Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αθωώθηκε ο Ρέστης για τα δάνεια των 61 εκατ. δολαρίων- Είχαν δοθεί το 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία

Βίκτωρας Ρέστης
Αθώοι κρίθηκαν ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης και 10 συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση της χορήγησης δανείων ύψους σχεδόν 61 εκατ. δολαρίων που έδωσε η τράπεζα FBB (συμφερόντων του εφοπλιστή) σε ναυτιλιακές εταιρείες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας....
 Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι 11, ήταν αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την εισαγγελική εισήγηση και να τους αθωώνει. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα επίδικα δάνεια χορηγήθηκαν με εμπράγματες εξασφαλίσεις και επιπλέον η έγκριση και εκταμίευσή τους δεν ήταν αυτή που επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια είχαν δοθεί την τριετία 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μέτοχός τους ήταν η ίδια η οικογένεια Ρέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive