Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Γιάννης Κούστας: Ο «μυθικός» γάμος, o Άρειος Πάγος και η «μάχη» για την περιουσία: Πιπεράτες αποκαλύψεις για τον 62χρονο εφοπλιστή και την 26χρονη καλλονή

Με αληθινά -αυτή τη φορά- δεσμά αναμένεται να ενωθούν σύντομα ο 62χρονος εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η 26χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα, που δεν περίμεναν ούτε λεπτό για να προγραμματίσουν το γάμο τους, μετά την οριστική έκδοση του διαζυγίου του προέδρου της Danaos Corporation με την πρώην σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου...

Το ζευγάρι που σε πείσμα των προκαταλήψεων για τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει, ζει έναν παράφορο έρωτα, καρπός του οποίου είναι ένα κοριτσάκι μόλις επτά μηνών (το πέμπτο παιδί για τον 62χρονο ισχυρό άνδρα της ναυτιλίας) προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην δημοσίευσή της αγγελίας του γάμου του που θα γίνει στο Δήμο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης.
Me την… ευλογία του Αρείου Πάγου
Η αγγελία δημοσιεύθηκε στις 12 Μαρτίου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ. Έχοντας λάβει πριν από έναν περίπου μήνα την… ευλογία του Αρείου Πάγου που σήμανε οριστικά και αμετάκλητα τη λύση του προηγούμενου γάμου του με την πρώην πρωταγωνίστρια σε βιντεοταινίες των ΄80 και μητέρα δύο ακόμη παιδιών του, ο εφοπλιστής από τη Φωκίδα αφήνει πίσω του πλέον το παρελθόν που τον «στοίχειωνε» την τελευταία τριετία.
Η είδηση πως ο μυθικός γάμος του εφοπλιστή τον περασμένο Ιούνιο με την νεαρή εγκυμονούσα τότε Δήμητρα Μέρμηγκα στο Σορέντο της Ιταλίας δεν ήταν παρά μια… φιέστα χωρίς ουσιαστική επικύρωση είχε σκάσει σαν βόμβα στους κοσμικούς κύκλους της χώρας. Κι αυτό καθώς η λύση του γάμου του με την εν διαστάσει τότε σύζυγό του είχε «μπλοκάρει» νομικά, αφού η Σοφία Γιαννικοπούλου είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, εμποδίζοντας την επισημοποίηση του νέου δεσμού του 62χρονου!
Πριν από έναν περίπου μήνα ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο έλυσε τον γόρδιο δεσμό που κρατούσε «όμηρο» τον εφοπλιστή, ανοίγοντας πλέον το δρόμο σε έναν νέο γάμο. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η τότε εν διαστάσει σύζυγος του Γιάννη Κούστα κατά της εφετειακής απόφασης η οποία έλυε το γάμο τους. Οι αντιρρήσεις της ηθοποιού ωστόσο είχαν αφετηρία όχι στο διαζύγιο καθεαυτό αλλά όπως υποστηρίζει η πλευρά της στον προσδιορισμό της ημερομηνίας κατά την οποία επήλθε η μεταξύ τους διάσταση. Και αυτό καθώς θα αποτελούσε ενδεχομένως «αγκάθι» στις οικονομικές διεκδικήσεις της αναφορικά με την κοινώς αποκτηθείσα περιουσία κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.
«Ο μη ακριβής προσδιορισμός της έναρξης της διάστασης, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους αντιφατικών κρίσεων και να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου», τόνιζε χαρακτηριστικά στην αίτησή της, αναφερόμενη στην πολυσυζητημένη αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Κούστα για τα περιουσιακά αποκτήματα, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγες ημέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Ο Άρειος Πάγος ωστόσο απέρριψε την επίμαχη αίτηση της πρώην ηθοποιού με το εκρηκτικό ταπεραμέντο, ανάβοντας οριστικά το πράσινο φως στον ζάμπλουτο εφοπλιστή για να πραγματοποιήσει ένα… αληθινό μυστήριο με την αγαπημένη του Δήμητρα-Αναστασία Μέρμηγκα, όπως αναγράφεται το όνομά της στην αγγελία γάμου που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου. Το ζευγάρι αναμένεται άλλωστε να προχωρήσει παράλληλα και στη βάπτιση της κόρης που απέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία θα πάρει το όνομα Κατερίνα, από την πεθερά του Γιάννη Κούστα.
Σε λίγες ημέρες η «μητέρα των μαχών» για την περιουσία
Αστρονομικές διεκδικήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και υπερπολυτελείς βίλες σε Γλυφάδα και Λαγονήσι καθώς και πανάκριβα διαμερίσματα των νοτίων προαστίων είναι το «μήλον της έριδος» στη… μητέρα των μαχών που θα δώσουν ανήμερα της Πρωταπριλιάς στις δικαστικές αίθουσες ο εφοπλιστής και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου.
Οι αγωγές που έχει ανταλλάξει το πρώην ζευγάρι που επί περίπου 16 έτη διήγαγε βίο ανθόσπαρτο, θα συνεκδικαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας που θα κληθεί να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την περιουσία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Στις 22 Οκτωβρίου του 2018 η επίμαχη δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα της Σοφίας Γιαννικοπούλου, η οποία απέσυρε την αρχική αγωγή της σε βάρος του 61χρονου εφοπλιστή με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 171.000.000 ευρώ.
Κι αυτό καθώς, τρεις ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης η ίδια κατέθεσε νέα αγωγή αυξάνοντας το ύψος των απαιτήσεων της σε… 234.000.000 ευρώ ως μερίδιο από την επαύξηση της περιουσίας του Γιάννη Κούστα την περίοδο του γάμου τους αλλά και κατά την τριετή διάστασή τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρώην σύζυγος στο δικόγραφο της αγωγής η ίδια συνέβαλε καθοριστικά στην «γιγάντωση» της περιουσίας του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας όσα χρόνια στάθηκε στο πλευρό του και ζητά το 1/3 από την επαύξηση της κοινής, όπως υποστηρίζει, περιουσίας.
Μάλιστα κατά την πληθωρική κυρία Γιαννικοπούλου η εικόνα του εφοπλιστή… αναβαθμίστηκε από την δική της παρουσία και η ίδια τον στήριξε επί σειρά ετών επιβλέποντας ακόμη και τον… διάκοσμο στα γραφεία της εταιρείας του! Το μερίδιο που διεκδικεί αφορά τόσο στα κέρδη από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του 61χρονου καθώς και σε μετοχές, διαμερίσματα αλλά και στο εντυπωσιακό σκάφος του Γιάννη Κούστα.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ στο κύριο αίτημα της αγωγή της αποτιμά στα 702.000.000 ευρώ την επαύξηση της περιουσίας του Γιάννη Κούστα σε επικουρικό αίτημά της κάνει… έκπτωση και περιορίζει τις διεκδικήσεις της στο ποσό των 132.000.000 ευρώ συνυπολογίζοντας την πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας Danaos λόγω της χρηματιστηριακής κρίσης.
Στην προηγούμενη αγωγή της πάντως, την οποία απέσυρε, η πρώην ηθοποιός υποστήριζε, μεταξύ άλλων, πως η φιλανθρωπική της δράση και η εν γένει παρουσία της στο πλευρό του αποτέλεσαν την πύλη για να εισέλθει στα σαλόνια γαλαζοαίματων, μεταξύ των οποίων και η Βασίλισσα Ελισάβετ.
Τι απαντά ο εφοπλιστής στις απαιτήσεις της πρώην συζύγου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντέμης Ντάβαρη στην εφημερίδα «Espresso» o εφοπλιστής δεν είχε αφήσει αναπάντητες τις εξωφρενικές όπως θεωρεί απαιτήσεις της πρώην συζύγου του και είχε στραφεί με αγωγή σε βάρος της ζητώντας πίσω τα ακίνητα που της είχε παραχωρήσει!
Μάλιστα έχει προβεί ήδη στην ανάκληση των δωρεών ακινήτων που είχε κάνει στην άλλοτε αγαπημένη σύζυγό του και ζητά από το δικαστήριο να την επικυρώσει προκειμένου η βίλα-υπερπαραγωγή στη Γλυφάδα όπου εξακολουθεί να διαμένει η Σοφία Γιαννικοπούλου και η μία κόρη της (η άλλη σπουδάζει στις ΗΠΑ), η εξοχική κατοικία που δεσπόζει σε περιοχή φιλέτο του Λαγονησίου και άλλα ακίνητα των νοτίων προαστίων να επιστρέψουν στην κατοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive