ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ "ΝΙΚΗ" "Ναυάγησε" ο ΦΠΑ στα νησιά & μπλόκαρε τη δόση των 15 δισ. ευρώ – Οι "ΦΙΛΟΙ" μας Γερμανοί ζητούν ισοδύναμα μέτρα

Ο ΦΠΑ στα νησιά μπλόκαρε τη δόση των 15 δισ. ευρώ – Οι Γερμανοί ζητούν ισοδύναμα μέτρα
ΣΤΟΝ «Πάγο» η εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα που επρόκειτο να γίνει αύριο έβαλε η Γερμανία, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει τη συμφωνημένη αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε ακριτικά νησιά....
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε στην συνέντευξη Τύπου του Eurogroup ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, οι χώρες της Ευρωζώνης επικύρωσαν το συμπληρωματικό μνημόνιο της Ελλάδας πλην της Γερμανίας, λόγω «εσωτερικών διαδικασιών» οι οποίες σχετίζονται με  την απόφαση της Αθήνας να μην αυξήσει το ΦΠΑ σε πέντε νησιά.
Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε μεν ότι το ποσό που αφορά τη συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι μεγάλο, πρόκειται για 28 εκατ. ευρώ, αλλά υπήρξε δέσμευση της Ελλάδας ότι θα βρεθούν ισοδύναμα από αλλού στον προϋπολογισμό. 
Πρόκειται για «μια σημαντική δέσμευση που θα επιτρέψει στη γερμανική βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ.
Όπως σημείωσε ωστόσο ο επικεφαλής του ESM, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει την τελική δόση των 15 δισ. ευρώ, αλλά η τελική απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης θα ληφθεί όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια.
Ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ότι «αυτό θα συμβεί στις αρχές του Αυγούστου».
«Φρένο» και για τις συντάξεις
Παρά τις προσδοκίες που εμφανίζεται να έχει η ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα για το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι συμφωνημένες περικοπές στις συντάξεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών φρόντισαν να μην αφήσουν αμφιβολίες.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ξεκαθάρισε ότι είναι «πολύ σημαντικό» να παραμείνει η Ελλάδα πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Μνημονίου, εξηγώντας ότι έτσι διασφαλίζεται η εμπιστοσύνη των αγορών.
Το ίδιο επισήμανε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι πρόκειται για δέσμευση που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών και «παραμένει σε ισχύ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα είχε αφήσει «ανοιχτό» το θέμα, δεν τοποθετήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου.
Τέλος, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο twitter η Ελένη Βαρβιτσιώτη της «Καθημερινής», παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο, το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για τα ισοδύναμα μέτρα θα προκύψει από ισόποση περικοπή του προϋπολογισμού του υπουργείου Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive