Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

To τερμάτισε ο Μπουτάρης: Κινέζικα γλυπτά τοποθετήθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.Πάλι καλά, αφου δεν έβαλε το άγαλμα κανενός πούστη φίλου του. ΦΩΤΟ

Τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης γλυπτών του Xu Hongfei, Προέδρου της Ακαδημίας Γλυπτικής της πόλης Κουανγκτσόου (Guangzhou) της Κίνας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από την Ένωση Κινέζων Ελλάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία...

Συνολικά τοποθετήθηκαν 15 γλυπτά, τα πέντε πίσω από το Βασιλικό θέατρο και τα υπόλοιπα 10 στον Προβλήτα Α΄ του Ο.Λ.Θ., τα οποία θα παραμείνουν στους χώρους έως τις 24 Δεκεμβρίου 2018.
Όπως τόνισαν οι διοργανωτές η έκθεση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία «διαλόγου» δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών στον κόσμο, του ελληνικού και του κινεζικού, ενώ ενισχύει την πολιτιστική και καλλιτεχνική επικοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Κουανγκτσόου.
«Έχουμε δείγματα της κινεζικής τέχνης στο πιο προβεβλημένο σημείο της Θεσσαλονίκης και οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη χαρά να τα δουν από κοντά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπο να εμβαθύνουμε τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας», τόνισε αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.
«Είναι χαρά μας που η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της παγκόσμιας περιοδείας αυτών υπέροχων γλυπτών. Δείχνει ότι η ομορφιά δεν έχει στερεότυπα και όρια. Η διπλωματία των πόλεων ήταν ένας θεσμός που ξεκίνησε από τη διοίκηση του δήμου με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
“Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα το γεγονός ότι ένα κομμάτι της έκθεσης φιλοξενείται στην Α΄προβλήτα, εκεί όπου συναντάται η πόλη με το λιμάνι της», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου δώσατε την ευκαιρία να σας συναντήσω στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μαζί μου τις παχουλές γυναίκες μου. Σήμερα εδώ αρχίζει ο 30ος σταθμός της περιοδείας μου. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δυτικής τέχνης και είναι μια χώρα που ονειρευόμουν να επισκεφθώ», τόνισε ο τιμώμενος γλύπτης Xu Hongfei.
Ο διεθνούς φήμης γλύπτης, Xu Hongfei, προβάλλει ανά τον κόσμο με τις εκθέσεις του τον κινεζικό πολιτισμό, καθώς και την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κουανγκτσόου (ή Καντόνας).
Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 28 εκθέσεις του σε διεθνές επίπεδο, ενώ, μεταξύ άλλων, έργα του παρουσιάστηκαν το 2015 στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO, στην οποία ο Xu Hongfei υπήρξε ο τιμώμενος καλλιτέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive