Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ραβασάκι Φώφης προς Αλέξη Τσίπρα. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ


Η Φώφη «αυτοκόνησε». Το Κίνημα Αλλαγής φυλλορροεί. Το ΠΑΣΟΚ καταστρέφεται. Τα κόκκαλα του Ανδρέα τρίζουν στον τάφο του. Ο Σημίτης κεραυνοβολημένος και θυμωμένος. Τα στελέχη συνεδριάζουν, συσκέπτονται, σχεδιάζουν και πριονίζουν την καρέκλα της ηγεσίας....
Και πολλοί, «αμετανόητοι» ψηφοφόροι και υποστηρικτές της κληρονομιάς του Παπανδρέου τραπαλίζονται να το ρίξουν στο στερνοπούλι του «αποστάτη» και τη Νέα Δημοκρατία!   Θεέ μου πόσο χαμηλά θα πέσει;     Μπας και στην επερχόμενη Βουλή τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ θα ζεσταίνουν εκλεγμένοι του Βελόπουλου με τα χειρόγραφα του Ιησού στην Ελληνική γλώσσα και του Γιάννη Βαρουφάκη που για το προσωπικό του παιχνίδι παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια;    Αυτή είναι η πρώτη, η τρέχουσα ανάγνωση. Συνοδευόμενη με την συγκρατημένη χαρά των Συριζαίων που έλεγαν «αν και βρεθήκαμε στην εντατική η Φώφη μας επισέκφθηκε με μια τούρτα ίσαμε το μπόι της»    Η δεύτερη ανάγνωση εντελώς προσωπική. Κάπως αυθαίρετη. Κάπως τραβηγμένη. Επειδή αδυνατώ να πιστέψω πως έτσι για το κέφι της η Φώφη «πέταξε» στην τελευταία θέση τον Μέσι της ελληνικής Βουλής. Και έβαλε στην πρώτη τον Αραβίδη. Anyway!    Εκτιμώ πως η Φώφη επιχειρεί να προλάβει μετεκλογικές διεργασίες και συνεργασίας. Εκτιμώ πως μ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Δηλαδή έξω ο Βενιζέλος. Να μην «υπονομεύει» την εξουσία της. Και δηλαδή γέφυρες προς την πλευρά του Τσίπρα    Επειδή η Φώφη αντιλαμβάνεται πως το πράσινο «προιόν» είναι φθαρμένο. Πως επειδή το γαλάζιο τσουνάμι θα ροκανίσει το ποστοστό του ΚΙ.ΝΑΛ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Πως το πρώτο προειδοποιητικό σήμα κινδύνου, μειωμένο αλλά σοβαρό, προέκυψε με τις ευρωεκλογές και το ποσοστό του 7 συν κάτι ψιλά. Δηλαδή χαμηλότερο από το 8 και κάτι ψιλά του 2014. Επειδή ακόμα θα δημιουργηθεί κενό στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του έτερου πόλου που προσπαθεί να εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας    Εκτιμώ λοιπόν πως η «απαλλαγή» από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, φανατικού πολέμιου του σημερινού Πρωθυπουργού. Καθώς και η αναμενόμενη «πολεμική» ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί εντός του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα με την δεύτερη και ίσως ακόμα πιο εκκωφαντική πανωλεθρία το βράδυ της 7ης Ιουλίου   Ολα αυτά μπορεί, κάτω από προυποθέσεις, να λειτουργήσουν υπέρ του μετασχηματισμού και της ολοκληρωμένης σοσιαλδημοκρατικής μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ. Με ταυτόχρονη απαλλαγή από Πολακισμό και πάσης φύσως «αριστερό» λαικισμό    Με απλά λόγια η Φώφη με το «ξεφόρτωμα» Βαγγέλη Βενιζέλου έστειλε «ερωτικό» ραβασάκι προς Αλέξη Τσίπρα.    Είσαι να προχωρήσουμε μαζί;     Αν είσαι, καιρός είναι να απαλλαγείς κι εσύ από τα δικά σου βαρίδια. Πέταξε Πολάκη και Καρανίκα. Πέταξε Παππά και Δραγασάκη    Να μετακινηθείς προς το Κέντρο. Και μαζί, εσύ ως αρχηγός και εγώ ως υπαρχηγός να πορευτούμε για να κόψουμε τη φόρα στον Κυριάκο και κάποια στιγμή, στο μέλλον να βρεθούμε μαζί στην εξουσία.     Τουτέστιν...    η Φώφη σε ρόλο Πανοκαμμένου.     Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι.    Οσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive