Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις προσφεύγουν ξανά στο ΣτΕ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών



Νέα αίτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας Παμμακεδονικές Ενώσεις.  Ειδικότερα, η αίτηση αφορά την υπουργική απόφαση που ορίζει την συγκρότηση της Μικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων....
(ΜΔΕΕ) μεταξύ Ελλάδος και της γειτονικής χώρας για τα θέμα που άπτονται της ιστορίας και της εκπαίδευσης.  Η υπουργική απόφαση της οποίας ζητείται η ακύρωση, εκδόθηκε μετά την συμφωνία των Πρεσπών και προβλέπει ότι η εν λόγω επιτροπή θα εξετάσει και εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα αναθεωρήσει τα σχολικά βιβλία. Στην προσφυγή τους οι ενώσεις υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος βλάβης του δημοσίου συμφέροντος εάν εκτελεστεί η υπουργική απόφαση, καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της ιστορικής μνήμης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive