Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks


Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, των WikiLeaks. H μεταφορά του γίνεται από την πρεσβεία του Ισημερινού σε τόπο όπου κρατείται στο κεντρικό Λονδίνο.  Η σύλληψη έγινε μετά την απόφαση της πρεσβείας να αποσύρει την υπηκοότητα του Ασάνζ, που είχε έξι χρόνια....
Εξάλλου, σύμφωνα τον πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο, ο Ασάνζ είχε επανειλημμένα παραβιάσει τις διεθνείς συμβάσεις.  Επιπλέον, δήλωσε πως έλαβε από τις βρετανικές αρχές την διαβεβαίωση, ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή.  Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών είπε όμως, ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.  Η βρετανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού».  Επίσης, συμπληρώνει πως «Η αστυνομία εκλήθη στο εσωτερικό της πρεσβείας από τον πρεσβευτή, αφού η κυβέρνηση του Ισημερινού αφαίρεσε το άσυλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive