Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ. Διαλύθηκε το λιμάνι της Ικαρίας από τους ισχυρούς ανέμους [εικόνες]

Σοβαρά προβλήματα στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού του Ευδήλου, στη βόρεια Ικαρία, προκάλεσαν οι χθεσινοί ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, φθάνοντας τα 10 μποφόρ. Οι ζημιές εστιάζονται στον νέο μόλο, ο οποίος μάλιστα ολοκληρώθηκε πριν από μία πενταετία, και φαίνεται να έσπασε...
κυριολεκτικά, στη μέση, ενώ τα τσιμεντένια προστατευτικά μπλόκια (αστερίες) από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού έχουν βρεθεί στην εσωτερική.
Σήμερα αναμένονται στο νησί ειδικοί και δύτες, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές αλλά και την ασφάλεια προσέγγισης των πλοίων στο λιμάνι.
Ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, αφού ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του επείγοντος στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη παρέμβαση σε τεχνικό επίπεδο, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Ευδήλου.


Όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, τον Νοέμβριο του 2017 και μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκαν 860.000 ευρώ για έργα που απαιτείται να γίνουν για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών του λιμένα Ευδήλου Ικαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive