Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΣΔΕΠ για Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική: "Να αναλάβει η Πολιτεία της ευθύνες της". Ναι όλα καλά αλλά το κράτος τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ !! Δείτε σχόλιο του "ΑΡΗ ΚΟΜΠΡΑ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΣΔΕΠ για Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική: Να αναλάβει η Πολιτεία της ευθύνες τηςΣΧΟΛΙΟ "ΑΡΗ ΚΟΜΠΡΑ": "Είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ πως οι αναρχοαλήτες, κουκουλοΦΛΩΡΟΙ τυγχάνουν της ΑΠΟΛΥΤΗΣ προστασίας απο τα εκάστοτε καθεστώτα που "κυβερνούν" τη χώρα προσφέροντας παρακρατικές "υπηρεσίες" στους κρατούντες όταν αυτοί το ζητήσουν κυρίως στη διάλυση λαϊκών κινητοποιήσεων, αντιδράσεων επι Εθνικών θεμάτων, απεργιών κ.λ.π. Τους προσφέρουν "στέγη" και τεχνική υποστήριξη καθώς και ιδιότυπη ασυλία. Βασικά ΟΛΑ τα ΑΕΙ αποτελούν γιάφκες, άντρα παρανομιών - λαθρεμπορίου, κέντρα ηλεκτρονικής βοήθειας, εργαστήρια βομβών και αποθήκες υλικών για εγκληματικές ενέργειες....
Πχ στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Υπάρχει η έδρα λειτουργίας του Indymedia, με τσάμπα σερβερ, συνδέσεις ιντεντερτ, ρεύμα κ.λ.π. που συντονίζει τα άλλα ΑΕΙ και κατευθύνει τους κουκουλοΦΛΩΡΟΥΣ στους τόπους δράσης -σπάσιμο ιδιωτικών & κρατικών περιουσιών- και τους τρόπους διαφυγής απο τα πεδία των "μαχών" με την αστυνομία αφού διαθέτουν κλεμμένους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. και ξέρουν ΟΛΕΣ τις κινήσεις της αστυνομίας. Έχουν αποθηκεύσει ΟΛΑ τα υλικά τυπογραφείο - όπλα για τις παρακρατικές - προβοκατόρικες "επεμβάσεις" τους όπως σφυριά, βαρειοπούλες, λοστάρια, στυλιάρια, μπουκάλια που τα γεμίζουν με εύφλεκτο υγρό που έχουν σε δεκάδες μπιτόνια  και γεμίζουν τις μολότωφ. Μέσα στα ΑΕΙ στεγάζονται οι μαφίες λαθρομεταναστών και λαθρεμπόρων που απολαμβάνουν ΚΑΙ αυτοί της ιδιότυπης ασυλίας εξ αιτίας της προστασίας απο τους αναρχοαλήτες που αυτοί την παίρνουν απ το κράτος όπως είδαμε πιο πάνω. ΟΛΑ αυτά τα ΞΕΡΟΥΝ οι κ.κ. καθηγητές, όπως ΞΕΡΟΥΝ ότι ΟΛΟΙ αυτοί είναι "κολλητοί", παιδιά, συγγενείς, ομοϊδεάτες υπουργών, βουλευτών, στελεχών ΟΛΩΝ των κομμάτων και δη των σημερινών κυβερνώντων. ΤΩΡΑ τι περιμένετε να γίνει διαφορετικό απ οτι συμβαίνει τα τελευταία 44 χρόνια; Θα σας ταπεινώνουν, θα σας βρίζουν, θα σας δέρνουν, θα σας χτίζουν, εως τότε που θα πείτε: ΤΕΛΟΣ ! Δεν πάει άλλο, ΔΕΝ μπαίνουμε στις αίθουσες αν ΠΡΩΤΑ με την παρουσία μας δεν ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝΕ τα ΠΑΝΤΑ και δεν γίνεται έλεγχος ΠΟΙΟΣ μπαίνει και ΠΟΙΟΣ βγαίνει. Αλλιώς ΟΛΑ θα μείνουν ΩΣ έχουν αφού ετσι βολεύει το ..  κουβέρνο".
Κάλεσμα στην Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της ώστε να πάψει η κατάληψη χώρων στα Πανεπιστήμια και να προστατευθεί ο πανεπιστημιακός χώρος από εισβολείς και έκνομες ενέργειες απευθύνει η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) με αφορμή το στέκι του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Σε απόφασή της, τη Δευτέρα, η ΠΟΣΔΕΠ αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους δράσεις, ούτε ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους.
Το Πανεπιστήμιο, εξηγεί η ΠΟΣΔΕΠ είναι χώρος όπου οι κανόνες και οι νόμοι της κοινωνίας θα πρέπει είναι το ίδιο σεβαστοί και να εφαρμόζονται απ’ όλους για όλους.
Η απόφαση της ΕΓ ΠΟΣΔΕΠ
«Η γνωστή από δράσεις εντυπωσιασμού οργάνωση «Ρουβίκωνας», με απίστευτο θράσος, που τροφοδοτείται από τη συστηματική ανοχή της κυβέρνησης στις παράνομες δράσεις της, κατέλαβε αυθαίρετα και παράνομα χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για να τον χρησιμοποιήσει ως «στέκι» και ορμητήριο για τους σκοπούς της, ενώ δημοσιοποίησε την όχι και τόσο πρωτότυπη ενέργεια της δηλώνοντας «Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε» (!).
»Το Πανεπιστήμιο όμως δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους δράσεις, ούτε ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους, ούτε κοινόχρηστος χώρος όπου στο όνομα του ασύλου όποιος θέλει θα επιβάλλει με τη βία και την αυθαιρεσία την παρουσία του και τις απόψεις του.
»Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος πρώτιστα ακαδημαϊκής ελευθερίας, δηλαδή ελευθερίας άσκησης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών καθηκόντων όλων των συντελεστών του, και χώρος ελευθερίας έκφρασης, ελευθερίας διακίνησης ιδεών, ανοιχτός στην κοινωνία και σε άμεση συνέργεια με αυτήν, χώρος όπου οι κανόνες και οι νόμοι της κοινωνίας θα πρέπει είναι το ίδιο σεβαστοί και να εφαρμόζονται απ’ όλους για όλους. Οι κάθε λογής οργανώσεις ή μεμονωμένοι πολίτες που αυθαιρετούν και παρανομούν δεν έχουν θέση μέσα στο Πανεπιστήμιο. Απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» καθώς και να αποδοθούν πίσω στα Πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα.
»Καλούμε τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα, και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και τα άλλα Ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα επιδοκιμάζουμε και υποστηρίζουμε την αποφασιστική στάση της Κοσμητείας.
»Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της, τα δε αρμόδια όργανα και οι θεσμοί της να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς.
Ο Πρόεδρος Στάθης Ευσταθόπουλος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.Ο Γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας Καθηγητής Α.Π.Θ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive