❱❱ «Mένω άφωνος όταν βλέπω σε βίντεο να τραβάει με τα δόντια του δύο βαγόνια τρένου βάρους 40 τόνων». Ο Κώστας Τρομάρας, γιος του θρυλικού παλαιστή Γιώργου, ασχολείται με το δυναμικό τρίαθλο και το 2016 έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Για ακόμη μία φορά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά!...
Ο Κώστας Τρομάρας, ο γιος του θρυλικού παλαιστή και μασίστα Γιώργου Τρομάρα, ασχολείται με το δυναμικό τρίαθλο, στο οποίο μάλιστα το 2016 στη Μόσχα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.
Τον συναντήσαμε στο οικογενειακό γυμναστήριό τους στην Παιανία και μας μίλησε με πολλή αγάπη για τον παιδικό ήρωά του, που δεν είναι άλλος από τον διάσημο πατέρα του, αλλά και για τη δική του επιτυχημένη πορεία στον αθλητισμό.
«Ολα τα αγόρια στην παιδική μας ηλικία είχαμε τον σούπερ ήρωα των κόμικς, που βλέπαμε και εντυπωσιαζόμασταν με τα κατορθώματά του, την ευγένεια και το ήθος του. Εγώ είχα την τύχη αυτός ο σούπερ ήρωας να είναι ο πατέρας μου» λέει στην «Εspresso» ο 30χρονος Κώστας Τρομάρας.
Και μόνο που τον βλέπεις, καταλαβαίνεις ότι τα γονίδια έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους! Μπορεί, βέβαια, αυτός να μη σηκώνει αυτοκίνητα και να μη σταματάει τρένα, όπως ο πατέρας του, όμως από μικρός έχει πάρει το... μπόλιασμα στα δυναμικά αθλήματα, παρόλο που ποτέ δεν συμμετείχε στις παραστάσεις του.
«Δεν συμμετείχα, γιατί η μητέρα μου ήταν πολύ προστατευτική. Επίσης, σε ελάχιστες παραστάσεις του πατέρα μου έχω παρευρεθεί, λόγω σχολείου. Τι περισσότερες τις έβλεπα στην τηλεόραση. Παρ' όλα αυτά, πάντα μένω άφωνος όταν τον βλέπω σε βίντεο να τραβάει με τα δόντια του δύο βαγόνια τρένου 40 τόνων, το 2000 στον Πύργο Ηλείας» μας εξηγεί με θαυμασμό και προσθέτει ότι με τον δικό του τρόπο ακολούθησε τα χνάρια του: «Προφανώς τον θαύμαζα και τον θαυμάζω. Ηταν το πρότυπό μου, για να μυηθώ στον αθλητισμό και να συνεχίσω την αθλητική παράδοση. Από μικρό παιδί μπορώ να πω ότι ήμουν πιο “ενισχυμένος”, εν αντιθέσει με τους συμμαθητές μου, και είχα έφεση στα ατομικά και τα δυναμικά αθλήματα. Πέρασα από πολλά, αλλά αυτά που με κράτησαν ήταν η ελληνορωμαϊκή πάλη, η πυγμαχία και η άρση βαρών. Τελευταίο, στο οποίο αναδείχθηκα πρωταθλητής σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το δυναμικό τρίαθλο».
Τελευταίο κεφάλαιο
Ολοι τον ρωτάνε γιατί και εκείνος δεν έγινε μασίστας, με την έννοια τού να κάνει και αυτός τα ανδραγαθήματα του πατέρα του. «Ο λαϊκός αθλητισμός και οι πλανόδιοι αθλητές είναι κάτι το οποίο έχει σβήσει στις μέρες μας. Ο πατέρας μου, καλώς ή κακώς, είναι το τελευταίο κεφάλαιο μιας λαμπρής ιστορίας που έχουν γράψει ονόματα όπως ο Κουταλιανός, ο Τζιμ Τίγρης, ο Τζιμ Αρμάου, ο Μήτσος Κωνσταντίνου και ο Σαμψών. Στις μέρες μας ανδραγαθήματα όπως αυτά αποτελούν μέρος ενός αθλήματος γνωστού ως «στρόνγκμαν». Προσωπικά, οι βλέψεις μου για το μέλλον είναι διαφορετικές. Τιμώ την παράδοση, ακολουθώ την τεχνολογία, αλλά πάντα φλερτάρω με τη ιδέα της δύναμης» υποστηρίζει, και για τον πατέρα-μέντορά του μας λέει ότι τον έμαθε όχι μόνο να αθλείται, σεβόμενος πάντα τον εαυτό του, αλλά και να αγαπάει την οικογένειά του, να κάνει τον σταυρό του και να δείχνει ανθρωπιά».
Ο Κώστας Τρομάρας είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και από το 2014 διατηρεί το γυμναστήριο Tromaras Sports Club. Ακόμη, είναι προπονητής δυναμικού τριάθλου και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Οσο για το δυναμικό επίθετο Τρομάρας (που είναι πραγματικό και όχι ψευδώνυμο) αλλά και για το πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζουν έναν τόσο δυναμικό άνδρα όπως εκείνος, δηλώνει: «Ο Τρομάρας είναι το επίθετο που αντιπροσωπεύει το ήθος, την ηράκλεια δύναμη και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Οσο για τις γυναίκες, αντιμετωπίζουν έναν δυνατό άνδρα ανάλογα με το πώς εκείνος θα τους φερθεί».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.