Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΝΑΤΗ πάλι η διποδη μαϊμού. Δανέλλης: Δεν είναι κακό να υπάρξει ΜΚΟ για τη διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας. Και ΠΟΙΑ είναι αυτή βρε τούβλο;

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπύρος Î”Î±Î½Î­Î»Î»Î·Ï‚Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, δήλωσε ότι θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι δε διαφωνεί με την ίδρυση ΜΚΟ που θα προωθεί διδασκαλία της σλαβομακεδονικής γλώσσας. Τη Συμφωνία των Πρεσπών υπερασπίστηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, σημειώνοντας πως βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό....  «Η συμφωνία λειτουργεί, οι δικλείδες ασφαλείας της συμφωνίας λειτούργησαν», τόνισε ο κ. Δανέλλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ έκανε λόγο για «αναταραχή σε βαθμό υστερίας» που εξελίσσεται μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» και τους «Μακεδόνες του Αιγαίου».  Όπως επισήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού, «μόλις διαμαρτυρηθήκαμε εμείς, κυρίως για την αναφορά του στους Μακεδόνες του Αιγαίου, την ίδια στιγμή ο διεθνής παράγοντας παρενέβη και ήταν θέμα ωρών να κάνει διορθωτική παρέμβαση η κυβέρνηση της FYROM».  Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, όπως είπε ο κ. Δανέλλης, ότι πρόκειται για «συμφωνία» κι όχι για «συνθήκη επιβολής μιας χώρας που νίκησε σε μια πολεμική αντιπαράθεση». «Είναι δηλαδή ένας κοινά αποδεκτός συμβιβασμός», πρόσθεσε.  Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την ίδρυση ΜΚΟ που θα διδάσκει τη «μακεδονική γλώσσα», ο κ. Δανέλλης σημείωσε πως «δεν είναι κακό να γίνει μια ΜΚΟ που λέει ότι ο σκοπός μου είναι να υπάρξει η διδασκαλία και η διάδοση της σλαβομακεδονικής γλώσσας», προσθέτοντας πώς δε συνιστά «επιβολή», αλλά «διάδοση».  Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι το θέμα αυτό προκάλεσε την παρέμβαση Νίμιτς, καθώς και ότι «ο πρωθυπουργός» αυτό έλεγε «με τον Πούτιν», ο βουλευτής απάντησε πως «ναι, ο Πούτιν είναι ο μόνος που διαφωνεί με την άλλη πλευρά. Εμάς τα συμφέροντά μας συμβαδίζουν με τους σχεδιασμούς, τη στρατηγική του Πούτιν ή του Ερντογάν στα δυτικά Βαλκάνια; Δε νομίζω».  Μιλώντας, τέλος, για τη στάση του Ποταμίου όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, ο κ. Δανέλλης εξήγησε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, όπως ήταν και η θέση του κόμματός του εξαρχής.  Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων τον Ιούνιο, με στόχο την επίλυση του προβλήματος δεκαετιών για την ονομασία της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονίας», γεγονός με το οποίο η Ελλάδα αντιτίθεται. Εάν η συμφωνία επικυρωθεί, η πΓΔΜ με το νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» θα μπορέσει να ενταχθεί σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ καθώς η Ελλάδα θα σταματήσει να μπλοκάρει την ένταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive