Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

"ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ". ΤΟΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΚΑΝΑΝ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ! Αποφάσισαν την δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού – Κάποιοι ψήφισαν κατά των Συμπολιτών τους

Μετά απο πρόταση του πρώην Δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου και με μεγάλη πλειοψηφία και με «βούλα» η Προστασία των δημοτών της Ζαχάρως  – Αποφάσισαν την δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού....
 Διάσπαση στην παράταξη ΝΕΔΑ αφού δυο ψηφίσαν ΝΑΙ και οι υπόλοιπο τρεις ψήφισαν ΟΧΙ στην δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού. Μπροστά στην πολιτική αντιπαράθεση που έχουν με το «Δήμαρχο του Λαού» (όπως τον ονομάζουν σε όλη η Ελλάδα) παίρνουν αποφάσεις κατά των Συμπολιτών τους που βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο να χάσουν το σπίτι τους .
Παρακάτω ειναι η ανακοίνωση – εισήγηση του Δήμου Ζαχάρως : 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ 
Ο Δήμος μας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη του θέματος που αφορά στην προστασία των κατοικιών συμπολιτών μας, που έχουν πάρει στεγαστικά κυρίως δάνεια προ της κρίσης και δυσκολεύονται η αδυνατούν να εξυπηρετήσου, με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και να έχουν καταγγελθεί σε πολλές περιπτώσεις.
Κάποιοι εξ’ αυτών ενδεχομένως έχουν αξιοποιήσει τον  Νόμο Κατσέλη και ενδεχομένως και τον πιο πρόσφατο Νόμο, όμως σε κάθε περίπτωση τόσο αυτοί, όσο  πολύπερισσότερο οι υπόλοιποι συμπολίτες μας βρίσκονται στο έλεος των Τραπεζών, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, τουλάχιστον με τους όρους προ της κρίσης, λόγω των οικονομικών  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών την προηγούμενη Τετάρτη καθώς και οι ηλεκτρονικοί  πλειστηριασμοί που ήδη ειναι μια πραγματικότητα , ανεξάρτητα με τις «συμφωνίες κύριων» που δηλώνονται από την Κυβέρνηση, επαναφέρει  μπροστά μας τον κίνδυνο να χάσουν συμπολίτες μας την περιουσία τους από τις Τράπεζες, που οι ίδιοι μαζί με όλους εμάς, ανακεφαλαιοποίησαμε για το σύνολο των καταθέσεων – αλήθεια οι καταθέσεις μας όλα τα προηγούμενα χρόνια που «εξαφανίστηκαν» ?
Παράλληλα οι Τράπεζες, με πίεση των Δανειστών ξεκίνησαν την πώληση πακέτων δανείων σε κοράκια (FUNDS τα λένε τώρα) σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ αργά η γρήγορα και αλλά πακέτα δάνειων συμπεριλαμβανομένων και στεγαστικών, θα προωθηθούν ανάλογα για πώληση, σε τιμές που εκτιμώνται σε 15% της αξίας τους, χωρίς να δίνουν το δικαίωμα εξαγοράς τους από τους δανειολήπτες. Ηδη η Eurobank πούλησε δάνεια 1,5 δις για 45 εκατομμύρια δηλαδή στα 3%.
Απέναντι σ ‘αυτή την κατάσταση και τον κίνδυνο για τους συμπολίτες μας να χάσουνε τα σπίτια που έχτισαν με κόπο και ιδρώτα, γιατί αναίτια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, άβουλοι και μοιραίοι, όπως ίσως πολλοί ελπίζουν από αυτούς που είτε οι ίδιοι έχουν παραιτηθεί η ακόμα χειρότερα βολεύονται η και κερδίζουν από την διαχείριση των δανείων με τον τρόποπου προαναφέραμε.
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Ζαχάρως δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί αλληλέγγυος σε κάθε ένα απότους νοικοκυραίους συμπολίτες μας, που αναίτιαβρίσκονται σε δυσκολία να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν προ της κρίσης, κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να διευκολυνθούν στην αποπληρωμή τους βάσει των σημερινών δυνατοτήτων τους χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους αλλά και την επαγγελματική τους στέγη.
Προς το σκοπό αυτό θα ενεργήσουμε με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό, που έχει στόχο να διαμεσολαβήσουμε για την διευκόλυνση αποπληρωμής στην βάση των σημερινών δυνατοτήτων, η και την εξαγορά των δανείων από τους δανειολήπτες δημότες μας, σύμφωνα με την επιλογή τους αλλά και την διάθεση τους να παλέψουν για τα σπίτια τους, για την εξασφάλιση των παιδιών τους.
Ήδη ενεργούμε για την συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, και την προσεκτική αξιολόγηση τους, προκειμένου με την υποστήριξη ειδικών αλλά και θεσμικών παραγόντων να ολοκληρώσουμε την σύνταξη ενός αξιόπιστου επιχειρησιακού σχεδίου που θα μας επιτρέψει να είμαστε πειστικοί και αποτελεσματικοί στο πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο που προτείνουμε να αναλάβουμε.
Μετα ταύτα προτείνουμε την λήψη απόφασης για την ενεργή εμπλοκή του Δήμου Ζαχάρως στην υποστήριξητων συμπολιτών μας που αναίτια βρίσκονται σε δυσκολία εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων τους, με στόχο την διευκόλυνση τους και σε κάθε περίπτωσητην προστασία των σπιτιών τους, με γνωστοποίηση της βούλησης μας αυτής προς κάθε κατεύθυνση, καθώς και την προεργασία για ενεργή εμπλοκή μας με κάθε νόμιμο τρόπο στην υποστήριξη τους για εξαγορά των δανείων τους με όρους ανάλογους με αυτούς που θα μπορούσαν να εξαγοράσουν τα επενδυτικά FUNDS.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ο Πανταζης χανεται στην Ζαχαρω...Δήμαρχος Λος Αντζελες πρεπει νατανε ο μαγκας Αργυρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive