Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ολόκληρη η συμφωνία των Πρεσπών ! Δείτε αναλυτικά τι θα ψηφίσουν την Πέμπτη στη Βουλή - Ελληνικά & Αγγλικά. (PDF)

Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν οι Ν. Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ έδωσαν στην δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το κείμενο, που είναι η τελική συμφωνία....
μόλις τεθεί σε ισχύ, τερματίζει την Ενδιάμεση Συμφωνία, μεταξύ των Μερών, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995. Παράλληλα, το πλήρες κείμενο συμπεριλαμβάνει τις διευκρινίσεις του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, οι οποίες εμπεριέχονται στη ρηματική διακοίνωση με την οποία ενημερώθηκε η Αθήνα για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπονται:
1.Το επίσημο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».
2.Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
3.Η επίσημη γλώσσα θα είναι η «μακεδονική γλώσσα» όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας.
4.Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.
5.Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.
Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:
1.Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.
2.Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.
3.Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)
4.Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.
Στο άρθρο 2 της συμφωνίας προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεν θα αντιταχθεί στην ένταξη της γείτονος υπό το νέο όνομα και τις ορολογίες σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς που η Ελλάδα είναι μέλος.
Διαβάστε τι περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, στα ελληνικά και στα αγγλικά

3 σχόλια:

  1. Την συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 ποιες χώρες την υπέγραψαν.

    Ψάξτε και δείτε που είναι τα Σκόπια στο χάρτη


    Διαδώστε το παρακαλώ.


    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
    ΑΚΥΡΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ η ''Συμφωνία των Πρεσπών''
    .ΑΚΥΡΗ ως προς το Ελληνικό ,το Σκοπιανό Σύνταγμα και το Διεθνές
    Δίκαιο(Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης: «Νομικά άκυρη η Συμφωνία των
    Πρεσπών» – Δείτε αναλυτικά τους λόγους).ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΗ η ''Συμφωνία
    των Πρεσπών''διότι ΕΛΗΞΕ από την 1/1/2019(Ας πουμε οτι ΟΛΟΙ θελουμε να
    δωσουμε την Μακεδονια !!..Το αρθρο που αποδεικνυει οτι και οι 300 ειναι
    Προδοτες!)ΑΚΥΡΗ η Ρηματική Διακοίνωση από τα Σκόπια (Δεν φέρει την
    υπογραφή του Προέδρου των Σκοπίων).!
    Πάει γιά ψηφοφορία στην Βουλή από ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που δεν έχει την
    ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ(Μόνο 147 βουλευτές της κυβερνησης δώσαν ψήφο
    εμπιστοσύνης).Πάει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ για ψηφοφορία στην Βουλή ενώ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(85% των Ελλήνων δεν θέλουν την
    ''Συμφωνία'').!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να καταλαβετε τι παρεδωσαν τσιπρας και κοτζιας(αλλα και ως τι θα μεινουν στην ιστορια):

    Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κατά των εθνικών μας συμφερόντων

    https://www.protothema.gr/politics/article/857868/giati-i-sumfonia-ton-prespon-einai-kata-ton-ethnikon-mas-sumferodon/

    ''Οι Σλάβοι είχαν κάθε συμφέρον να περάσει αυτό που τελικά πέρασε, επειδή στόχος τους ήταν να νομιμοποιήσουν μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, πράγμα που συνέβη. Όπως σχολίασε κορυφαίος Αμερικάνος διεθνολόγος είναι προφανές ότι ο κάθε Σλάβος του γειτονικού κράτους θα μπορεί να δηλώνει, επιδεικνύοντας και το νομιμοποιημένο από την Ελλάδα διαβατήριό του ότι είναι «Μακεδόνας» και μιλάει «μακεδονικά». Δεν θα συμπληρώνει «ξέρετε είμαι πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και ότι «η γλώσσα μου ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών»! ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive