Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η υπόθεση συνδέεται με τον Στ. Παπασταύρου και τον καταζητούμενο Αγγ. Μεταξά. Κακουργηματική δίωξη κατά Μιωνή!

❱❱ Η αποκάλυψη για τη «λίστα Λαγκάρντ» και η απόφαση-χαστούκι από την ελληνική Δικαιοσύνη.  Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρου Παπασταύρου, καθώς και κατά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών...

Η δίωξη για τον δικηγόρο κ. Παπασταύρου αφορά την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου ενώ για τον ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα απάτης με αντικείμενο ποσό φόρου 460.000 ευρώ για το έτος 2007.
Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή έχει γίνει γνωστός για την πρωταγωνιστική εμπλοκή του στη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς έλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 50% των συνολικών καταθέσεων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτήν. H σημαντική αυτή δικαστική εξέλιξη έγινε χθες γνωστή από την ιστοσελίδα zougla.gr υπό τον τίτλο «Κακουργηματική δίωξη για το “φάντασμα” της “λίστας Λαγκάρντ”», διευκρινίζοντας ότι δεν αφορά το 50% των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών, αλλά έναν της offshore εταιρίας Stabri Ltd, η οποία ανήκε στον συνεταίρο του στον επενδυτικό όμιλο CMA και γνωστό σύμβουλο του Μαξίμου (επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά) Σταύρο Παπασταύρου.
Οι κύριοι Μιωνής και Παπασταύρου είχαν κληθεί να καταθέσουν στην Εισαγγελία για την υπόθεση Stabri τον Απρίλιο του 2016, ενώ η έρευνα γι’ άλλους συνδεόμενους λογαριασμούς συνεχίζεται. Η «δημοκρατία» έχει αναφερθεί, πολλές φορές και με θεμελιωμένα στοιχεία, στη συγκεκριμένη υπόθεση από το 2012 ως σήμερα δεχόμενη επιθέσεις από τους εμπλεκομένους. 
Οπως υπογραμμίζει η zougla.gr, το όνομα του κ. Παπασταύρου έχει εντοπιστεί και σε τρεις εταιρίες στον Παναμά («Panama Papers») και σε μία στα νησιά Κέιμαν («Paradise Papers»). Οι έρευνες για τα «Panama Papers» και τα «Paradise Papers» συνεχίζονται, καθώς έχουν ενοποιηθεί με τη «λίστα Λαγκάρντ» όλες οι νεότερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος.
Η Stabri έδρευε στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και είχε χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την απόκρυψη καταθέσεων του κ. Παπασταύρου, ύψους 5.390.000 δολαρίων, για τις οποίες τελικά κατέβαλε πρόστιμο 3.300.000 ευρώ, ώστε να αποφύγει την κακουργηματική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στις αρχές του 2016. 
Προηγήθηκε, τον Ιούνιο του 2015, η άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα αυτά σε βάρος του τρίτου συνεταίρου στη CMA Αγγελου Μεταξά, ο οποίος έκτοτε καταζητείται βάσει εντάλματος των ελληνικών Αρχών. Ο καταζητούμενος Αγγ. Μεταξάς συνδεόταν, μεταξύ άλλων, με την παναμέζικη εταιρία Fairwinds Assets Inc. η οποία είχε εμβάσει 2.600.000 δολάρια στον κ. Παπασταύρου.
Οι κύριοι Μιωνής και Παπασταύρου είχαν υποστηρίξει σε ένορκες καταθέσεις τους ότι η Stabri ανήκε στον πρώτο εξ αυτών, ώστε ο δεύτερος, που εμφανιζόταν ακόμα και ως επίδοξος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά, να μην αντιμετωπίσει έννομες συνέπειες ή πολιτικά εμπόδια. Οι ισχυρισμοί τους κρίθηκαν από την Εισαγγελία ψευδείς, καθώς τα στοιχεία που έφτασαν στην Αθήνα από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής απέδειξαν ότι η Stabri Ltd ανήκε στον κ. Παπασταύρου και ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε εξαπατηθεί με τις αναληθείς βεβαιώσεις και την απόκρυψη της φορολογητέας ύλης των 5.390.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive