Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΚΡΗΤΗ. Ευρωπαϊκό ένταλμα σε βάρος Βρετανού που έσφαξε 19χρονο συμπατριώτη του το 2013 στο θέρετρο της ακολασίας στα Μάλια

❱❱ Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού Tyrell Matthews-Burton (μικρή φωτό) κατά τη διάρκεια φονικής συμπλοκής στα Μάλια, που πάγωσε τη διεθνή κοινή γνώμη τον Αύγουστο του 2013  η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης...
άναψε το πράσινο φως για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σε βάρος ενός 24χρονου Βρετανού, που είχε προφυλακιστεί για τη δολοφονία του 19χρονου.
Ο άτυχος νέος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ανήμερα των γενεθλίων του, έπειτα από μία παρεξήγηση ανάμεσα σε δύο παρέες νεαρών Βρετανών που διασκέδαζαν στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Τότε είχε συλληφθεί ένας 24χρονος συμπατριώτης του, ο οποίος απαλλάχτηκε σε πρώτο βαθμό λόγω αμφιβολιών.
Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον καταδίκασε ερήμην σε κάθειρξη 15 ετών, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ακούγοντας την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η μητέρα του άτυχου 19χρονου, η οποία δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να ζητεί δικαίωση για το παιδί της, ξέσπασε σε κλάματα και ευχαρίστησε την έδρα.
Απομένει να δούμε πώς θα κινηθούν οι βρετανικές Αρχές και αν θα συμφωνήσουν ή όχι να εκδώσουν τον 24χρονο στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε. Από την πλευρά του, ο Βρετανός επιμένει πως είναι αθώος, υποστηρίζοντας ότι είχε ρόλο «ειρηνοποιού» στη συμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive