Η έρευνα, η οποία διεξάγεται κατά παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, εστιάζει στον ρόλο που ενδέχεται να έχει παίξει ο Μανώλης Πετσίτης στην υπόθεση της ΔΕΠΑ και των καθυστερήσεων στην είσπραξη οφειλών εκατομμυρίων ευρώ....
Ραντεβού με τον εισαγγελέα ενδέχεται να έχουν προσεχώς τουλάχιστον τέσσερις κορυφαίοι νυν και πρώην υπουργοί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκινά για την υπόθεση Πετσίτη -και η εξέλιξη αυτή δεν αφήνει αδιάφορους ακόμα και τους πιο γνωστούς για την αυτοπεποίθησή τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Η έρευνα, η οποία διεξάγεται κατά παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, εστιάζει στον ρόλο που ενδέχεται να έχει παίξει ο Μανώλης Πετσίτης στην υπόθεση της ΔΕΠΑ και των καθυστερήσεων στην είσπραξη οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το μυστήριο που θα πρέπει να λύσει η εισαγγελική έρευνα είναι η θέση του κάθε παίκτη στη σκακιέρα του σκανδάλου και για τον σκοπό αυτόν αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή, οι μαρτυρίες, των υπουργών που, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει δημοσίως ο τέως πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος - ιδίως με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» -, καθοδηγούσαν τις σχετικές διοικητικές αποφάσεις για τις οποίες εκείνος βρίσκεται σήμερα κατηγορούμενος. Οι εντολές τους, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται σε συγκεκριμένες συναντήσεις και διαλόγους, ήταν να συνεχίσει να προμηθεύεται αέριο η εταιρεία Λαυρεντιάδη ακόμα και όταν το χρέος της έφτασε τα 120 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τον Μανώλη Πετσίτη, ο τέως πρόεδρος της ΔΕΠΑ αναφέρει ότι τον επισκεπτόταν υπηρεσιακά, για το ίδιο θέμα, εμφανιζόμενος ως «εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου».
Τα ονόματα
Η λίστα επισκέψεων σε υπουργικά γραφεία ή ακόμα και κλήσεις για μαρτυρική κατάθεση που ετοιμάζουν οι εισαγγελείς αναμένεται να περιλαμβάνει τους υπουργούς (νυν και πρώην) που ο ίδιος ο Κιτσάκος έχει αναφέρει - εν ολίγοις, τον «παιδιόθεν φίλο» του Πετσίτη, Νίκο Παππά, τον Γιώργο Σταθάκη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον «Νέστορα» του Μαξίμου, Αλέκο Φλαμπουράρη, ενώ δεν αποκλείεται στην ίδια λίστα να βρεθούν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης, η πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ανδρέας Νεφελούδης, οι οποίοι - κατά τον Κιτσάκο - μετείχαν σε συσκέψεις για την υπόθεση της ΔΕΠΑ. Σημειώνεται πως εκτός του Νίκου Παππά και του Αλέκου Φλαμπουράρη (ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τον Πετσίτη αλλά τυχαία έβγαζε φωτογραφίες μαζί του…), οι υπόλοιποι υπουργοί δεν απαντούν για το αν γνώριζαν τον Πετσίτη και έχουν επιχειρήσει να υποβαθμίσουν πλήρως τις καταγγελίες. Ο Θεόδωρος Κιτσάκος είχε τοποθετηθεί στη ΔΕΠΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας προυπηρεσία σε επιτελική θέση στην ELFE. Ο Μανώλης Πετσίτης, από την άλλη, μπήκε στο κάδρο της έρευνας μετά την αποκάλυψη ότι συστηνόταν ως ενδιάμεσος της κυβέρνησης σε διάφορους συνομιλητές, μεταξύ άλλων και στον τέως πρόεδρο της ΔΕΠΑ. Ο Μανώλης από την Καισαριανή δεν ήταν όμως απλώς ένας φίλος υπουργού και επισκέπτης του Μαξίμου, αλλά είχε και μια εντυπωσιακή αλλαγή καριέρας, αφού από σερβιτόρος με εισόδημα 1.500 ευρώ τον χρόνο από το 2015 και μετά εξελίχθηκε σε στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων με εισόδημα άνω των 200.000 ετησίως. Μεταξύ αυτών και στην ΕLFE, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Οι κατηγορίες Μέσα από τις 100 σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει η διοίκηση της ΔΕΠΑ εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Κιτσάκος κατηγορείται από τους διαδόχους του πως επί διοικήσεώς του το χρέος της ELFE εκτοξεύθηκε και πως διαπραγματεύθηκε ανταλλαγή του με δεσμευμένα, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ακίνητα. Κατηγορείται επίσης επειδή η ΔΕΠΑ συνέχισε να προμηθεύει τον επιχειρηματία με αέριο, μέσω ενός πλέγματος άλλων εταιρειών, οι οποίες εμφανίζονταν ως άσχετες μεταξύ τους. Βασικός στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι πλέον να αποσαφηνιστούν η όποια εμπλοκή του Πετσίτη σε αυτή την υπόθεση και η δική του σύνδεση με την ELFE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.