To «Βόρεια Μακεδονία» πέταξε νωρίς: Παρότι έχει επικυρωθεί πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια συνεχίζουν να αναφέρονται σε «Μακεδονία» σκέτη και να το προπαγανδίζουν σε οποιαδήποτε διεθνή εκδήλωση. Ως «Μακεδονία» εμφανίζονται στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου...
(ΙΤΒ), που είναι σε εξέλιξη. Η γειτονική χώρα στην πρόσοψη του περιπτέρου της, έχει τοποθετήσει ως επιγραφές τις εξής ατάκες: «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless» και με μικρότερα γράμματα -που μόλις διακρίνονται- ο Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας. Φυσικά έτσι πετυχαίνουν να προκαλέσουν σύγχυση στον μέσο πολίτη του πλανήτη ο οποίος έχει χαλαρές απόψεις περί Ιστορίας και με έντεχνο τρόπο του γίνεται «πλύση εγκεφάλου» για να δεχτεί ότι η «Μακεδονία» που έχει ακουστά, βρίσκεται αλλού και όχι στην Ελλάδα Οι Γερμανοί διοργανωτές ωστόσο, αναφέρουν τα Σκόπια στην ιστοσελίδα της έκθεσης ως «Republic Nordmazedonien». To γνωστό ταξιδιωτικό site omorfataxidia.gr, που καλύπτει την έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, αναφέρει με νόημα: «Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία». Εχει ενδιαφέρον να προσθέσουμε ότι στην Wikipedia στο λήμμα της Αρχαίας Μακεδονίας δεν υπάρχει σαφή αναφορά ότι πρόκειται περί αρχαίου ελληνικού βασιλείου Macedonia (/ˌmæsɪˈdoʊniə/ (listen)) or Macedon (/ˈmæsɪdɒn/; Greek: Μακεδονία, Makedonía) was an ancient kingdοm on the periphery of Archaic and Classical Greece,[6] and later the dominant state of Hellenistic Greece. Τι λέει λοιπόν, ότι ήταν ένα «αρχαίο βασίλειο στην περιφέρεια της Αρχαϊκής και Κλασσικής Ελλάδας και αργότερα κυρίαρχο κράτος στην Ελληνιστική Ελλάδα». Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Έντεχνα όμως δεν την χαρακτηρίζει ελληνικό βασίλειο. Αυτό για να γίνει κατανοητό πως μπορεί να επιτευχθεί το «γκριζάρισμα» της Ιστορίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.