Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ; ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙ "ΝΥΦΕΣ" , ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.


Ο Δήμος Ζαχάρως μπορεί να έγινε γνωστός από την πολυβραβευμένη ταινία «Sugar Town – Οι Γαμπροί» και την πρωτοβουλία του τότε δημάρχου και νυν εκλεγμένου Πανταζή Χρονόπουλου να μεταβεί στη Ρωσία και να φέρει νύφες. Η κίνηση αυτή έσπασε τα ταμπού...
της ελληνικής κοινωνίας και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο ώστε να καταρρεύσουν τα κατεστημένα και να παντρευτούν περισσότερα από 300 ζευγάρια, εμπλουτίζοντας την τοπική κοινωνία με το πολυπόθητο γυναικείο φύλο, που έλειπε από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα αρκετοί άρρενες να μένουν μόνοι.
Η ιστορία όμως συνεχίζεται… Η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Ζαχάρως να στηρίξει τους δανειολήπτες, αυτούς που έχουν «κόκκινα» δάνεια, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Το αποτέλεσμα; Ένας «σεισμός» στο τραπεζικό και πολιτικό σκηνικό.
Ο Δήμος Ζαχάρως κατάφερε και έπεισε περισσότερους από 300 δήμους σε όλη τη χώρα και σχεδόν το σύνολο των επιμελητηρίων. Με τη συνεργασία της δικηγόρου κας Αριάδνης Νούκα, αξιοποίησε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κύπρου πάνω σε αυτό το θέμα, πιέζοντας την κυβέρνηση να νομοθετήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμος Ζαχάρως πρόβαλε αρχικά τη λύση των εταιρειών ειδικού σκοπού στους δήμους, ώστε οι δανειολήπτες να ξεφύγουν από τις «αρπακτικές διαθέσεις» των funds και των τραπεζών.
Το θέμα αυτό «σήκωσε» μεγάλες αντιδράσεις και πίεση προς την κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι η ΚΕΔΕ και ο κ. Πατούλης ανέλαβαν την προσπάθεια και, πλέον, το μείζον αυτό θέμα έχει πάρει τον δρόμο του.
Πρόσφατα ο Δήμος Ζαχάρως πρωτοπόρησε και πάλι…
Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης, όσον αφορά την αλληλέγγυα οικονομία, ο Δήμος Ζαχάρως προχώρησε στην απόφαση να παραχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε εταιρεία αλληλέγγυας οικονομίας.
Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση-ματ, μηδενίζεται η δαπάνη, δεν επέρχονται απολύσεις σε προσωπικό, αλλά ενσωματώνονται στην αγορά εργασίας ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Η απόφαση αυτή αποτελεί προπομπό για τους άλλους δήμους, κάτι το οποίο νομοθετήθηκε στην Ελλάδα πρόσφατα, αλλά υλοποιείται στο εξωτερικό από τη δεκαετία του ’80.
Και το «κερασάκι»! Άλλη μια απόφαση του Δήμου Ζαχάρως πρόκειται να ταράξει τα νερά.
Η διεκδίκηση του πανέμορφου Καϊάφα από την ΕΤΑΔ και η άμεση αξιοποίησή του. Τελικά στη χώρα αυτή, όποιος ξεκολλήσει από τη γραφειοκρατία και προβάλει τη διαφορετικότητα και έναν άλλον δρόμο αναπτυξιακής πορείας, είτε λιθοβολείται είτε δικαιώνεται.
Ο Δήμος Ζαχάρως μάλλον δικαιώνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive