Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Σε τραγική κατάσταση η Κρήτη: Κατέρρευσε κι άλλη γέφυρα – Εκκενώνεται ο Πλατανιάς Ρεθύμνου, ένας αγνοούμενος, εγκλωβισμένες οικογένειες και ανυπολόγιστες ζημιές. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Κρήτη από την κακοκαιρία. Αργά το βράδυ, κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του Σταυρωμένου Ρεθύμνου, μη μπορώντας να αντισταθεί στην ορμή των νερών από την Παλαιά Εθνική Οδό...

Το τμήμα του δρόμου έχει αποκλειστεί χωρίς όμως να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη διέλευση των κατοίκων, μιας και πρόκειται για την Παλαιά Γέφυρα που ένωνε τον οικισμό με την Παλαιά Εθνική Οδό πριν την Χάραξη του ΒΟΑΚ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Π.Υ. Κρήτης, αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης.
Εκκένωση του Πλατανιά
Νωρίς το βράδυ δόθηκε εντολή για εκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνου από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας, αφού φοβούνται υπερχείλιση του Πλατανιανού ποταμού και σε αυτή τη περίπτωση θα πλημμυρίσουν τα περισσότερα σπίτια και ειδικά όσα βρίσκονται κοντά στο ποτάμι.
Διάσωση εγκλωβισμένης οικογένειας
Από νωρίς, πυροσβέστες της ΠΥ Χανίων προσπαθούν να προσεγγίσουν οικογένεια που έχει εγκλωβιστεί από το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή Δρακιανά Χανίων.
Οι πυροσβεστικές αρχές χρησιμοποίησαν μέχρι και βάρκα για να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους.
Σύμφωνα με το flashnews.gr η τριμελής οικογένεια, περιμένει τους διασώστες χωρίς ρεύμα καθώς η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευθεί ερπυστριοφόρο όχημα.
Από την άλλη, αίσιο τέλος είχε επιχείρηση απεγκλωβισμού δυο οικογενειών από την περιοχή Χλιαρό του δήμου Πλατανιά Χανίων ενώ και τα 10 εγκλωβισμένα άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία τους.
Ένας άνθρωπος παραμένει, τέλος, αγνοούμενος από το μεσημέρι στο δήμο Αποκορώνου Χανίων…
Κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη
Το μεσημέρι της Δευτέρας (25/2), κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά και αυτόπτες μάρτυρες ήταν οι έντρομοι κάτοικοι της περιοχής που κατέγραφαν σε βίντεο το τι συνέβαινε.
Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:
Η γέφυρα, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών. Νωρίτερα σήμερα, είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης. Η πετρόκτιστη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.
Χωρίς ρεύμα
Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, την ίδια στιγμή σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων.
Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία του βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.
Στην Κρήτη ο Σπίρτζης

Στην Κρήτη μετέβη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με ελικόπτερο Super Puma, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μεταβαίνει στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive