχει πολύ σημαντική συμβολή και γνωρίζουμε και καθένας τι δουλειά κάνει και πόσο αποδίδει» ανέφερε για να προσθέσει «απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό βρήκαμε. Δηλαδή την αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος. Συνεργαστήκαμε με όλους τους υπαλλήλους της Βουλής που είχαν όμως προσληφθεί κατά καιρούς με απόφαση του εκάστοτε προέδρου. Σε ότι μας αφορά δεν υπήρξε το κριτήριο της κομματικής ταυτότητας ούτε μια στιγμή είτε μιλάμε για όσους ήταν στην Βουλή είτε για όσους προστέθηκαν. Ξεκαθαρίσαμε απολύτως το ζήτημα των 68 ειδικών φρουρών που βρήκαμε σε ειδικό καθεστώς από το 2003 και μετά από ομόφωνη απόφαση Βουλής – και χωρίς να γνωρίζουμε κομματικές προελεύσεις – τους εντάξαμε κανονικά στις υπηρεσίες της Βουλής». «Το ίδιο συνέβη και σε σχέση με το ίδρυμα της Βουλής – έγινε δημόσια συζήτηση γι’ αυτό – όπου για πρώτη φορά έγινε οργανόγραμμα γιατί μέχρι τότε ως ΝΠΙΔ γίνονταν μόνο αποσπάσεις υπαλλήλων από τη Βουλή και δεσμευτήκαμε δημοσίως ότι δεν θα εξαντληθεί αυτό το οργανόγραμμα. Σήμερα εργάζονται 38-39 άτομα όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν 32-34 και το οργανόγραμμα προβλέπει 50» είπε σε άλλο σημείο. Αναφορικά με τις μετατάξεις των ήδη αποσπασμένων είπε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με την σύμφωνη γνώμη της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ. «Δόθηκε η δυνατότητα εφαρμογής της κινητικότητας σε 68 αποσπασμένους. Δεν γνωρίζαμε ποιοι είναι αυτοί» υποστήριξε για να προσθέσει αναφορικά με τις συγγένειες που προέκυψαν: «γράφεται περί συγγένειας που έχουμε. Αυτά θεωρώ ότι δεν συμβάλλουν. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από αλληλογραφία με τα υπουργεία. Οι σχετικές αποφάσεις είναι της επιτροπής κανονισμού της Βουλής και δεν είναι επιλογές του Προέδρου. Δεν γνωρίζαμε από πριν για κανέναν που θα έμπαινε σε οποιαδήποτε ρύθμιση ή για όλους τους άλλους».
Το ΦΕΚ των μετατάξεων από τον Απρίλιο του 2019
Οργιο προσλήψεων από πόρτες και παράθυρα
Μεταξύ των δεκάδων τακτοποιήσεων εντοπίζεται και η πρόσληψη της κυρίας Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που αποκάλυψε το protothema.gr στις αρχές της εβδομάδας. Η κυρία Αλεξανδροπούλου ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που σημαίνει ότι με την προκήρυξη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα θα έχανε την θέση της. Παράλληλα όμως όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news είναι και κόρη της κυρίας Βασιλικής Τσιακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Αθανασίου. Η κυρία Τσιακανίκα φρόντισε ώστε η κόρη της να διοριστεί στο Ιδρυμα της Βουλής στις 31 Μαΐου 2019, με σύμβαση ενός έτους. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η κυρία Τσιακανίκα είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου θέτοντας σε αναστολή την σύνταξή της. Παράλληλα ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Έίχε όμως και άλλες δραστηριότητες, καθώς ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό, διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρη της.
Η τοποθέτηση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση
Την κόρη της, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, «βόλεψε» και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής). Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η κυρία Σκουρογιάννη ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
Εκτός αυτών μεταξύ των δεκάδων ρουσφετολογικών αποφάσεων εντοπίζεται και η μετάταξη της θυγατέρας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Σύμφωνα, δε, με άλλα έγγραφα, που φέρνει στο φως το protothema.gr, στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής μετατάσσονται, από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, και η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυρία Σοφία Βογιατζή, η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, η ειδική σύμβουλος του κ. Γιώργου Σταθάκη, κυρία Αικατερίνη Μπούμπα, και η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, Σταματία Γαρεδάκη. Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έσπευσε να μετατάξει και την ιδιαιτέρα του, Δήμητρα Κούτσουρα και να την τοποθετήσει αναπληρωματικό μελος του ΔΣ στη Σιβιτανίδειο σχολή.
Επιπροσθέτως, η Βουλή ανέθεσε την παροχή υπηρεσιών νομικής φύσης για 2 έτη (από 30.5.2019 εως 29.5.2021) στην Μαρία Θεοδωροπούλου του Ιωάννη με μισθό 2.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ μηνιαίως. Προχώρησε σε πρόσληψη με με 2ετή σύμβαση σε δημοσιογράφο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε θητεύσει στο γραφείο τύπου της πρώην υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Χορήγησε 2ετή σύμβαση στον κ. Ιδομενέα Μανωλιτσάκη που τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ενώ ήταν και περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Τέλος, διόρισε σε μόνιμη θέση τον δημοσιογράφο της Αυγής Ευστράτιο Μπουρνάζο.
Η τοποθέτηση της Βασιλικής Τσιακανίκα
Η τοποθέτηση της κόρης της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια
Την ώρα πάντως που η αρμόδια υπηρεσία της Βουλή πρωτοκολλεί με καταιγιστικούς ρυθμούς της νέες προσλήψεις, στην Ολομέλεια κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν... μαλλιά-κουβάρια σε δημόσια θέα για τις τροπολογίες.
Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία για όσο διάστημα παραμείνει ανοικτή η Βουλή προκάλεσε τρόμο και εκνευρισμό στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη είχαν καταθέσει δεκάδες ρυθμίσεις και τοπικές εξυπηρετήσεις.
«Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε» ανέφερε αρχικά ο κ. Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση . Η γραμματέας της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήδη έχει καταθέσει 4 τροπολογίες ανέφερε: «έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ρουσφετολογικές οι ρυθμίσεις».
Η κυρία Βάλια Βαγιωνάκη είπε «οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσει να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό καθήκον».
«Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ώριμο είναι ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.
Στο ίδιο μήκος και οι τοποθετήσεις των Αικ. Ιγγλέζη, Ηλ. Καματερού, Ε. Καρακώστα κ.α.
Η τοποθέτηση της πρώην συζύγου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, Σοφίας Βογιατζή
Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνουν αποδεκτές τροπολογίες με αποτέλεσμα να μην φέρουν αντίστοιχα αιτήματα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Βλέποντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός αντέδρασαν. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του κ. Χρήστου Σιμορέλη «εμείς ξέραμε από χθες ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες γι αυτό και δεν καταθέσαμε τις δικές μας. Θα έχουμε θέμα αν τώρα γίνουν αποδεκτές»
Έκκληση Φάμελου να προστατευθεί η κυβέρνηση και η Βουλή
Ο κ. Φάμελος προκειμένου να περιορίσει το κύμα αντίδρασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έκκληση να «προστατευτεί η κυβέρνηση και η Βουλή» ενώ για να απαλλάξει το δικό του νομοσχέδιο από τις δεκάδες βουλευτικές τροπολογίες έκλεισε το μάτι στους «συντρόφους» του λέγοντας ότι «τι επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει άλλο νομοσχέδιο και μπορείτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς να επαναφέρετε τις προτάσεις σας».
«Έχει δημιουργηθεί ζήτημα και πρέπει να το διευκρινίσουμε. Είναι καθήκον και δικαίωμα των βουλευτών να ασκούν το έργο τους και κανείς από εμάς δεν το αμφισβητεί» είπε αρχικά για να προσθέσει «Αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι η στάση της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα είναι να υποστηρίξει το κοινοβουλευτικό έργο με την υποστήριξη ρυθμίσεων που ωφελούν την κοινωνία».
«Ασκείται κακοπροαίρετη κριτική από την αντιπολίτευση προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα… Προτεραιότητα όλων μας είναι να υποστηριχθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια. Εχει ματώσει και η κοινωνία και εμείς. Εχουμε πιεστεί και έχουμε πιέσει την κοινωνία για αν βγει η χώρα από την κρίση. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύουμε την χώρα και να μην γυρίσουμε πίσω και χαθούν οι θυσίες. Γι αυτό και η κυβέρνηση επιλέγει να μην δεχθούμε καμία από τις βουλευτικές τροπολογίες ως διαδικασία προστασίας της κυβέρνησης και της Βουλής για να έχουμε την μέγιστη εξασφάλιση οφέλους. Προστατέψτε την κυβέρνηση και την Βουλή από την κακοπροαίρετη κριτική» είπε ο κ. Φάμελος για να συνεχίσει «Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος σε κύρωση σύμβασης να τοποθετηθεί για θέματα παιδείας ή ΦΠΑ χωρίς την παρουσία των αρμόδιων υπουργών;».
Πετώντας, δε, το μπαλάκι σε άλλους υπουργούς, πρότεινε: «Θα πρότεινα να ακολουθήσουμε άλλη διαδικασία. Η κατάθεση προτάσεων βουλευτών δεν θα γίνουν αποδεκτές σήμερα. Υπάρχει συζήτηση τις επόμενες ημέρες σε άλλα νομοσχέδια και αν το κρίνει η κυβέρνηση μπορεί εκεί να γίνει συζήτηση. Όμως πρέπει να προφυλάξουμε την κυβέρνηση».
Από τη μάπα του που είναι σαν κουτοπόνηρου ταβερνιάρη καταλαβαίνεις τί λαμόγιο είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφή