Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Διεθνώς ρεζίλι για άλλη μια φορά. Bloomberg για Τσίπρα: Ο «εξπέρ» στις κωλοτούμπες λέει ότι το Brexit μπορεί να αποτραπεί

Το Brexit μπορεί να αναστραφεί, σύμφωνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενήργησε αντίθετα στο αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Το γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο, στον τίτλο του δημοσιεύματος, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «εξπέρ» στην αντιστροφή αποτελεσμάτων δημοψηφισμάτων...

Ο τίτλος του δημοσιεύματος του Bloomberg, για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει: «Ο εξπέρ στην αντιστροφή δημοψηφισμάτων λέει ότι το Brexit μπορεί να αποτραπεί»
«Στη σύνοδο στις Βρυξέλλες, ο Τσίπρας είπε στους ηγέτες συναδέλφους του την Τετάρτη ότι αν το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης μέσα στις προσεχείς έξι εβδομάδες, η χώρα θα υποχρεωθεί να διενεργήσει ευρωεκλογές», τονίζεται το Bloomberg.«Ο εξπέρ στην αντιστροφή δημοψηφισμάτων λέει ότι το Brexit μπορεί να αποτραπεί» είναι ο τίτλος του άρθρου του Bloomberg / Πηγή: Bloomberg

Η «ιδέα» του Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από το… Brexit

Ο Ελληνας πρωθυπουργός -που επιπλέον πρότεινε παράταση για το Brexit έως τον Μάρτιο του 2020-, σύμφωνα με το Bloomberg, είπε στους άλλους ηγέτες ότι το ενδεχόμενο αναγκαστικής διενέργειας ευρωεκλογών «ίσως να είναι η μεγαλύτερη ήττα των υπέρμαχων του Brexit, ακόμα και η αρχή του τέλους για το ίδιο το Brexit».
Ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρει ότι «ο Τσίπρας ξέρει ένα-δυο πράγματα σχετικά με την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε δημοψηφίσματα. Ζήτησε τη λαϊκή ψήφο για μια συμφωνία που προσέφεραν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι της το 2015 και στη συνέχεια διεξήγαγε εκστρατεία εναντίον της. Οταν όμως κέρδισε το δημοψήφισμα αντέστρεψε τους όρους και τελικά αποδέχτηκε τη συμφωνία σε μια ολονύχτια σύνοδο στις Βρυξέλλες», προσθέτει το Bloomberg.

Ισχυροί πυρήνες υποστηρικτών της ΕΕ

«Η διαφορά είναι ότι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η αντιπολίτευση έδωσε την υποστήριξή της συμφωνία, κάτι που βοήθησε τον Τσίπρα να ξεπεράσει την ανταρσία των βουλευτών του οι οποίοι ψήφισαν εναντίον της στο Κοινοβούλιο», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Η Μέι έχει αποτύχει επανειλημμένα να αποσπάσει αυτή την υποστήριξη και όταν ρωτήθηκε την Τετάρτη για τις συνομιλίες της με την αντιπολίτευση, ήταν όλο υπεκφυγές, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες που έχουν γνώση της συζήτησης».
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, «ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας υποστηρικτών της ΕΕ».
«Ο Τσίπρας είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατομμύρια ψηφοφόρους που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το αίτημα για ακύρωση του Brexit. Κατά ειρωνικό τρόπο, στην περίπτωση της Ελλάδας οι υποστηρικτές της ΕΕ στο δημοψήφισμα χλευάστηκαν με έναν όρο αντίστοιχο του βρετανικού “remoaners”», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive