Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ. Απαγόρευσαν (Με εντολή ΠΟΛΑΚΗ;) να τελεστεί Θεία Λειτουργία σε μοναστήρι στον Όλυμπο. Καταγγελία Μητροπολίτη.ΒΙΝΤΕΟ

Απαγόρευσαν να τελεστεί Θεία Λειτουργία σε μοναστήρι στον Όλυμπο
Την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου, απαγόρευσε ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το διοικητικό συμβούλιο (ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ) του Γενικού Νοσοκομείο Κατερίνης. (Διορισμένο απο Πολάκη) Η Θεία Λειτουργία, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, πραγματοποιήθηκε υπαίθρια  με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου....

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της, είχε αποστείλει εγγράφως και εγκαίρως το πρόγραμμα του Iερού Σαρανταλείτουργου που έχει προγραμματίσει από μέσα Ιουλίου να τελέσει στην Μονή, προκειμένου οι αρμόδιοι του Γενικού Νοσοκομείου να μεριμνήσουν για την ελεύθερη πρόσβαση του χριστεπώνυμου πληρώματος της Πιερίας αλλά και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.
Την τελευταία όμως στιγμή, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αποφάσισαν την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας εντός του Ναού της Ιεράς Μονής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της μητρόπολης.
Στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης τάσσονται οι κάτοικοι της περιοχής που το πρωί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.
Αποτέλεσμα εικόνας για Απαγόρευσαν να τελεστεί Θεία Λειτουργία σε μοναστήρι στον Όλυμπο
Η Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού στη Μακεδονία. Έδρα της άλλοτε Επισκοπής Πέτρας, αποτέλεσε ορμητήριο των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την κήρυξη της επανάστασης του Ολύμπου κατά των Τούρκων.
Σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τελευταία στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι δε θα μας επιτρέψουν την είσοδο στην Μονή για να τελεστεί η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία, μεθέορτα της Εορτής της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας. Είναι θλιβερό στη σημερινή εποχή να υπάρχουν απαγορεύσεις τέλεσης Λειτουργιών στις εκκλησίες μας. Δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση στην Μονή Πέτρας Ολύμπου, ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Το ιστορικό αυτό μοναστήρι ανήκει στους πιστούς που πρέπει να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις Θείες Λειτουργίες, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνονται υπαίθριες, διότι αυτό είναι η επιθυμία τού κόσμου, ο οποίος και σήμερα ήρθε εδώ να εκκλησιαστεί, να κοινωνήσει και να προσευχηθεί στην Παναγία. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση προκειμένου να μη δημιουργούνται τέτοια θέματα. Η ενότητα, η καταλλαγή και η συνεννόηση πρέπει να επικρατήσουν».
3 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 6ο 
Στην Κατερίνη σήμερα την 22/2/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30 π.μ. συνήλθε στα Γραφεία του Γ. Ν. Κατερίνης σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης της 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, που συγκροτήθηκε με την αριθμ.Α2β/Γ.Π.33942 (ΦΕΚ 446/25-8-2016 τ.Υ.Ο.Δ.Δ.) απόφαση του Υπουργού Υγείας (διορισμός μελών Δ.Σ του Γ.Ν. Κατερίνης) και ύστερα από την αριθ.πρωτ. 3298/20-2-2018 πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. 
Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν: Πορφυρίδου Δήμητρα, Συνταξιούχος, Αντιπρόεδρος. Λιανός Χρήστος, Αρχιτέκτονας – Μηχανικός, τακτικό μέλος. Φωτιάδης Εμμανουήλ, Διοικητικός Υπάλληλος, ως εκπρόσωπος του λοιπού προσωπικού, τακτικό μέλος. Κατά τη συνεδρίαση δεν παρέστη ο κ. Γκοράνης Θεόδωρος, Επιμελητής Α΄ Ουρολογίας, ως εκπρόσωπος των ιατρών, τακτικό μέλος. Γραμματέας του Συμβουλίου παρέστη η κ. Γκορίδου Ευαγγελία, Π.Ε. Διοικητικού -Λογιστικού. Το Δ.Σ. ευρισκόμενο σε απαρτία, εισήλθε στην εξέταση των θεμάτων Εκτός Ημερήσιας Διάταξης. 
http://www.gnkaterini.gr/images/pdf-doc/prokirykseis-diagonismoi/%CE%A9%CE%A6%CE%9C%CE%914690%CE%92%CE%A4-0%CE%A5%CE%91.pdf

2 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive