Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Μαρίνος Ριτσούδης [ αξιωματικός του Π.Ν.] Βλέποντας τα βίντεο του "ξυσίματος" στο Γαύδος....ήταν στημένο παιχνίδι, εκατέρωθεν.

Βλέποντας τα βίντεο του "ξυσίματος", στην πλευρά του ΓΑΥΔΟΣ ενισχύεται η άποψή μου πώς το σενάριο αυτό ήταν στημένο παιχνίδι, εκατέρωθεν.  Δεν δικαιολογείται τόση αδράνεια του Κυβερνήτη του Γαύδος, να δώσει full ahead στα 10 μέτρα απόσταση μεταξύ των δύο σκαφών.  Επίσης το Τούρκικο όπως φάνηκε, έπεσε χαλαρά με γωνία κάνοντας ελιγμό στροφής, ξύνοντας στην πλευρά του Ελληνικού σκάφους, και οχι κάθετα και με ταχύτητα εμβολισμού όπως γράφτηκε....
Σε εμένα φάνηκε ως παιχνίδι τακτικής επίδειξης δύναμης, των Τούρκων και όχι κίνηση για βούλιαγμα. 
Ωστόσο όμως είναι επιθετική εχθρική ενέργεια, και έτσι ωφείλεται να χαρακτηριστεί.
Μου κάνει εντύπωση η υπερβολική αδράνεια του Ελληνικού πληρώματος, και η έκθεση του πλοίου για σύγκρουση. 
Εάν δεν ήταν στημένο θα πρέπει να απομακρυνθεί ο Κυβερνήτης του Ελληνικού πλωτού ως ακατάλληλος. Το ότι τον αναδεικνύουν ήρωα, σημαίνει πώς επαιξε άριστα τον ρόλο του, που άλλωστε τούτο το προδίδει και η υπερβολική του φωνητική του ψυχραιμία τέτοιες στιγμές εχθρικής εμπλοκής. 
Επίσης από τα μεγάφωνα δεν σημάνθηκε συναγερμός που θα έπρεπε την στιγμή που δόθηκε πάση δυνάμει μηχανών και λίγο πρίν τη στιγμή της πρόκλησης των ζημιών.
scripta manent: κατέβασαν τα βίντεο, όποιος πρόλαβε τα είδε προχθές που τα ανεβάσαμε
Η στιγμή του εμβολισμού του «Γαύδος» 090 από την τουρκική ακτ
 Η στιγμή του εμβολισμού του «Γαύδος» 090 από την τουρκική ακτ

Υπάρχουν ακόμη εδώ τα βίντεο. 
http://www.kathimerini.gr/949234/gallery/epikairothta/ellada/vinteo---ntokoymento-ths-k-h-stigmh-toy-emvolismoy-toy-gaydos-apo-thn-toyrkikh-aktaiwro-sta-imia

1 σχόλιο:

  1. Ἀκριβῶς αὐτό.
    Ἡ ὅλη ἱστορία εἰς κάποιους καχυπόπτους δίδει ἄλλας ἐντυπώσεις. Φρονῶ ὅτι τὸ πρόσφατον σκηνικὸν "πολέμου" εἰς τὸ Αἰγαῖον εἶναι συμπεφωνημένον ἑκατέρωθεν μὲ τὴν ἑλληνικὴν πλευρὰν νὰ θέλῃ νὰ ἀποσπάσει τὴν προσοχὴν τοῦ κόσμου ἐκεῖ ὤστε νὰ περάσει εὐκολώτερα ἡ παράδοσις τοῦ ὀνόματος "Μακεδονία" εἰς τὸν Βαρδάρην, τὴν δὲ τουρκικὴν πλευρὰν νὰ μεταθέτει τὴν ἐπικειμένην ἦτταν εἰς τὸ Ἀφρίν πρὸς τὴν πλευρὰν τοῦ Αἰγαίου.
    Ἤ μήπως εἶμαι καθ' ὑπερβολὴν καχύποπτος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive