Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ουκρανία: Κινητοποιεί τους έφεδρους ο Ποροσένκο υπό το φόβο ρωσικής «εισβολής»

Κινητοποίηση των εφεδρειών του και των ανδρών που μπορούν να υπηρετήσουν ξεκίνησε ο Ουκρανικός Στρατός σήμερα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας οι εφεδρείες θα κληθούν θα υπηρετήσουν 15 ημέρες σε μονάδες διοίκησης και 20 ημέρες σε κέντρα εκπαιδεύσεως...
 Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου η κινητοποίηση των εφέδρων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Πάντως πλήρη κινητοποίηση των εφέδρων θα υλοποιηθεί μόνο σε περίπτωση ανοικτής επιθετικής ενέργειας των αυτονομιστών ή της Ρωσίας. Σε αυτή την περίπτωση θα κληθεί το σύνολο των Ουκρανών εφέδρων και αυτών που είναι ικανοί ενταχτούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στις δέκα περιοχές της χώρας που ισχύει ο Στρατιωτικός Νόμος η θητεία των εφέδρων που μπορούν να ενταχτούν στις Ένοπλες Δυνάμεις θα διαρκέσει 10 ημέρες. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών οι έφεδροι θα συνεργαστούν με τις Ταξιαρχίες του τακτικού στρατού και τα Τάγματα Εθνοφυλακής με σκοπό την προετοιμασία της άμυνας αυτών των περιοχών.
Η Ουκρανία έχει αρχίσει να καλεί εφέδρους, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στο Facebook. “Η επιστράτευση… εφέδρων σε μονάδες μάχης πρώτης γραμμής θα διαρκέσει μέχρι και 20 ημέρες”, ανέφερε η ανακοίνωση. Προβλέπεται επίσης να πραγματοποιηθούν επιστρατεύσεις στα στρατόπεδα που βρίσκονται στις περιοχές της Χερσώνος και του Ζαπαρόζετς.
“Τονίζουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα σχεδιάζονται να ολοκληρωθούν κατά τρόπο ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους στρατιωτικούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους την παραμονή των Καθολικών Χριστουγέννων και να τα γιορτάσουν σε οικογενειακό κύκλο”, πρόσθεσαν στο Γενικό Επιτελείο.
Η συγκέντρωση των εφεδρικών αρχών άρχισε λόγω του στρατιωτικού νόμου που θεσπίστηκε σε δέκα περιοχές της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων το Λούγκανσκ και το Ντόνετσκ. Η επιστράτευση εφέδρων θα γίνει σε 10 περιφέρειες της Ουκρανίας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πολέμου, μεταξύ αυτών και αυτών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive