Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Μάτι: Ανοικοδόμηση ακόμα στα χαρτιά και πρόστιμα «μαμούθ» από το κράτος

Άπραγη η Πολιτεία μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί στο Μάτι. Αφού πέρασαν 9 μήνες από το φονικό ολοκαύτωμα, στην οδό Αργυράς Ακτής και στις γειτονικές οδούς Πανορμίτη Τήνου και Αγίου Ιωάννου, εκείνοι που επέζησαν παλεύουν αβοήθητοι να ξαναβάλουν σε τάξη τις ζωές τους.....
Σε εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, το κράτος μοιράζει πρόστιμα-μαμούθ και η ανοικοδόμηση παραμένει στα χαρτιά....
Μετά τη φωτιά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας πολιόρκησαν το Μάτι για να διαπιστώσουν κατόπιν εορτής τη νομιμότητα των κτισμάτων. Στο συγκεκριμένο τμήμα της περιοχής υπήρχε ρέμα, σύμφωνα με τους πολεοδόμους, που επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σπιτιών ανάλογα με την απόσταση από την κοίτη του ρέματος. Οι ίδιοι οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε, και προσφεύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας ο ένας μετά τον άλλο αναστολή της καταβολής των χρημάτων που τους έχουν καταλογιστεί.
Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο. Τα ποσά -που αφορούν περίπου 70 σπίτια- σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντά στις 150.000, σε άλλες κοντά στις 250.000, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, υπάρχουν και πρόστιμα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive