Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ο Τηλέμαχος το «έστρωσε» και στην Αθήνα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ώρες. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στα Βόρεια προάστια της Αττικής....

Αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς έκλεισαν δρόμοι, ενώ σε πολλές περιοχές η κίνηση γίνεται με αλυσίδες.
Που χιονίζει τώρα
Ο καιρός τώρα live, μέσα από κάμερες στο διαδίκτυο που προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ο καιρός live σε περιοχές όπως το Μέτσοβο, το Νυμφαίο, το Πισοδέρι, το Νεραϊδοχώρι και η ορεινή Ναυπακτία.
Η πρόβλεψη χιονόπτωσης
Σύμφωνα με την πρόγνωση από σήμερα το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Το βράδυ χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι ενδεικτικός ο χάρτης του meteo με την εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το πρωί της Τρίτης. Ο χάρτης που δείχνει δηλαδή που είναι πιθανό να το στρώσει.
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Δείτε σε ποιές περιοχές γίνεται η κυκλοφορία με αλυσίδες (Τελευταία ενημέρωση 13.15).
Αττική: Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
Θεσσαλονίκη: Επ. Ο. Αγ. Βασιλείου- Χορτιάτη (ενεργούνται έκτροπες από 07:40 της 3-1-2019), Επ. Ο. Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου (ενεργούνται εκτροπές από 13:30 της 04-01-2019).
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Eπ. O. Χαλκερού – Παλαιάς Καβάλας, Eπ. O. Σιδηροχωρίου – Φωλιάς, Eπ. O. Φωλιάς – συμβολή με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας., Eπ. O. Βώλακα – Χ/Κ Φαλακρού, για όλα τα οχήματα.
Κεντρική Μακεδονία: Οδικό δίκτυο Άρνισσας – Χ.Κ «Βόρας» από το 17 χλμ., Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς προς το Χ.Κ Βόρας από το 7 χλμ.
Δυτική Μακεδονία: Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 20ο έως 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου), Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ., στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλοπηγής.
Θεσσαλία: Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου, Επ. Ο. Μεγαλόβρυσου – Ανατολής, Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου ’’Αγριόλευκες, Πηλίου’’ μέχρι τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό Μαγνησίας, Ε.Ο Χανίων – Δρακείας, Eπ. O. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 13ο χλμ. (Πορταριά) έως 51ο χλμ
Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες, πριν οδηγήσετε με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).
Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους. Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση. Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive