Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Οι Άγγλοι, οι άσπονδοι εχθροί μας. Του Παναγιώτη Αποστόλου

Το άρθρο 3 του Συντάγματος των Ελλήνων λέγει: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού·...
τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ ? (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928».
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση, που αρχικά έλαβε 150 ψήφους και δεν θα προωθείτο στη δεύτερη ψηφοφορία της παρούσας Βουλής στις 13 Μαρτίου, όλως υπόπτως σε δεύτερη καταμέτρηση ανακαλύφτηκε άλλη μια ψήφος υπέρ και έτσι με 151 ψήφους τελικά, η αναθεώρηση του άρθρου 3 θα συμπεριληφθεί στις τελικές προτάσεις της κυβερνήσεως!
Ο διεθνής παράγοντας θέλει απόσχιση από τον εθνικό κορμό της Κρήτης και των Δωδεκανήσων…
Παρακάτω σας αναφέρω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επί του άρθρου 3 που έλαβε την ισχνή πλειοψηφία των 151 ψήφων:«Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την εκκλησιαστική παράδοση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 και η Συνοδική Πράξη του 1928. Το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν αντίκειται στις παραπάνω διατάξεις»!
Ωστόσο, όλες οι αναφορές – αναλύσεις που γίνανε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αναφέρονται ΜΟΝΟ στην ουδετεροποίηση του Κράτους από την Ορθοδοξία!
Κανένας δεν αναφέρθηκε στην δόλια και ύποπτη αναφορά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα! Αφού, όπως πολλές φορές έχω γράψει σε άρθρα μου, ο διεθνής παράγοντας επιζητά, λόγω του τεράστιου ορυκτού πλούτου που κρύβουν στα σωθικά τους η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, την διχοτόμηση του Αιγαίου μας και την αυτονόμηση της Κρήτης μας! Που από ότι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίζονται αυτές τις επιθυμίες του διεθνή παράγοντα (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία)!
Η Αγγλική βοήθεια στην φίλη Τουρκία…
Την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και οι 151 καλοβολεμένοι Βουλευτές που ψήφησαν υπέρ της αναθεωρήσεως του άρθρου 3 και της εκ του πονηρού διαμορφώσεώς του, η Τουρκία – όπως πληροφορούμεθα – προμηθεύεται βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως – προσγειώσεως! Τι να σημαίνει άραγε αυτό για το Ελληνοτουρκικό μέτωπο αντιπαράθεσης;
Αφού τα πολυδιαφημισμένα αμερικανικά αεροσκάφη F-35 έχουν παρουσιάσει πολλές δυσλειτουργίες, η Τουρκία στράφηκε προς την προαιώνια σύμμαχό της Αγγλία, ώστε η τελευταία να της παραχωρήσει πληθώρα μαχητικών αεροσκαφών, όπως προανέφερα και τα οποία είναι ιδανικά για δράση, όχι μόνο για εξόρμηση από και προς αεροπλανοφόρο, αλλά και για δράση σε πολυνησιακό περιβάλλον. Ένα τέτοιο περιβάλλον μάχης είναι ο γεωγραφικός χώρος των Δωδεκανήσων!
Όσο για το αεροπλανοφόρο που ανέφερα, ως γνωστόν τον Ιούλιο του 2019 – λέγεται το αργότερο – θα μπει στην υπηρεσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το αεροπλανοφόρο “Anadolou” μήκους 232 μέτρων και πλάτους 32 μέτρων!
Ως βασικό εξοπλισμό θα έχει τα προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα και τα ραντάρ του! Το νέο απόκτημα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προβλέπεται επίσης, να φέρει δύο αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα αμερικανικής προελεύσεως! Θα μπορεί να φέρει 12 αεροσκάφη και άλλα τόσα ελικόπτερα, καθώς και τουρκικής κατασκευής drones!
Η Αγγλία στην υπηρεσία της Τουρκίας…
Είναι γνωστό σε όλους, ότι μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2015, οι περισσότεροι από τους Τούρκους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ή έχουν παραιτηθεί, ή έχουν αποστρατευτεί, ή έχουν εκτοπιστεί και φυλακιστεί, διότι το Καθεστώς Ερντογάν δεν τους εμπιστευόταν, αφού τους θεωρούσε Γκιουλενιστές και άρα εχθρούς του Καθεστώτος!
Όμως σε αναπλήρωση αυτών των μεγάλων απωλειών, η Τουρκία στράφηκε προς την σύμμαχο χώρα της, το Πακιστάν! Το οποίο της παραχώρησε δεκάδες χειριστές μαχητικών αεροσκαφών, χωρίς ωστόσο να καλύπτονται απόλυτα οι ανάγκες της Τουρκίας!
Έτσι μετά την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Αγγλίας για την προμήθεια Α/Φ SEA HARRIERS, είναι πολύ εύκολο, η Αγγλία να συμπληρώσει τα κενά χειριστών, είτε με προσφάτως αποστρατευθέντες, είτε ακόμη και στην πιο ακραία περίπτωση με εν ενεργεία πιλότους της!
Άλλωστε, Άγγλοι πιλότοι δεν έδρασαν κατά της Κύπρου στο διάστημα 19 Ιουλίου – 17 Αυγούστου του 1974 κατά την τουρκική εισβολή;
Όπως επίσης, δεν είναι διόλου τυχαία η ύπαρξη στην Κέφαλο της Κω (κομβικό – στρατηγικό σημείο) 300-400 μόνιμων Άγγλων κατοίκων, οι οποίοι αποτελούν μια ξεχωριστή κοινότητα (εν είδει μειονότητας), αρκετοί εκ των οποίων – όπως λέγουν οι πληροφορίες μας – είναι απόστρατοι των βρετανικών ειδικών δυνάμεων!
Επιπρόσθετα, ως γνωστόν, στην ευρύτερη περιοχή έχουν συλληφθεί επί του έργου αρκετοί Βρετανοί με κατασκοπευτικό υλικό (βιντεοσκοπήσεις, χαρτογραφήσεις, φωτογραφικό υλικό κλπ.)! Με λεπτομερή κάτοψη αμυντικών ελληνικών θέσεων, έμψυχου και άψυχου υλικού!
Από τη στιγμή που το καλοκαίρι του 2018 κυκλοφόρησε και ο χάρτης με τουρκικές τοπωνυμίες της νήσου Κω από το τουρκικό Προξενείο της Ρόδου και τον οποίο – θεωρώ ενθυμείστε – τον είχαμε δημοσιεύσει!
Να πάτε απέναντι Συριζαίοι διεθνιστές…
Ένας χάρτης που εμμέσως πλην σαφώς υπονοούσε, ότι η Κως το καλοκαίρι του 2019 θα είναι υπό τουρκική κυριαρχία!
Οι υψηλές πληροφορίες μας κάνουν λόγο, πως ενδεχομένως αυτό να συμβεί, όταν τα αγγλικά αεροσκάφη θα αναλάβουν υπηρεσία επί του τουρκικού αεροπλανοφόρου τον Ιούλιο του 2019! Σε μια επανάληψη των γεγονότων της Κύπρου μας! Με σημείο κλειδί των εξελίξεων στο προσεχές μέλλον, να ακούει στο όνομα Κέφαλος;
Γνωρίζουν τέτοια σενάρια στο ΥΠΕΘΑ; Έχουν λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας των Δωδεκανήσων; Ή θα ακουστεί για άλλη μια φορά το προδοτικό «Η Κύπρος κείται μακράν»!
Αφού προσφάτως ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός (εκλέγεται στην Κω) από του βήματος της Βουλής είπε:
«..Πόσο καλά θα ήμασταν και εμείς (σ.σ. οι Δωδεκανήσιοι) εάν είχαμε μία Συμφωνία (το αναφέρει σε άλλο σημείο, των Πρεσπών) ώστε να είχαμε τέτοιες σχέσεις με τους γείτονες και να μην είχαμε αυτά εδώ τα προβλήματα; Πόσο καλά θα ήμασταν να πηγαίναμε απέναντι – που είναι κοντά – και να είχαμε ένα σωρό δραστηριότητες, ενώ τώρα πρέπει να πηγαίνουμε επί ώρες και επί μέρες από εδώ και από εκεί; Σας ζηλεύουμε, αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες. Να το ξέρετε και λάβετέ το υπόψη σας.»!
egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive