Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Νέα απάντηση από Μόσχα προς Α.Τσίπρα: «Διχάζεις την ελληνική κοινωνία με την συμφωνία των Πρεσπών»

Νέα απάντηση από Μόσχα προς Α.Τσίπρα: «Διχάζεις την ελληνική κοινωνία με την συμφωνία των Πρεσπών»
Νέα απάντηση της Μόσχας στην ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ρωσίας για τι θέμα των απελάσεων.  Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε ευθεία πλέον επίθεση τόσο στον Α.Τσίπρα σημειώνοντας ότι...
«Προκάλεσε βαθύ διχασμό στην ελληνική κοινωνία με την συμφωνία των Πρεσπών».  Επίσης ότι η συμφωνία «δεν ενισχύει την ασφάλεια των Βαλκανίων αλλά αποτελεί αποκλειστικά όργανο για την επιτάχυνση της έντασης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».  «Η Ρωσία πάντα ήταν υπέρ της επίτευξης μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας από τα Σκόπια και την Αθήνα, χωρίς εξωτερική πίεση και δίχως τεχνητές προθεσμίες, που θα αντικατόπτριζε τη θέληση των λαών και των δύο χωρών, με βάση την ευρεία κοινωνική συναίνεση, σε συνταγματική και νομική βάση.  Αυτό δεν συνέβη. Η συμφωνία των Πρεσπών οδήγησε σε βαθιά ρήξη στην κοινωνία της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.  Προφανώς, απέχει πολύ από την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια. Αποτελεί αποκλειστικά ένα όργανο για την επιτάχυνση της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Οσο για την δήλωση Ζάεφ ότι Ελληνες επιχειρηματίες υποκινούν ταραχές στα Σκόπια για λογαριασμό των Ρώσων σχολίασε η Μ.Ζαχάροβα:  «Πρόκειται για μία ακόμη αβάσιμη κατηγορία εναντίον της Μόσχας, με στόχο την υποκίνηση αντιρωσικής υστερίας. Προφανώς, δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Ζάεφ, ως συνήθως, και δεν θα υπάρχει. Στο μεταξύ, οι δυτικές χώρες παρεμβαίνουν ανοιχτά στα “Μακεδονικά” ζητήματα. Προφανώς, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό κατά την άποψή τους», συμπλήρωσε.  Η Ζαχάροβα κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι αντί να ακολουθήσει τη νομοθεσία της χώρας και το διεθνές δίκαιο «ως συνήθως παίζει το αντι-ρωσικό χαρτί ως μέθοδο για τις εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες και, δυστυχώς, για την εκφόβιση των ίδιων των πολιτών της».  Η Ζαχάροβα επανέλαβε ότι «δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες η απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive