Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ελεος! Ζητούσαν από τους σεισμοπλήκτους στη Λέσβο να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα ερείπιά τους

❱❱ Η γενική κατακραυγή υποχρέωσε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να δώσει λύση στο πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ των σεισμοπαθών της Λέσβου (φωτό), που χτυπήθηκε στις 12 Ιουνίου από τα 6,1 Ρίχτερ. Εως αύριο θα έχει εκδοθεί η απόφαση...
για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι υπέστησαν ζημιές, προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και του 2018, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής. Απαλλαγή προβλέπεται και για τους σεισμοπαθείς στην Κω. Αύριο έληγε η περίοδος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, στην οποία είχε υπαχθεί το νησί, και οι σεισμοπαθείς θα έπρεπε να καταβάλουν τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Πιτσιλής διευκρίνισε ότι όσοι υπέστησαν ζημιές στα δύο νησιά πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ μαζί με δικαιολογητικά που θα τις πιστοποιούν. Στόχος είναι έως το τέλος του έτους να ολοκληρωθεί η επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ και να επιστραφεί ο φόρος, όπου έχει καταβληθεί. Οσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή ακινήτων θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 έως το τέλος του έτους, οπότε δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση. Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του πρόεδρου του συλλόγου σεισμοπαθών Βρίσας στη Λέσβο Νίκου Γκουγκούλιου, ότι έξι μήνες μετά πολλοί από τους σεισμοπαθείς δεν έχουν λάβει τα επιδόματα που είχε υποσχεθεί το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive