Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πώς σχολίασαν το «διάβημα» Καρτερού κατά του Ελεύθερου Τύπου οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Καρτερος ΚΚΕ
Μπορεί το Μαξίμου και οι πρόθυμοι υποστηρικτές του να αρνούνται την πραγματικότητα και να επικαλούνται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την οποία πρώτοι εκείνοι καταπατούν, ωστόσο ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει άλλη γνώμη....

Απόδειξη, η μαχητική αρθρογραφία γνωστών δημοσιογράφων, οι οποίοι με τα κείμενά τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου και στην ελευθερία του Τύπου.
Υπό τον τίτλο «Φούντα, κόκα και μαρούλια», ο Αγγελος Κωβαίος γράφει στο Protagon.gr ότι, αν μη τι άλλο, σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία θα διασκεδάσουμε…

«Φούντα, κόκα και μαρούλια»

Αγγελος Κωβαίος
«Το παραλήρημα του Καρανίκα για την αστική τάξη που ρουφάει κόκα» και το διάβημα του Καρτερού προς την ΕΣΗΕΑ προμηνύουν μία μάλλον διασκεδαστική προεκλογική περίοδο….
Λένε ότι ο έρωτας, ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται, αλλά είναι και κάποια άλλα που θα έπρεπε να έχει περιλάβει η λαϊκή θυμοσοφία. Οπως ο πανικός και η… ανοησία.
Σε κατάσταση πανικού έχουν περιέλθει πλέον προφανώς τα στελέχη του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού, όπως και βουλευτές, υπουργοί και όσοι έχουν ακόμη το σθένος ή το χρέος να υπερασπίζονται αυτήν την κυβέρνηση. Τη μία ημέρα, η βουλευτής (ή βουλεύτρια, κατά τη ΣΥΡΙΖΑϊκη ζαργκόν) Αυλωνίτου, λέει με στόμφο και πηγαία οργή ότι ο Μητσοτάκης λέει «παπαριές». Την άλλη, ο πρώτος τη τάξει υπουργός Πάνος Σκουρλέτης λέει ότι η αντιπολίτευση είναι «αυτιστική». Και την επομένη έρχεται ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας, Νίκος Καρανίκας, να μας κάνει μέσω κοινωνικών δικτύων μία ερμηνεία της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης, υποστηρίζοντας τον ταξικό διαχωρισμό των ναρκωτικών και αποφαινόμενος ότι η αστική τάξη της χώρας δεν αντιδρά επειδή ρουφάει κόκα. Την οποία τής προμηθεύει η «μαφία της πρέζας». Η οποία έχει αναλάβει την αντιπολίτευση. Ο,τι να ‘ναι…
«Αλήθεια, θα ήθελε να αντιδρά αστική τάξη της χώρας και πώς νομίζει ότι θα ήταν αυτή η αντίδραση; Και επίσης: εκείνος, γνωστός υπέρμαχος της νομιμοποίησης της φούντας, βρίσκεται σε εγρήγορση και μεριμνά για την πνευματική αφύπνιση των πολιτών; Αν αυτά δεν φανερώνουν τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η στενή ομάδα των εγκεφάλων της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου, η ενέργεια του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έρχεται να τον πιστοποιήσει. Ο Θανάσης Καρτερός, ο άνθρωπος που έγραφε το 1986 ότι το ατύχημα του Τσερνόμπιλ δεν υπήρξε και ότι επρόκειτο περί καπιταλιστικής προπαγάνδας ενώ προέτρεπε, από τις στήλες τότε του «Ριζοσπάστη», τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια, κάνει σήμερα υποδείξεις περί δεοντολογίας και ένα πρωτοφανές διάβημα προς την ΕΣΗΕΑ. Μιλάει για προϊόντα «προπαγαδιστικής φαντασίας» και ζητεί πειθαρχκές διώξεις δημοσιογράφων. Για ένα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ένα SMS έδινε γραμμή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υποστηρίξουν στα ΜΜΕ αυτά που πράγματι υποστήριζαν. Και που όλοι τούς άκουσαν να τα λένε. Οι Καρανίκας και Καρτερός είναι οι άνθρωποι στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο δρόμο προς τις εκλογές. Το δυστύχημα για τον πρωθυπουργό είναι ότι αυτοί, όπως και εκείνος, διακατέχονται πλέον από τέτοιον πανικό, που οι προσπάθειές τους θα γίνονται ολοένα και πιο μάταιες. Πιθανώς όμως και πιο διασκεδαστικές. Ας κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Και ας τους απολαύσουμε».
Με ένα ερώτημα ξεκινά το άρθρο του ο Θάνος Οικονομόπουλος στο iefimerida.gr:

«Θέλει να κρυφτεί ο Καρτερός, αλλά…»

Θάνος Οικονομόπουλος
«Είναι πραγματικό ή χαλκευμένο fake news το SMS που έφερε στη δημοσιότητα ο “Ε.Τ.”, με μακάβριες “συμβουλές” του Μαξίμου για την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι;», διερωτάται για να απαντήσει αμέσως μετά: «Κανείς σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Ειδικά στην εποχή του “ενημερωτικού” πύργου της Βαβυλώνας στην οποία βουρλιζόμαστε». Ο αρθρογράφος όμως, ο οποίος στην ανάλυσή που κάνει στη συνέχεια αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία οδηγούν πως όντως το SMS εστάλη, μπαίνει και στην ουσία της δημοσιογραφικής δεοντολογίας:
«Ας πούμε, ο (δημοσιογράφος) διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Τσίπρα (ο οποίος, μάλιστα, πέραν της επίσημης δημόσιας θέσης την οποία κατέχει, συνεχίζει να αρθρογραφεί με “δημοσιογραφικό πάθος” υπέρ της κυβέρνησης από τις στήλες της “Αυγής”…) μπορεί σήμερα να αγανακτεί και να καταγγέλλει “ανυπόστατα χαλκευμένα ψεύδη”, αλλά οι παλιότεροι τον θυμόμαστε, ως δημοσιογράφο του “Ριζοσπάστη” να χαρακτηρίζει “προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού” την εισβολή σοβιετικών τανκ στην Πολωνία (κατά την άποψή του βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο… εορταστικών εκδηλώσεων). Ο ίδιος, άλλωστε, όταν το Τσερνόμπίλ απειλούσε με θάνατο την Ευρώπη, έγραφε ότι “τίποτε δεν συνέβη, διαδόσεις των ιμπεριαλιστικών αντιδραστικών κύκλων…”» και προέτρεπε τους Ελληνες να… τρώνε άφοβα φράουλες και μαρούλια, γιατί ήταν «πεντακάθαρα»! Και κανείς από τους ιδεολογικούς αντιπάλους του δεν τον παρέπεμψε στην ΕΣΗΕΑ για παραχάραξη και διαστρέβλωση της αλήθειας. Αλλαξαν οι καιροί…
Υπάρχει και κάτι άλλο, όμως, ίσως σοβαρότερο στοιχείο για να πιστέψει κανείς ότι το περιβόητο SMS όντως εστάλη προς τους… «ναυτιλλομένους» του ΣΥΡΙΖΑ: Κατά περίεργη σύμπτωση (;), όλα τα κομματικά στελέχια, βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης που έβγαιναν στις τηλεοράσεις μετά την τραγωδία, «επιχειρηματολογούσαν» πανομοιότυπα με τα ίδια επιχειρήματα που περιλαμβάνονταν στο επίμαχο SMS! Αυτό που κατήγγειλε και απέρριπτε μετά βδελυγμίας ως χαλκευμένο το Μαξίμου, με το που είδε το φως της δημοσιότητας και προκάλεσε με το περιεχόμενό του ανατριχίλα και οργή στον κόσμο…
Ο Θ. Οικονομόπουλος, αφού παραθέτει ενδεικτικά παραδείγματα κυβερνητικής επιχειρηματολογίας, η οποία αναπτύχθηκε σύμφωνα ακριβώς με τις οδηγίες του επίμαχου SMS, καταλήγει:
«Θέλει να κρυφτεί το Μαξίμου, αλλά το βεβαρημένο παρελθόν και οι… επιδόσεις του σε ψέματα και παραπλανήσεις δεν το αφήνουν! Ακόμη κι αν δεν υπήρξε SMS, η πραγματικότητα η ίδια, με τα όσα ακολούθησαν, το… επιβεβαιώνει!».
Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στις πιο …λαμπρές στιγμές της καθεστωτικής Αριστεράς κάνει ο Ηλίας Κανέλλης με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Λογοκρισία»

Ηλίας Κανέλλης
«Ενα από τα χαρακτηριστικά της καθεστωτικής Αριστεράς, της Αριστεράς που ασκεί εξουσία, είναι ο αυταρχισμός. Στη Σοβιετική Ενωση, στην Κίνα, στην Κούβα, στην Καμπότζη, στη Ρουμανία, στη Βενεζουέλα σήμερα, η Αριστερά κυβέρνησε διά της πυγμής. Διά της καταστρατηγήσεως κάθε έννοιας ανοχής του αντιπάλου. Διά της βίας των μηχανισμών, κομματικών, κρατικών και παρακρατικών.
Από τον Ιασβίλι, την Τσβετάγεβα, τον Ταμπίτζε, την Αχμάτοβα, τον Παστερνάκ, μέχρι τον Σολζενίτσιν και τον Σαλάμοφ, πολλοί στην πρώην ΕΣΣΔ οδηγήθηκαν στο θάνατο ή εξορίστηκαν σε γκουλάγκ επειδή δεν συμμερίζονταν τις απόψεις τους η κομματική ιερά εξέταση.
Οποιος ξέρει καλά το χαρακτήρα της κομμουνιστογενούς Αριστεράς δεν ξαφνιάζεται όταν διαπιστώνει ότι ο καλά ριζωμένος αυταρχισμός αναδύεται και σήμερα, εδώ, στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να χτυπηθεί η ελευθερία του λόγου, θεμελιώδης δημοκρατική κατάκτηση της συχνά συκοφαντούμενης από την κυβέρνηση Μεταπολίτευσης.
Και ποιος συστηματικά καταφέρεται κατά της ελευθερίας του λόγου; Μα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός. Ενας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητεί από τα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ να συνετίσουν τους δημοσιογράφους του Ελεύθερου Τύπου, που αποκάλυψαν τα SMS, τα οποία φέρεται να έχουν διακινηθεί από την κυβέρνηση μετά τους χειρισμούς στην πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.
Ενας δημοσιογράφος ζητεί από τους μηχανισμούς του αντιμνημονιακού φρονήματος που παρασιτούν στο δημοσιογραφικό σωματείο να ασκήσουν την εξουσία τους, που ισοδυναμεί με προληπτική λογοκρισία!
Δεν του φτάνει η διάψευση που έκανε, το κύρος της οποίας άλλωστε αμφισβητείται. Θέλει και την απαξίωση εκείνων τους οποίους διαψεύδει.
Από ποιους; Από εκείνους που συνήργησαν στο μεγαλύτερο ψέμα της περιόδου της χρεοκοπίας. Από τα Πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ που τιμώρησαν δημοσιογράφους διότι, όπως αποδείχθηκε, είπαν την αλήθεια για τις αντιμνημονιακές κοινοτοπίες με τις οποίες ανήλθαν στην εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες.
Με προτροπή ποίου; Του ανθρώπου που υποτίθεται παλεύει με τα fake news, έχοντας ο ίδιος διακινήσει, ενσυνειδήτως, το μεγαλύτερο fake news της πρόσφατης δημοσιογραφκής ιστορίας. Του ανθρώπου που, ως κομματικός εγκάθετος του σοβιετόφιλου ΚΚΕ, ισχυριζόταν ότι η καταστροφή του Τσερνόμπιλ είναι προπαγάνδα της Δύσης.
Ο Θανάσης Καρτερός. Που αν τυπώνονταν σήμερα εγκυκλοπαίδειες, στο λήμμα fake news θα είχαν τη φωτογραφία του, παριστάνει τον κήρυκα της μιας και μοναδικής αλήθειας, της δικής του και του πρωθυπουργού που υπηρετεί. Και θέλει να την επιβάλει διά της μόνης μεθόδου που κατανοεί: διά του αυταρχισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive