«Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;» και το δεύτερο απαντάει... «Γιατί ρωτάς; Φυσικά! Κάτι θα υπάρχει μετά τον τοκετό. Μπορεί να είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε, για αυτό που θα ακολουθήσει αργότερα!». «Ανοησίες», λέει το πρώτο....
«Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή»;
Το δεύτερο τότε λέει, «Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα υπάρχει περισσότερο φως από ότι υπάρχει εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα. Ίσως να έχουμε περισσότερες αισθήσεις που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα».
Το πρώτο τότε απαντάει : «Αυτό είναι παράλογο! Το περπάτημα είναι αδύνατο. Και να τρώμε με το στόμα; Γελοίο! Ο ομφάλιος λώρος μας δίνει την τροφή και όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά ο ομφάλιος λώρος είναι πολύ κοντός. Οπότε, η ζωή μετά τον τοκετό, λογικά, αποκλείεται».
Το δεύτερο όμως επιμένει..., «Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικό από ό,τι είναι εδώ. Ίσως να μη μας χρειάζεται αυτό το φυσικό 'καλώδιο' πια».
Και το πρώτο απαντάει, «Ανοησίες. Και επιπλέον, αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί ποτέ κανείς δεν έχει γυρίσει πίσω από εκεί; Ο τοκετός είναι το τέλος της ζωής και μετά από τον τοκετό δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο σκοτάδι, σιωπή και λήθη. Δεν οδηγεί πουθενά».
«Λοιπόν, δεν ξέρω», λέει το δεύτερο, «αλλά σίγουρα θα συναντήσουμε τη μητέρα και αυτή θα μας φροντίσει».
Τότε το πρώτο μωρό απαντάει, «Μητέρα; Πιστεύεις στη μητέρα; Αυτό είναι γελοίο. Αν η μητέρα υπάρχει, τότε πού είναι τώρα»;
Το δεύτερο τότε λέει...: «Είναι παντού γύρω μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από αυτήν. Είμαστε μέρος της. Είναι μέσα της που ζούμε. Χωρίς αυτήν, αυτός ο κόσμος δεν θα μπορούσε καν να υπάρχει».
Τότε λέει το πρώτο, «Λοιπόν, εγώ δεν την βλέπω, έτσι είναι λογικό ότι δεν υπάρχει».
Και τότε το δεύτερο μωρό απαντάει, «Μερικές φορές, όταν κάνεις ησυχία και επικεντρωθείς και ακούσεις πραγματικά, μπορείς να αντιληφθείς την παρουσία της και μπορείς να ακούσεις και την αγαπημένη της φωνή, να σε καλεί από πάνω»...''
Ατυχεστατος παραλληλισμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβεστατη η περιγραφη, ολα σ' αυτη τη ζωη που μας δοθηκαν (και ο νους πολυ περισσοτερο, που τον αφηνουμε να σκεφτεται μονο τα αχρηστα) ειναι για να κατανοησουμε που ειμασταν , που ειμαστε και που παμε μετα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν ομως οι περισσοτεροι απο εμας, κοβοντας τον λωρο απο την μητερα μας, κοψαμε και τον λωρο απο την σκεψη και μονο του Δημιουργου της ζωης,ειμαστε χαμενοι και τωρα και παντα. Και αυτο το παντα ειναι πολυ μακρυ, αιωνιο. Τα 70 80 90 και 100 χρονια της γηινης ζωης μας ειναι ενα τιποτα.
Ο Θεος και δημιουργος μας ειναι μεσα μας και ειμαστε μεσα Του. Και ο αερας που αναπνεουμε
ειναι Εκεινος. Και για ο,τι μας συμβαινει κακο, ειμαστε υπευθυνοι, γιατι δεν Τον πιστευουμε. Και καποιος αλλος ενεργει επανω μας. Τι λεω τωρα και ποιος με ακουει ε!!!