Του αρέσει ο Αστερίξ και στα διαλείμματα των καταλήψεων στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων αποτραβιόταν σε ένα παράμερο παγκάκι για να διαβάσει τα κόμικς με τους μικρούς Γαλάτες.
Οταν χρειάστηκε εφάρμοσε επαναστατικές διαδικασίες και έκλεψε ένα περίπτερο! ...
Αντικείμενο του πόθου του, μια σοκολάτα!! Στο πανεπιστήμιο ως γνήσιος Ελλην φοιτητής έκανε σκονάκια για να περάσει τα μαθήματα, άδικος κόπος, όπως απεδείχθη, καθώς δεν δούλεψε σχεδόν ούτε μία μέρα στη ζωή του. Γεννήθηκε στο ακριβό προάστιο του Διονύσου, όπου ακόμη μένουν η μητέρα του και η αδελφή του Ζανέτ. Οι γονείς του ψήφιζαν ΕΔΑ στην αρχή και μέχρι το σκάνδαλο Κοσκωτά ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας μεγάλωσε με την «Ελευθεροτυπία», την οποία άνοιγε ολοσέλιδη, την τοποθετούσε στο πάτωμα και τη διάβαζε. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τα Τζουμέρκα, ένα χωριό που ήταν θέατρο των επιχειρήσεων του ΕΑΜ. Η οικογένειά του και ειδικότερα ο παππούς του ήταν μέσα στο κίνημα της Αντίστασης. Στο χωριό του συναντιόνταν ο Βελουχιώτης με τον Ζέρβα, που λέγεται ότι ήταν και μακρινά ξαδέλφια. Η οικογένεια της μητέρας του Αρίστης ήταν πρόσφυγες από την ανατολική Θράκη. Ο πατέρας της, αριστερός, οικοδόμος στο επάγγελμα. Ως «βάζελος» εκείνη την εποχή, έπαιζε σε ομάδα βόλεϊ και ήταν λάτρης του 5×5. Παίζει ακόμη και σήμερα ποδόσφαιρο 5×5 όταν προλαβαίνει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, «όχι όμως με συντρόφους του αλλά με παλαιούς φίλους του».
Στις καταλήψεις που έκανε μέχρι να εμφανιστεί στην Παναγιωταρέα είχε μια μελαγχολία. Ακούγοντας το σύνθημα «Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» έλεγε με πίκρα στους φίλους του «δεν έζησα τα ηρωικά χρόνια»
Ως φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δεν θα έλεγε κανείς ότι… διέπρεψε. Διάβαζε την τελευταία στιγμή, έκανε σκονάκια, λάμβανε τακτικά τη βάση, το πολιτικό πέντε.
Οι εργασίες που έκανε ήταν τρεις:
Η πρώτη αφορά τις «Πολλαπλές Γεωγραφίες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης», η δεύτερη τις «Εναλλακτικές παρεμβάσεις στην περιοχή Κηφισού – Ιλισού» και η τρίτη αφορούσε «τα ρέματα του Λεκανοπεδίου και ο ρόλος τους στην οργάνωση του αστικού χώρου».
Το 1997, σε ηλικία 23 χρόνων πήγε στην Κούβα.
Ηταν πλέον γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, έπειτα από θητεία στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ. Πήγε τότε στην παραλιακή λεωφόρο του Μαλεκόν και ενθουσιάστηκε με τους ανθρώπους που χόρευαν και διασκέδαζαν με ταμπούρλα χωρίς τίποτα.
Η πρώτη γνωριμία του με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έγινε το 2000 στην Πράγα. Εχοντας το παρατσούκλι «Τσέ-πρας» μετείχε μαζί με άλλους 20.000 διαδηλωτές στην πορεία κατά του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Εναν χρόνο αργότερα επιβιβάζεται με τους συντρόφους του στο Blue Star και ως μέλος του Κοινωνικού Φόρουμ βάζει πλώρη για τη Γένοβα. Οι Ιταλοί ξέρουν ότι στο πλοίο βρίσκονται «Ελληνες αναρχικοί», τους απαγορεύεται η αποβίβαση και χάνουν την ευκαιρία να διαδηλώσουν κατά του G8.
Κάπως έτσι φτάνει ο ανύποπτος Αλαβάνος να τον κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα, όπου έλαβε στις εκλογές του 2006 ποσοστό 11%.
Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι γνωστά. Όλα; Εκτός από ένα: από ποιον αντέγραψε το κόλπο να μη φορά γραβάτα. Ηταν ιδέα του προέδρου της Βραζιλίας Λούλα. «Αν θέλεις να είσαι δημοφιλής μη φοράς γραβάτα» είχε εκμυστηρευτεί στον Αλαβάνο και εκείνος με τη σειρά του το μαρτύρησε στον Τσίπρα… Και εκείνος τον αντάμειψε αναλόγως…
πηγή: fimes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.