Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης εκτός από τις συνηθισμένες πρεμιέρες είχαμε και μία πολύ ιδιαίτερη και μάλιστα παγκόσμια. Ο λόγος για την αποκάλυψη του αυτόνομου πρωτότυπου οχήματος Golden Sahara II του 1950. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο...
το οποίο αποτελούσε μία από τις πρώτες ιδέες για αυτόνομα οχήματα και ήταν εφοδιασμένο με λαμπερά, διάφανα ελαστικά τα οποία κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από την Goodyear.
Η... Χρυσή Σαχάρα ΙΙ αναπτύχθηκε από τον Jim Street και το θρυλικό σχεδιαστή τροποποιημένων αυτοκινήτων George Barris και ήταν μια πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων ηλεκτρονικών συστημάτων. Διέθετε ένα σύστημα ελέγχου με ένα μοχλό ελέγχου εμπνευσμένο από αεροσκάφος για την επιτάχυνση, την πέδηση και το χειρισμό του οχήματος, καθώς και ένα αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος που χρησιμοποιούσε αισθητήρες για την ανίχνευση πιθανών αντικειμένων στη διαδρομή του αυτοκινήτου.
Τα ελαστικά του αυτοκινήτου σχεδιάστηκαν από τη Goodyear χρησιμοποιώντας νεοθάνιο μια διάφανη μορφή συνθετικής γόμας και περιελάμβαναν εσωτερικό φωτισμό που τους επέτρεπε να λαμπυρίζουν. Αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης έρευνας της Goodyear σχετικά με τη χρησιμότητα των ελαστικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ορατότητας σε κακές καιρικές συνθήκες ή να συνδεθούν με καλώδιο για να ανάψουν όταν ένας οδηγός πατούσε τα φρένα.
Συμμετοχή σε ταινίες
Το Golden Sahara II γυρνούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχοντας στην τηλεόραση καθώς και σε ταινίες. Στη συνέχεια παρέμεινε σε ένα γκαράζ για το μεγαλύτερο κομμάτι των 50 χρόνων έως ότου η Klairmont Kollections αγόρασε το όχημα από το Mecum Auctions τον Μάιο του 2018.
Το Golden Sahara II ανακαινίστηκε με τη βοήθεια του Speakeasy Customs and Classics στο Σικάγο και παρουσιάστηκε στη Γενεύη πάνω σε τέσσερα καινούργια ημιδιαφανή ελαστικά της Goodyear.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.