Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ματέο Σαλβίνι: Ο νέος ηγέτης της ιταλικής Δεξιάς είναι ο μεγάλος νικητής των ιταλικών εκλογών

Ματέο Σαλβίνι: Ο νέος ηγέτης της ιταλικής Δεξιάς είναι ο μεγάλος νικητής των ιταλικών εκλογών
«Ο δεξιός συνασπισμός, ο οποίος κέρδισε την πρωτιά στις εκλογές της Κυριακής, με 37% των ψήφων, έχει «το καθήκον και το δικαίωμα να κυβερνήσει», ήταν τα λόγια του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, την επομένη των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, προσθέτοντας στη συνέχεια πως ο ίδιος πρέπει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός....
  Ο Σαλβίνι, σύμμαχος του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κέρδισε το στοίχημα και ξεπέρασε σε ποσοστά τον γηραιό ηγέτη. Ο 40χρονος πολιτικός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Ενα μόνο σχόλιο: Ευχαριστώ!», έγραψε στο Twitter, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών.  Ωστόσο, το πολιτικό τοπίο παραμένει αβέβαιο. Η συμμαχία της Λέγκας του Βορρά με την  Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το μικρό κόμμα Fratelli d'Italia, το οποίο πήρε 37% των ψήφων, δεν κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών, αλλά κυριαρχεί στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό, αφού   Κι αυτό γιατί στην συμφωνία που υπέγραψε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκείνος που θα κέρδιζε τις περισσότερες ψήφους θα υποδείξει και τον επόμενο πρωθυπουργό, αφού ο Σίλβιο είναι πλέον υπέργηρος: Στα 81 του, είναι ένας εκπληκτικός ρήτορας και έχει ακόμα πολλή «ψυχή», αλλά σήμανε η ώρα για τη νέα γενιά της ιταλικής Δεξιάς.  Παρότι προεκλογικά υπολειπόταν στις δημοσκοπήσεις, ο Ματέο Σαλβίνι τα έδωσε όλα και βγήκε πρώτος.  Στο Μιλάνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ματέο Σαλβίνι έκανε επίδειξη δύναμης όταν συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του στην πλατεία Duomo. Τα μεγάφωνα έπαιζαν την άρια «Nessun dorma» του Πουτσίνι, η οποία είχε ειδικά επιλεγεί για να παίξει την ώρα που θα ανέβαινε στο πατάρι το «Vincerò! Vincerò!» (Θα νικήσω! Θα νικήσω!).  Ο Σαλβίνι είναι γιός επιχειρηματία, έκανε καριέρα στην εκπαίδευση, ενώ εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Ιστορία, το 1993, για να εκλεγεί ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος του Μιλάνου. Ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχείας. Δούλεψε ως δημοσιογράφος σε δύο Μέσα, φιλικά στη Λίγκα, και εξελέγη ευρωβουλευτής το 2004.  Ωστόσο, κατόρθωσε το 2013 να διαδεχθεί τον Ουμπέρτο Μπόσι. Ο Ματέο Σαλβίνι κληρονόμησε ένα κόμμα σε κατάρρευση και το ανάστησε σε συνεργασία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.  Υπό την ηγεσία του, η Λέγκα του Βορρά αφήνει σιγά σιγά την διεκδίκηση του ανεξάρτητου Μιλάνου και αναφέρεται σε εθνικό ακροατήριο. Η Λίγκα αρχίζει να διεκδικεί την δικαιότερη κατανομή του προϋπολογισμού μεταξύ βορρά και νότου. Στον πολιτικό του λόγο κεντρική θέση αρχίζει να παίρνει ο πόλεμος κατά των μεταναστών και εναντίον της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive