Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΚΛΑΙΩ !! Απορος ο Θέμος λέει δικαστήριο. Δλδ πτωχός, άφραγκος ο δύστυχος εκδότης.

Αποτέλεσμα εικόνας για πτωχος ο Θέμος Αναστασιάδης
Την προσωρινή αναστολή της πληρωμής του προστίμου ύψους σχεδόν 5 εκατ. ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Θέμος Αναστασιάδης αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας. Το δικαστηρίο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του εκδότη του «Πρώτο Θέματος», που υποστήριξε οτι δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο, γιατί δεν κατέχει κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνον 200 ευρώ....
 Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Αναστασίαδης, εκτός από το ότι δεν διαθέτει ακίνητα και οι τραπεζικές του καταθέσεις είναι ελάχιστες, παράλληλα ξεπληρώνει με δυσκολία δάνειο στο οποίο, παρά τη ρύθμιση, η δόση ξεπερνά τα τρία χιλιάρικα τον μήνα και τα μοναδικά πραγματικά εισοδήματά του με τα οποία συντηρούνται ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους είναι η συμμετοχή του σε μία μόνο εταιρεία (ΑΡΘΡΟΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ) μέσω της οποίας ασκεί την επαγγελματική του ιδιότητα.
Το ποσό των 4.973.500 ευρώ καταλογίστηκε στον Θέμο Αναστασιάδη επειδή κρίθηκε ότι με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και μετόχου εταιρειών που εκδίδουν έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας είχε καταστεί υπόχρεος σε υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (ν. 3213/2003) και συνακόλουθα υπείχε ευθύνη για τη δικαιολόγηση της προέλευσης του ποσού που είχε καταθέσει τμηματικά (2.483.000 ευρώ και 2.487.500 ευρώ) στις 20.7.2007 σε κοινό με τη σύζυγό του λογαριασμό στην τράπεζα BNB Baribas. Η πληρωμή του προστίμου είχε καταστεί αμετάκλητη με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το 2017.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έφερε καμία αντίρρηση στην αναστολή πληρωμής του προστίμου, ενστερνιζόμενο την επιχειρηματολογία του Αναστασίαδη, που επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ακόμη κι αν το ποσόν καταμεριστεί σε 12 ή και σε 24 δόσεις, καθώς το χρέος του εμφανίζεται να είναι σχεδόν εικοσαπλάσιο από τα ετήσια εισοδήματά του.

Το μπαλάκι περνάει πλέον στο επόμενο δικαστήριο, που θα αποφασίσει οριστικά για την τύχη του προστίμου των σχεδόν 5 εκατ. ευρώ. «Η διερεύνηση της βασιμότητας των στοιχείων προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα και εκτίμησή τους που ανήκει στην κρίση του Δικαστηρίου της κύριας δίκης της ανακοπής, καθώς η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης έχει επείγοντα χαρακτήρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive