Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μουντιάλ 2018: Σάλος με τον αλβανικό αετό στο Σερβία - Ελβετία – Τι σημαίνει

Σάλος έχει ξεσπάσει με τον πανηγυρισμό τον των Τσάκα και Σακίρι της Ελβετίας οι οποίοι σημείωσαν γκολ κατά της Σερβίας δίνοντας την νίκη στην ομάδα τους και πανηγυρίζοντας κάνοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού. Δείτε τους πανηγυρισμούς και τον σχηματισμό του αλβανικού αετού....
Αρκετές φορές έχουμε δει άτομα αλβανικής καταγωγής να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αετού που απεικονίζεται στην σημαία τους.
Και στην Ελλάδα μάλιστα είχαμε αρκετές περιπτώσεις που Αλβανοί σχημάτισαν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.  Η φωτογραφία με νεοσύλλεκτους στρατιώτες να κάνουν το σήμα του αλβανικού αετού με τα χέρια  είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο στην χώρα μας αλλά και ο Άντι Λίλα, ο Παιτίμ Κασάμι και ο Παναγιώτης Κονέ είναι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν σχηματίσει με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.
Τι συμβολίζει αυτή η ενέργεια;
Ο αλβανικός αετός είναι ένας λαϊκός μύθος της γειτονικής χώρας:
Ένας νεαρός περπατούσε κάποτε αμέριμνος όταν πάνω από το κεφάλι του μια σκιά του έκρυψε τον ήλιο. Ο επιβλητικός αετός που πετούσε χαμηλά, κρατούσε στο ράμφος του ένα ψόφιο φίδι το οποίο και πέταξε στη φωλιά του για να παίξει μαζί του το μικρό αετόπουλο και εν συνεχεία χάθηκε στους αιθέρες. Μονάχα που το φίδι δεν ήταν ψόφιο. Ήταν ζωντανό και επικίνδυνο, έτοιμο να δαγκώσει το μικρό πουλί και να το γεμίσει με δηλητήριο του.

Ο νεαρός παρακολούθησε τη σκηνή από μακριά και την κατάλληλη στιγμή με ένα βέλος, σκότωσε το φίδι και έσωσε το αετόπουλο. Στη συνέχεια πήρε το νεογνό μαζί του και κίνησε προς το σπίτι του, μέχρι που και πάλι η μεγάλη σκιά του έκρυψε τον ήλιο: «Γιατί πήρες το παιδί μου;» τον ρώτησε ο μεγάλος αετός. «Γιατί το έσωσα και μου ανήκει» απάντησε ο νεαρός. «Δώσε μου το πίσω και θα σου δώσω αετίσια όραση και υπεράνθρωπη δύναμη» του είπε ο αετός. Έτσι κι έγινε. Ο νεαρός, με την καθοδήγηση του αετού εξελίχθηκε σε μεγάλο και τρανό βασιλιά, οι χωρικοί τον αποκαλούσαν «γιο του αετού» και η χώρα που δημιούργησε «γη γη του αετού».
Ο αετός είναι δικέφαλος γιατί συμβολίζει τον βορρά και τον νότο. Πριν γίνει σύμβολο της αλβανικής σημαίας ήταν οικόσημο των γνωστότερων οικογενειών που κατοικούσαν στην περιοχή, κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα. Οι περισσότεροι ιστορικοί θεωρούν πως κάπως έτσι επέζησε το σύμβολο του αετού μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του 1912 και έγινε τότε επισήμως η σημαία του κράτους.

1 σχόλιο:

  1. Για να μαθαίνουν οι "προοδευτικοί" του κ@λου τι σημαίνει "πλήρης" ένταξη κι' ενσωμάτωση ξένων τριτοκοσμικών στοιχείων σε οργανομένες κοινωνίες που τους παρέχουν τα πάντα σε αφθονία.

    Και δεν είναι μόνον αυτά τα παρατράγουδα των αλβανο-"Ελβετών", είναι πολύ περισσότερα, σοβαρότερα και αποτελούν ξεκάθαρα μηνύματα. Όμως, καλά να πάθουν οι Ελβετοί, αφού κάνανε την εθνική τους ομάδα "Λεγεώνα των Ξένων", αγνοώντας το "δώσε θάρρος στον χωριάτη...", εκτός και αν αυτό ήταν το ζητούμενο τους. Ξεφτίλα.

    Και εκτός των άλλων τίθεται και το αφελές, πλήν όμως πρακτικό ερώτημα, από ποιούς τελικά έχασαν οι Σέρβοι; Γιατί οι περισσότεροι από τους αντιπάλους τους μόνον Ελβετοί δεν ήταν (λέω τώρα, γιατί αν εσείς έχετε ματαδεί π.χ. Ελβετό... αράπη, τότε πάω "πάσο").

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive