Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

«Κολεκτίβες» και «συγκέντρωση» γης; Η Ελλάδα στα πρότυπα του… Λένιν – Διαδώστε αυτά που συμβαίνουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Μελετήσαμε αγροτικά ενημερωτικά σάιτ και δύο είναι οι ειδήσεις που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον:  1. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πως:...
«από 1/1/2020 μειώνουμε τον φόρο των συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας, του μοντέλου που θέλουμε να επενδύσουμε». 

 Εμείς σε αυτή την είδηση διαβάζουμε πως δίνονται ελαφρύνσεις σε όσους δουλεύουν σε αγροτικές κολεκτίβες, οι οποίες αργότερα δεν αποκλείεται να ελέγχονται, αποκλειστικά, μέσω του Κράτους, από μία παγκόσμια κυβέρνηση (παγκοσμιοποίηση), η οποία θα ορίζει ΑΠΟΛΥΤΑ τις καλλιέργειες.  Όσοι αγρότες, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δουλεύουν μόνοι τους ή με ελεύθερες συνεργασίες θα τα βρίσκουν όλο και δυσκολότερα.   2. Δασικοί Χάρτες: Στον αέρα εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γης  Όπως διαβάζουμε στο ypaithros.gr:  Αναστάτωση σε χιλιάδες παραγωγούς προκάλεσε η είδηση για την απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις των ετών 2014 και 2017, που δίνουν το δικαίωμα εξαγοράς δασικών εκτάσεων από όσους τις εκχέρσωσαν παράνομα και τις καλλιεργούν.  (…)  Η απόφαση υπ. αρ.645/2019 του Ε’ Τμήματος αφορά προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) κατά της συνταγματικότητας τεσσάρων υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες ορίζονται πτυχές της διαδικασίας εξαγοράς παράνομα εκχερσωμένων δασών και δασικών εκτάσεων. Οι αποφάσεις βασίζονται σε διατάξεις των νόμων 4280/2014 και 4467/2017, με τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα πλήρους εξαγοράς εκτάσεων που εκχερσώθηκαν πριν από το 1975 και αγοράς του δικαιώματος αγροτικής χρήσης για όσες εκχερσώθηκαν από το 1975 έως το 2007.  Σύμφωνα με την είδηση, οι εκτάσεις αυτές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 2 εκατ. στρέμματα σε όλη την χώρα, ενώ οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 260.000.  Σχόλιο el.gr: Έβαλαν τους πολίτες να κάνουν αιτήσεις, να πληρώσουν παράβολα, να κάνουν από την αρχή ηλεκτρονικά τοπογραφικά και τώρα τους λένε πως τελικά όλα αυτά είναι αντισυνταγματικά!  Τι θα τις κάνουν όλες αυτές τις εκτάσεις, οι οποίες, με σεβασμό στο περιβάλλον, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίο δραστηριοτήτων για πολλούς παλιούς και νέους αγρότες;  Θυμίζουμε πως οι λεγόμενοι δασικοί χάρτες εμφανίζουν ως δασικές περιοχές τεράστιες εκτάσεις, παρά το γεγονός πως αξιοποιούνται αγροτικά, με τους ιδιοκτήτες να τρέχουν και να μην «φτάνουν», προκειμένου να αποδείξουν πως δεν είναι «ελέφαντες», με την όλη διαδικασία να κοστίζει. Και τώρα λένε σε κάποιους πως «τζάμπα» τρέχατε γιατί τελικά είναι αντισυνταγματικό.  Κατά αυτόν τον τρόπο, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, όλο και περισσότερες εκτάσεις περνούν στον έλεγχο του Κράτους και σε αυτές απαγορεύεται η όποια αγροτική δραστηριότητα, σε περίπτωση που είτε κάποιος δεν ασχοληθεί με αυτές είτε δεν έχει χρήματα για να αποδείξει πως του ανήκουν.  Εν κατακλείδι έχουμε και λέμε:  Θέλουν τους αγρότες σε συνεταιρισμούς και όχι ελεύθερους Θέλουν να μαζέψουν όλο και περισσότερες εκτάσεις, προκειμένου να μην ασκείται σε αυτές καμία ανθρώπινη δραστηριότητα. Είπατε κάτι;  Η διαδικασία των δασικών χαρτών έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες σε όλη την χώρα, ενώ το el.gr ήταν η πρώτη ενημερωτική ιστοσελίδα που ανέδειξε το θέμα!
Θυμηθείτε ΕΔΩ.
ΦΩΤΟ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive