Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Δεν πτοούνται τα Κίτρινα Γιλέκα, νέες κινητοποιήσεις σ' όλη τη Γαλλία.ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Κίτρινα γιλέκα
Παρότι η γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε το πακέτο μέτρων - στήριξης, τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αξιώνοντας την άμεση παραίτηση του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.Για έκτο συνεχόμενο Σάββατο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις...
των Κίτρινων Γιλέκων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, ζητώντας την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 800 πολίτες βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες εναντίον του προέδρου της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση παραμένει ήρεμη, με τις διαδηλώσεις να είναι απολύτως ειρηνικές.
​Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυστηρά, με την αστυνομία να έχει προσαγάγει τουλάχιστον 30 άτομα. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή ώστε οι Βερσαλλίες να «κλείσουν», υπό τον φόβο των επεισοδίων, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες προτίμησαν να βάλουν «λουκέτο».
​Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διεξάγονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως η Μαρσέιγ, η Τουλούζη και το Μπορντό.
Την Παρασκευή, πάντως, η Γερουσία της χώρας ενέκρινε το πακέτο μέτρων που προσφάτως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μακρόν, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της τεταμένης κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων. Πολύ γρήγορα όμως, έλαβαν ευρύτερες διαστάσεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive