Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

O αδελφός του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας, δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου....

Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει.
Θα επανέλθουμε». 

Ψάχνοντας, βρήκαμε στο διαδίκτυο τι είχε συμβεί και τι είχε γραφτεί εκείνη την εποχή,  28 Σεπτεμβρίου 2017 για τον αδελφό του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσίπρa και σας το παραθέτουμε. 

Παραγράφηκε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας για τον αδερφό του Τσίπρα…

Στα δικαστήρια Μυτιλήνης εκδικάστηκε χθες το πρωί η υπόθεση του 49χρονου αδελφού του πρωθυπουργού, πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.
Ο Δημήτρης Τσίπρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.
Η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10:00 το πρωί με την παρουσία τριών συνηγόρων υπεράσπισης και, έπειτα από κάποιες διακοπές, ολοκληρώθηκε στις 14:00.
Το ποινικό αδίκημα τελικά παραγράφηκε, αφού ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε -και το δικαστικό σώμα δέχθηκε- ότι, λόγω του μικρού ποσού που όφειλε ο Δημήτρης Τσίπρας και το οποίο στη συνέχεια πλήρωσε, το κατηγορητήριο έπρεπε να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου», να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού», αφού το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν και φωτοτυπία.
Έτσι, το δικαστήριο, επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων», προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος.
Το LesvosNews.gr, δε, επικαλούμενο αναγνώστη του, δικηγόρο στο επάγγελμα, ανέλυσε δικονομικά τις ακριβείς ορολογίες για την υπόθεση και την εξέλιξή της.
Παρατίθεται η σχετική σημείωση: «Το αδίκημα, μετατράπηκε η κατηγορία από πλαστογραφία (216 ΠΚ) σε πλαστογραφία πιστοποιητικού (217 ΠΚ) φορολογικής ενημερότητας και εξαλείφθηκε το αξιόποινο (άρθρο 8 του Ν.4411/2016), γιατί η πράξη είχε τελεσθεί μέχρι τις 31-3-2016 και η ανώτερη ποινή που προέβλεπε ο νόμος σε περίπτωση καταδίκης είναι μέχρι ένα έτος. Δηλαδή το Δικαστήριο ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικού,αλλά σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο δεν επεβλήθη ποινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive