Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Έκτακτο: Ο Ράμα βγάζει το Στρατό στους δρόμους των Τιράνων – Ακροβολίζονται πάνοπλοι στρατιώτες -Καζάνι που βράζει η Αλβανία.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η μαζική διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης στα Τίρανα, πανικόβαλε τον Έντι Ράμα, που όχι μόνο ‘προγραμμάτισε’ να πάει στον Αυλώνα για να συζητήσει με οπαδούς του...Αλλά αποφάσισε για πρώτη φορά να φέρει τους δρόμους της πρωτεύουσας θωρακισμένα οχήματα του στρατού για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών....
γράφει η αλβανική Syri.net.
Supporters of the opposition throw stones at the doors of Albanian Prime Minister Edi Rama’s office in Tirana, Albania February 16, 2019. REUTERS/Florion Goga
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε τεταμένη ατμόσφαιρα μπροστά από το κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης στα Τίρανα, απαντώντας σε έκκληση της αντιπολίτευσης που ζητεί την αποχώρηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και κατηγορείται για «διαφθορά».

Δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν επανειλημμένα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να τους απωθήσουν, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται ενώ τέσσερις διαδηλωτές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκαν περίθαλψη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Οι διαδηλωτές «έσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης. Μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών έριξε αρχικά καπνογόνα και πέτρες εναντίον του κτιρίου της κυβέρνησης, το οποίο φυλάσσεται από σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ράμα, φύγε!».
Παράθυρα του κτιρίου έσπασαν από τις πέτρες που εκτόξευσαν οι διαδηλωτές. Περίπου δέκα διαδηλωτές εισήλθαν επίσης στο κτίριο αφού παραβίασαν την πόρτα της εισόδου, πριν απωθηθούν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανάμεσα στο πλήθος ο Λουλζίμ Μπάσα, επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive