Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Αν ΑΥΤΗ είναι η δημοκρατία σας, την εχω ΧΕΣΜΕΝΗ !!

Σχόλιο του Έτινγκερ προκάλεσε «θύελλα»: Οι χρηματαγορές θα μάθουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία -και όχι μόνο- μια φράση  που αποδίδεται στον Επίτροπο Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι οι «χρηματοαγορές θα μάθουν τους Ιταλούς πως να ψηφίζουν»....
 Η αντίδραση του ιταλικού πολιτικού κόσμου ήταν άμεση, με τον ηγέτη της Λέγκα Μετέο Σαλβίνι να ζητά μέσω κοινωνικών δικτύων την άμεση παραίτηση του αξιωματούχου.
«Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. (Ο Έτινγκερ) δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε...! Εγώ, δεν φοβάμαι» έγραψε στο Twitter ο ίδιος.
Έγραψε, δε, στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Έτινγκερ«θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα». 
Χαρακτήρισε δε, τα σχόλια αυτά «απειλητικά» και είπε πως δείχνουν τη «γερμανική επιθυμία για ηγεμονία και έλεγχο».
Η επίμαχη φράση του Ευρωπαίου αξιωματούχου ειπώθηκε σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και στα κοινωνικά δίκτυα. Στο σχόλιο αυτό απάντησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που απηύθυνε μέσω Twitter έκκληση σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να σέβονται τους ψηφοφόρους. «Είμαστε εδώ για να τους υπηρετούμε όχι για να τους κάνουμε κήρυγμα».

My appeal to all EU institutions: please respect the voters. We are there to serve them, not to lecture them. 
— Donald Tusk (@eucopresident) 

Το θέμα σχολίασε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορεί να υπαγορεύεται από μετοχές και αγορές.
«Η μοίρα της Ιταλίας δεν βρίσκεται στα χέρια των χρηματαγορών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιούνκερ, και συμπλήρωσε: «Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει συνδράμει τρομακτικά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να βαδίζει στον «ευρωπαϊκό δρόμο».
«Η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται με την Ιταλία με υπευθυνότητα και αμοιβαίο σεβασμό. Η Ιταλία δικαιούται σεβασμό».
Ο δημοσιογράφος της DW προσπάθησε να… ηρεμήσει τα πνεύματα, κάνοντας λόγο για λάθος μετάφραση των δηλώσεων του Επιτρόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive