Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

'SkyFall'... Την εμπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη στα 'Panama Papers' επαναφέρει στο προσκήνιο ... ΦΩΤΟ

Σχετική εικόνα
...η πλευρά Μαρινάκη με σχετικό δημοσίευμα στα Παραπολιτικά. Ο πόλεμος πλέον Μαρινάκη-Κόκκαλη είναι πυρηνικός και πολύ δύσκολα δεν θα έχει επιπτώσεις στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στηρίξει κατά καιρούς Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ΠΑΣΟΚ.... 
Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα

Αρα γνωρίζουν τροχήλατες λεπτομέρειες και κατέχουν βιβλιοθήκες με εκρηκτικό περιεχόμενο.

Γράφουν τα Παραπολιτικά

Η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη έχει τη δική της αρνητική σηµειολογία. Και τούτο διότι το συγκεκριµένο επιχειρηµατικό επίθετο, που µεσουράνησε ως επιτοµή της κρατικοδίαιτης επιχειρηµατικότητας, αποτέλεσε αιτία και αφορµή για την πολιτογράφηση στο πολιτικό λεξιλόγιο της έννοιας της διαπλοκής!

 Με την έννοια αυτή ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει -και όχι µόνο µε αυτήν τη συµβολική αφορµή- τη θρασύτατη έκθεσή του σε σκοτεινές συνεργασίες µε επιχειρηµατικά συµφέροντα, σε µία χρονική περίοδο µάλιστα που η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τη χειρότερη οικονοµική κρίση.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, µιλώντας στην κοινοβουλευτική του οµάδα αλλά και κατά την οµιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγµατος, είχε το απύθµενο θράσος να συνδέσει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολιτεύσεως µε δήθεν επιχειρηµατικά συµφέροντα, συνεχίζει τη γνωστή πολιτική του απάτη. Να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό για δήθεν σκοτεινές διασυνδέσεις της Ν.∆. µε επιχειρηµατικά συµφέροντα, όταν ο ίδιος, µε επαφές και ρυθµίσεις προς όφελος αυτού που θεωρείται το γνωστό ελληνικό επιχειρηµατικό κατεστηµένο, έχει καταφέρει να είναι ο αγαπητός πρωθυπουργός και της εγχώριας επιχειρηµατικής διαπλοκής αλλά και ξένων συµφερόντων.

Αποτέλεσμα εικόνας για panama papers book

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των Panama Papers έφερε στο φως η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ για την υπόθεση με τίτλο «Panama Papers: Το άντρο των κατασκόπων».

Αποτέλεσμα εικόνας για panama papers

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι «διάσημοι» πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ήταν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, μέσω της οποίας στήνονταν οι offshore εταιρείες. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς επέλεγαν να ονομάσουν τις offshore εταιρείες τους με ονόματα που προέρχονταν από ταινίες του Τζέιμς Μποντ, όπως Goldfinger, SkyFall, GoldenEye, Spectre, Blofeld κ.λπ.

Τρία ονόματα πρακτόρων ή ανθρώπων οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ήταν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών φέρνει στο φως η εφημερίδα: ο Γερμανός Werner Mauss, που είχε το παρατσούκλι «ο άνθρωπος με τα εννέα δάκτυλα», ο Ισπανός Francisco Paesa Sanchez, που πέθανε το 1988, και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στο γεγονός ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, που ήταν ιδιοκτητης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού και μεγάλη εταιρείας τηλεπικοινωνιών, έχει κατηγορηθεί -χωρίς να καταδικαστεί ποτέ- ότι υπήρξε πράκτορας της διαβόητης Στάζι, των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, και ότι έφερε το κωδικό όνομα «πράκτορας Ρόκο».


Σχετική εικόνα

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, που επικαλείται τα αρχεία της εταιρείας Mossack Fonseca, όταν η εταιρεία ανακάλυψε την υπόθεση με τις κατηγορίες εις βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, όφειλε να κάνει έναν στοιχειώδη έλεγχο για την πηγή των χρημάτων που διαχειριζόταν.

Αποτέλεσμα εικόνας για panama papers

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σωκράτη Κόκκαλη αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις επιχειρήσεις του....

KP
Να πούμε ότι αυτοί που ξεχωρίζουν  στα Panama Papers μεταξύ άλλων είναι:

 O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγος του, τα μέλη της οικογένειας Κόκκαλη, o γνωστός επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, o πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Παναγιώτης Τσουπίδης, αλλά και ο Νασίμ Μιωνής αδελφός του Σαμπύ Μιωνή ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Παπαστάυρου.

http://perimajestic.blogspot.com/2019/03/blog-post_16.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive