Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Με γιγαντιαίο πανό στα… ελληνικά γιορτάζουν οι Τούρκοι τη νίκη τους στις 30 Αυγούστου

 Με γιγαντιαίο πανό στα… ελληνικά γιορτάζουν οι Τούρκοι τη νίκη τους στις 30 Αυγούστου Στις 30 Αυγούστου οι Τουρκία γιορτάζει την "Ημέρα της Νίκης", τη νίκη του Κεμάλ Αττατούρκ επί του ελληνικού Στρατού και των Βρετανών και Γάλλων, το 1922 κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ....
 Στα Άδανα, φέτος, είπαν να το… γιορτάσουν με έναν τρόπο διαφορετικό από τους άλλους. Όποιος έκανε μια… βόλτα στα Άδανα και πιο συγκεκριμένα στο δήμο Σεϊχάν, θα έπεφτε πάνω σε πανό που είναι γραμμένα στα ελληνικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά. «Αν η Ελλάδα είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η δήλωση θα είχε βγει κάπως έτσι» γράφει το ένα από τα γιγάντια πανό στην πόλη.
Ενα άλλο στα αγγλικά γράφει: «Αν η Αγγλία είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η ανακοίνωση θα είχε βγει έτσι».
Και στα γαλλικά: «Αν η Γαλλία είχε κερδίσει στις 30 Αυγούστου, αυτή η ανακοίνωση θα είχε βγει έτσι».
Φυσικά, υπάρχει και ένα πανό στα τουρκικά. Γιατί αυτό ήταν και όλο το νόημα. Να γιορτάσουν οι Τούρκοι το γεγονός πως νίκησαν και μπορούν να μιλούν τούρκικα. Γράφει λοιπόν το πανό στα τουρκικά: «Ευτυχώς, νικήσαμε και μπορούμε να γιορτάσουμε την 30η Αυγούστου στην πατρίδα μας με τη μητρική μας γλώσσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive