Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΙ ΕΣΥ, Μ Η !! ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ! Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για το Σκοπιανό: Δεν έχει σημασία το όνομα!! «Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από τα Σκόπια, είτε λέγονται Μακεδονία είτε όχι»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για το Σκοπιανό: Δεν έχει σημασία το όνομα
«Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από τα Σκόπια, είτε λέγονται Μακεδονία είτε όχι. Μας κλέβει το όνομα. Η Μακεδονία είναι Ελληνική», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι θεωρεί «περιττό τον θόρυβο που γίνεται για το όνομα»...
ενώ τα Σκόπια θα μπορούσαν να ήταν ελληνικά, αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική.
Σε ερώτηση για το, αν θα συμμετείχε σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, απάντησε: «Δεν νομίζω να έγινε καμία ανασκαφή και να βρήκανε την γλώσσα που μιλούν σήμερα, «μακεδονικά» ή οποιαδήποτε σλαβική. Οι πρόγονοί μας Έλληνες ήσαν, ελληνικά ομιλούσαν. Και όπου γίνεται ανασκαφή ελληνικά βρίσκουμε», είπε μιλώντας στο patrisnews.com. της Πελοποννήσου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ακολούθως ανέφερε τα εξής: «Δεν ξέρω γιατί μας φοβίζει να ονομάζεται Μακεδονία. Ναι η Ελληνική Μακεδονία φθάνει ως εκεί. Το όνομα ήταν δικό μας. Εκείνο που έπρεπε να κάνουμε και νομίζω το έχουν κάνει εδώ οι ελλαδίτες, να μπούμε μέσα και οικονομικά μπορούμε να κρατούμε τα Σκόπια. Δεν βλέπω μεγάλη σημασία στο όνομα, αν λέγεται Μακεδονία ή όχι. Για το θέμα νομίζω ότι γίνεται θόρυβος περιττός. Εκείνο που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, ήταν να μπει μέσα και τα Σκόπια θα ήταν πραγματικά ελληνικά».
Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι τα Σκόπια είναι «μια σταλιά κράτος» . Δεν μπορούν οι Σκοπιανοί ανάφερες να κάνουν επίθεση στην Ελλάδα και να βγουν στην θάλασσα, ή να διεκδικήσουν την Θεσσαλονίκη. «Είναι ουτοπία αν έχουν τέτοιες σκέψεις» , κατέληξε ο Κύπρου Χρυσόστομος.

9 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ.

    Προσβάλεις την ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ που έχουν ποτίσει με το ΑΙΜΑ τους την ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    Προβάλεις την ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

    Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι έδωσαν την ζωή τους για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ και ΟΧΙ για να λές εσύ αυτές τις ανοησίες, οι οποίες δυστυχώς είναι κάτι ΑΚΌΜΗ χειρώτερο, είναι εφιαλτικές ιδέες.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μὲ ἀκάλυψες Βασίλη !!
      Ἴδιος μὲ τὸν Τζερόνυμο (ωστὰ διαβάζεις) καὶ αὐτός. Τὰ ἴδια μυαλὰ κουβαλᾶνε.

      Διαγραφή
  2. ΡΕ ΑΊ΄ 'ΦΤΕΙΣ ΤΑ ' @ΡΧΙΔΙ@ ΣΣΣΣΣΣ Μ@ΣΩΝΕ . ΣΚ@ΤΟΣΤΟΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χθες, το σήμερα, χωρίς αύριο η κληρονομιά των Νεοελλήνων! «Ο Μάγος που λύγισε το Μέλλον» http://dia-kosmos.blogspot.gr/2017/08/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ… Σαν παράδειγμα, θα σας υπενθυμίσω την θανατική καταδίκη και εκτέλεση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Άλντο Μόρο από ονειροπόλους επαναστάτες που λειτούργησαν ως εκτελεστικά μας όργανα χωρίς να το γνωρίζουν, όταν ο Μόρο αρνήθηκε να υποταχθεί στις αποφάσεις της ΛΕΣΧΗΣ της ΡΩΜΗΣ και στις διαρκείς υπενθυμίσεις του υψηλόβαθμου στελέχους μας ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ για *μηδενική ανάπτυξη στην οικονομία της Ιταλίας*.*- http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_95.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AYTOΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ??????????...ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ?????ΑΠΛΑ ΡΩΤΩ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το Ελληνικό κράτος είχε μια σοβαρή πολιτική, μια εθνική στρατηγική ενσωμάτωσης των περιοχών αυτών, δηλαδή μια επεκτατική πολιτική, ίσως αυτά που λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου να μην είναι λάθος. Χρειαζόταν όμως μια πολιτική εξελληνισμού των γειτόνων. Δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει οπότε η περιχαράκωσις των ενώντων είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με 4% τον "εκλέξανε" αρχιεπίσκοπο, τυχαίο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπούλη τὸ ποίμνιόν σου σὲ ἔφτυσε. Εἶδες πποσοι Κυπραῖοι παρευρέθησαν εἰς τὸ Συλλαλητήριον; Τέσσερις συγγενεῖς μου ἦλθαν πρὸς τοῦτο ἀπὸ τὸ νησί καὶ πόσοι ἄλλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive